Skip to main content

glee? house? HIMYM?

boleh x kalau baru nak tengok glee?
season 1. 
hahahahak.


best ah gak citer ni.
actually, any cerita yang series pon best.

nak ulas ape, aku xtahu.
sebab series kan...
memang kena tengok dulu aa baru tahu kena selera ke x.

nak mengdonlod memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi.
kalau nak tengok kat youtube, lupakan jer la.
nipu je semua tuh..
semua suruh korang bukak link yang die kasi kat description akhirnya.
memang hamdol ah. benci benci.

so, last last aku menorrent ah. ape lagi..
memang simple gile.

tapi sekarang musim orang tengok how i met your mother.
member member dok cakap best sume.
teros rasa nak tengok jugak.
tahun depan aa..

ada aku kisah aku lambat tengok?
aku memang retro sikit. HAHA.

before tengok ni, aku tengok HOUSE.
tuh pon season 1 punye aku rasa.
kalau ada tayang kat AXN memang aku ah dok tercongok depan TV
memang favourite ah house.
inteligent gila. serious KAGUM.
tapi episode sikit jer, 
nanti ah tahun depan kalau ada masa aku donlod habis habisan. :)

erk, sekali banyak pulak cerita series aku bebelkan.
jangan marahh~

k lah bye.

Comments

Anonymous said…
haha! aku dah khatam HIMYM. glee je belum sebab xde membe yang tengok..
♥KHAIRI♥ said…
thumbs up for HIMYM =)
n i k l i s a said…
@Naqib Mohamad

aku pon ada berapa kerat je.
malas nye nak ngutip dgn member. kih kih
n i k l i s a said…
@♥KHAIRI♥

it seems like everybody loves HIMYM.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…