Pages

Friday, September 24, 2010

cupcake saya.

before balik uitm hari tuh.
ade request cupcake dari kawan. 
so, aku pon buat lah. 

nak resipi?
ada satu je resipi kat situ. 

supposedly kena taruk vanilla extract.
but then xjumpa.
aku pon taruk banana flavour.
xpasal2 rasa macam kek pisang. =.=

biasa nya kalo aku buat aku bakar,
maksud aku..
aku taruk dalam oven.
tapi kali ni. aku kukus.

ingat nak buat ikot resipi ziza bagi.
tapi xjumpa brown sugar pulak.
yang rasa cam nk hempuk kepala sendiri bila lepas aku dah siap mix bahan bahan.
aku pon ternampak la brown sugar elok je atas bekas. 
huu. memang rasa cam nak campak diri dalam sungai. 
=.=

bekas pulak men guna je mana yang ada.
tuh yang ada dua size. medium n small.

ni before aku lukis lukis. 

aktiviti melukis terpaksa ditangguh sebab piping bag xda. 
mesti korang cakap, aku ni gatal nak wat cupcake. 
tapi benda ni xda, benda tuh xda. ape lahh. 
sementara tunggu mak pegi beli, aku bia je la cupcake tu dulu. hehehe.
aku pulak pegi layan senario lagi. yg roti canai tuh. ke lagi lagi senario. 
ape ape je la.

bile mak dah balik.
mak pon baling piping bag dan aku dengan rakus menangkapnya.
dan aku berlari lari anak ke dapur.
dan memulakan aktiviti melukis. :)

n hasil dia.
TADAA!

cupcake pisang saya. sape mahu, boleh order. kah kah kah.

xlawa pon kan? wakaka. 
poyo je lebeh.
ini hasil orang x reti lukih, nk lukis.
aku tatahu ape motif yg bertompok hijau pink tuh.
macam shit pon ada. hahaha.

ini enam je yang aku wat dtg uitm. hehehe.

nampak x rekahan tuh?
cupcake ku mengalami rekahan. =.=
tuh la hasilnya, bila cupcake naik bas.
dengan aku tidow buas. nasib x terbalik je cupcake tuh..

ok dah. bye bye.


pss : suke sangat buat  =.=  emoticon pelik ni. kenape ye?

28 comments:

Nesa 21 said...

mcm sdap..nyum2^^

Nur Areefah said...

hai lisa yang cun XD
bg laa saye sebijik~

~Mika Darkness~ said...

eehhh! Kawaii!!! :D
comel sgt cupcake tu... >w<
and...cute blog too.

p/s: follow you. :3

n i k l i s a said...

nesa 21,

haha. sedap la jugak. hahaha.

n i k l i s a said...

efa,

awak dtg la shah alam.
nanti saya bagi.

n i k l i s a said...

mika,

haha. thanxx. follo u jugak. :)

syafeeq said...

lisa yg comei,
ade 6 kan? 1 sy 1 efa ada baki 4 lagi :D

tapi btol la.yg tompok2 mcm $#!+ pun ada.hahaha.

cik lya said...

wa...pandai nye buat cupcake..cute gak even simple :)..

Biela Sapine said...

yummy yummy ;)

Annyss said...

u kate cupcake u lukis ni tak cantik?
u tipu.i rase nak ngap je bila tengok cupcake u ni :D

izzul said...

enak dimakan begitu saja..

n i k l i s a said...

feeq,
awak nak?
boleh boleh.
tapi awak cakap lambat la. sume da ada org amik da. hehehe

kan? aku dah cakap da. hahaha

n i k l i s a said...

cik lya, thanxx.

n i k l i s a said...

biela sapine,

haha.

n i k l i s a said...

anyss,

o really?
pujian la tuh ye. hehehe

n i k l i s a said...

izzul, hhaha. insyaAllah enak

+akufobia+ said...

sebab kau pelik.sebab tu kau suka.haha.

fairuz said...

wahh..sedap2.nak doploh bijik free punyaa!hahah

Nur Areefah said...

esk kau bagi

n i k l i s a said...

aku fobia,

xpasal2 cakap saya pelik? dushhh!

n i k l i s a said...

fairuz,

haha. manyak cantekk! haha

n i k l i s a said...

efa, aku xpi. maaf sangat.

hacker cs said...

nyum2.. nampak macam sdap jer cupcake.. how nak order...

n i k l i s a said...

hackercs.

nampak je sedap. tp x sedap pon. hohoh.

ordermorder belakang kire ye. :P

wany said...

woah! ni nak blaja dr ko ni wt cupcake.lol

n i k l i s a said...

boleh. boleh. simple je wany~

wany said...

okay.inshaALLAH pas aku hbes exam ni,aku nak menuntut.XD

n i k l i s a said...

orait bebeh. jom buat same2. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...