Skip to main content

cupcake saya.

before balik uitm hari tuh.
ade request cupcake dari kawan. 
so, aku pon buat lah. 

nak resipi?
ada satu je resipi kat situ. 

supposedly kena taruk vanilla extract.
but then xjumpa.
aku pon taruk banana flavour.
xpasal2 rasa macam kek pisang. =.=

biasa nya kalo aku buat aku bakar,
maksud aku..
aku taruk dalam oven.
tapi kali ni. aku kukus.

ingat nak buat ikot resipi ziza bagi.
tapi xjumpa brown sugar pulak.
yang rasa cam nk hempuk kepala sendiri bila lepas aku dah siap mix bahan bahan.
aku pon ternampak la brown sugar elok je atas bekas. 
huu. memang rasa cam nak campak diri dalam sungai. 
=.=

bekas pulak men guna je mana yang ada.
tuh yang ada dua size. medium n small.

ni before aku lukis lukis. 

aktiviti melukis terpaksa ditangguh sebab piping bag xda. 
mesti korang cakap, aku ni gatal nak wat cupcake. 
tapi benda ni xda, benda tuh xda. ape lahh. 
sementara tunggu mak pegi beli, aku bia je la cupcake tu dulu. hehehe.
aku pulak pegi layan senario lagi. yg roti canai tuh. ke lagi lagi senario. 
ape ape je la.

bile mak dah balik.
mak pon baling piping bag dan aku dengan rakus menangkapnya.
dan aku berlari lari anak ke dapur.
dan memulakan aktiviti melukis. :)

n hasil dia.
TADAA!

cupcake pisang saya. sape mahu, boleh order. kah kah kah.

xlawa pon kan? wakaka. 
poyo je lebeh.
ini hasil orang x reti lukih, nk lukis.
aku tatahu ape motif yg bertompok hijau pink tuh.
macam shit pon ada. hahaha.

ini enam je yang aku wat dtg uitm. hehehe.

nampak x rekahan tuh?
cupcake ku mengalami rekahan. =.=
tuh la hasilnya, bila cupcake naik bas.
dengan aku tidow buas. nasib x terbalik je cupcake tuh..

ok dah. bye bye.


pss : suke sangat buat  =.=  emoticon pelik ni. kenape ye?

Comments

Nesa 21 said…
mcm sdap..nyum2^^
Nur Areefah said…
hai lisa yang cun XD
bg laa saye sebijik~
~Mika Darkness~ said…
eehhh! Kawaii!!! :D
comel sgt cupcake tu... >w<
and...cute blog too.

p/s: follow you. :3
n i k l i s a said…
nesa 21,

haha. sedap la jugak. hahaha.
n i k l i s a said…
efa,

awak dtg la shah alam.
nanti saya bagi.
n i k l i s a said…
mika,

haha. thanxx. follo u jugak. :)
syafeeq said…
lisa yg comei,
ade 6 kan? 1 sy 1 efa ada baki 4 lagi :D

tapi btol la.yg tompok2 mcm $#!+ pun ada.hahaha.
cik lya said…
wa...pandai nye buat cupcake..cute gak even simple :)..
Annyss said…
u kate cupcake u lukis ni tak cantik?
u tipu.i rase nak ngap je bila tengok cupcake u ni :D
izzul said…
enak dimakan begitu saja..
n i k l i s a said…
feeq,
awak nak?
boleh boleh.
tapi awak cakap lambat la. sume da ada org amik da. hehehe

kan? aku dah cakap da. hahaha
n i k l i s a said…
anyss,

o really?
pujian la tuh ye. hehehe
n i k l i s a said…
izzul, hhaha. insyaAllah enak
+akufobia+ said…
sebab kau pelik.sebab tu kau suka.haha.
fairuz said…
wahh..sedap2.nak doploh bijik free punyaa!hahah
n i k l i s a said…
aku fobia,

xpasal2 cakap saya pelik? dushhh!
n i k l i s a said…
fairuz,

haha. manyak cantekk! haha
n i k l i s a said…
efa, aku xpi. maaf sangat.
hacker cs said…
nyum2.. nampak macam sdap jer cupcake.. how nak order...
n i k l i s a said…
hackercs.

nampak je sedap. tp x sedap pon. hohoh.

ordermorder belakang kire ye. :P
wany said…
woah! ni nak blaja dr ko ni wt cupcake.lol
n i k l i s a said…
boleh. boleh. simple je wany~
wany said…
okay.inshaALLAH pas aku hbes exam ni,aku nak menuntut.XD
n i k l i s a said…
orait bebeh. jom buat same2. hahaha.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)