Skip to main content

cupcake saya.

before balik uitm hari tuh.
ade request cupcake dari kawan. 
so, aku pon buat lah. 

nak resipi?
ada satu je resipi kat situ. 

supposedly kena taruk vanilla extract.
but then xjumpa.
aku pon taruk banana flavour.
xpasal2 rasa macam kek pisang. =.=

biasa nya kalo aku buat aku bakar,
maksud aku..
aku taruk dalam oven.
tapi kali ni. aku kukus.

ingat nak buat ikot resipi ziza bagi.
tapi xjumpa brown sugar pulak.
yang rasa cam nk hempuk kepala sendiri bila lepas aku dah siap mix bahan bahan.
aku pon ternampak la brown sugar elok je atas bekas. 
huu. memang rasa cam nak campak diri dalam sungai. 
=.=

bekas pulak men guna je mana yang ada.
tuh yang ada dua size. medium n small.

ni before aku lukis lukis. 

aktiviti melukis terpaksa ditangguh sebab piping bag xda. 
mesti korang cakap, aku ni gatal nak wat cupcake. 
tapi benda ni xda, benda tuh xda. ape lahh. 
sementara tunggu mak pegi beli, aku bia je la cupcake tu dulu. hehehe.
aku pulak pegi layan senario lagi. yg roti canai tuh. ke lagi lagi senario. 
ape ape je la.

bile mak dah balik.
mak pon baling piping bag dan aku dengan rakus menangkapnya.
dan aku berlari lari anak ke dapur.
dan memulakan aktiviti melukis. :)

n hasil dia.
TADAA!

cupcake pisang saya. sape mahu, boleh order. kah kah kah.

xlawa pon kan? wakaka. 
poyo je lebeh.
ini hasil orang x reti lukih, nk lukis.
aku tatahu ape motif yg bertompok hijau pink tuh.
macam shit pon ada. hahaha.

ini enam je yang aku wat dtg uitm. hehehe.

nampak x rekahan tuh?
cupcake ku mengalami rekahan. =.=
tuh la hasilnya, bila cupcake naik bas.
dengan aku tidow buas. nasib x terbalik je cupcake tuh..

ok dah. bye bye.


pss : suke sangat buat  =.=  emoticon pelik ni. kenape ye?

Comments

Nesa 21 said…
mcm sdap..nyum2^^
Nur Areefah said…
hai lisa yang cun XD
bg laa saye sebijik~
~Mika Darkness~ said…
eehhh! Kawaii!!! :D
comel sgt cupcake tu... >w<
and...cute blog too.

p/s: follow you. :3
n i k l i s a said…
nesa 21,

haha. sedap la jugak. hahaha.
n i k l i s a said…
efa,

awak dtg la shah alam.
nanti saya bagi.
n i k l i s a said…
mika,

haha. thanxx. follo u jugak. :)
syafeeq said…
lisa yg comei,
ade 6 kan? 1 sy 1 efa ada baki 4 lagi :D

tapi btol la.yg tompok2 mcm $#!+ pun ada.hahaha.
cik lya said…
wa...pandai nye buat cupcake..cute gak even simple :)..
Annyss said…
u kate cupcake u lukis ni tak cantik?
u tipu.i rase nak ngap je bila tengok cupcake u ni :D
izzul said…
enak dimakan begitu saja..
n i k l i s a said…
feeq,
awak nak?
boleh boleh.
tapi awak cakap lambat la. sume da ada org amik da. hehehe

kan? aku dah cakap da. hahaha
n i k l i s a said…
anyss,

o really?
pujian la tuh ye. hehehe
n i k l i s a said…
izzul, hhaha. insyaAllah enak
+akufobia+ said…
sebab kau pelik.sebab tu kau suka.haha.
fairuz said…
wahh..sedap2.nak doploh bijik free punyaa!hahah
n i k l i s a said…
aku fobia,

xpasal2 cakap saya pelik? dushhh!
n i k l i s a said…
fairuz,

haha. manyak cantekk! haha
n i k l i s a said…
efa, aku xpi. maaf sangat.
hacker cs said…
nyum2.. nampak macam sdap jer cupcake.. how nak order...
n i k l i s a said…
hackercs.

nampak je sedap. tp x sedap pon. hohoh.

ordermorder belakang kire ye. :P
wany said…
woah! ni nak blaja dr ko ni wt cupcake.lol
n i k l i s a said…
boleh. boleh. simple je wany~
wany said…
okay.inshaALLAH pas aku hbes exam ni,aku nak menuntut.XD
n i k l i s a said…
orait bebeh. jom buat same2. hahaha.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…