Skip to main content

jom santai bersama ben ashaari!


haa. da nampak header atas ni paham paham lah ye.
aku masuk segmen BA lagi. 
( pernah masuk sekali. dan akan masuk lagi banyak banyak kali in the future :) )

nak tahu pasal ape?

dah baca? dah paham BA nak apa?
mari kita mulakan.

semua nya pasal header ini.


who design it?
myself, niknurlisa.

 what do i used?
adobe photoshop cs3

 what does it means?
well. niklisa is my name, it goes along with a pink holga, sejenis camera lomo.
the header resemble me who really loves lomo. :)

time taken to get it done?
emm. sejam lebih2 kot.. x ingat sangat. dah lama ni.

 others blog header which i love?

nizam punye

raji punye

*tekan gamba header mereka untuk pergi ke blog mereka*

okay dah. bye bye.

Comments

Lulu caldina said…
jom santai..good luck untuk header tu yer
chuu said…
comel la header kamu., simple, chuu suke ^^
less is more :D

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)