Skip to main content

1 syawal ku.

aku ingatkan my first day raya gonna be da same for the rest of my life.
selama 19 years aku da idop ni kan.

okay, i do remember something yg bes first raya.
ade skali, time aku tgah iron secara express dan rapid KL.
aku telah terbagi tgn aku yg cun ni sebuah flying iron yang cun, sweet dan sebagainya.
akirnya, terabadi lah satu garisan pnjg melintang.
n sampai sekarang x hilang.
walaupon, aku da beli bio-oil
(beli je, pakainye x. =.= cane nk hileng?)

tp this year extra BEST.
besssss sgt. =.=

sebabnya, 
since this year, aku dah boleh drive kan.
mak suruh la aku g beli biskut untuk bg orang makan sok time open house.
kire cam side dishes la kan..
then timbul lak idea nak buat cupcakes.
baru cam lain dari yang lain kan?

so, aku dengan semangatnya..
pergi lah meronda2 cari bahan dengan adik2 aku.
dila yg 10 tahun, n dulah yang 13 tahun.

mula2 pi mydin. TUTUP.
then pi nirwana. TUTUP.
bilal? TUTUP.
sweet bakery. juga TUTUP.
billion. TUTUP
kbmall? TUTUP.
tesco? xsanggup nak p sebab tgok jalan dah jam
mesti jam kat atas retok ni. *retok = jambatan.

so, melencong ke cabang 4 pintu geng.
sedang elok aku kona tuh..
nak kona, slow la an.
then bila aku tekan minyak balik nk tuka lorong..
sekali, cam x da efek.
aku da cuak.
apehal??
aku tekan clutch ke. gear x masok ke?
rupe2nye. keta tuh mampus sndri.
kalo mampus, bila aku stat boleh hidup balik xpe.
ni x, aku start2, xboleh.
aku da cuak.
mengapakah?

orang da tgok2 dah.
awat budak ni bereti tgh jalan??

so, kol ayah.
ayah suh tolak keta pi taruk kat tepi...
then ayh nk dtg..

sementara tunggu ayah dtg, terdamparlah kami tge org kat tepi jalan.
mmg the best xperiencce la raya 2010. haha!
best dalam braket. =.=  

Comments

saya_arief said…
hihi..
cian nye..
sume tutup ea..
:D
NurLiyana said…
aiseh.
sedih lak bace cite ni.
sabo yek kawan. =)
hahaha raya kau laen sikit drpd org laen. haha :D
nizam27391 said…
siyesly aku nak tgelak pon ada gak ble ko cakap camtu hari tu... tapi xsanggup lak nak gelak.. hehe..
n i k l i s a said…
arief, ye. sumeee tutup.
n i k l i s a said…
yana, jgn nanges suda. haha
n i k l i s a said…
nad, haha.
hebat raya aku. =.=
n i k l i s a said…
zam,
bukan u worried ke bout me.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)