Pages

Saturday, September 11, 2010

1 syawal ku.

aku ingatkan my first day raya gonna be da same for the rest of my life.
selama 19 years aku da idop ni kan.

okay, i do remember something yg bes first raya.
ade skali, time aku tgah iron secara express dan rapid KL.
aku telah terbagi tgn aku yg cun ni sebuah flying iron yang cun, sweet dan sebagainya.
akirnya, terabadi lah satu garisan pnjg melintang.
n sampai sekarang x hilang.
walaupon, aku da beli bio-oil
(beli je, pakainye x. =.= cane nk hileng?)

tp this year extra BEST.
besssss sgt. =.=

sebabnya, 
since this year, aku dah boleh drive kan.
mak suruh la aku g beli biskut untuk bg orang makan sok time open house.
kire cam side dishes la kan..
then timbul lak idea nak buat cupcakes.
baru cam lain dari yang lain kan?

so, aku dengan semangatnya..
pergi lah meronda2 cari bahan dengan adik2 aku.
dila yg 10 tahun, n dulah yang 13 tahun.

mula2 pi mydin. TUTUP.
then pi nirwana. TUTUP.
bilal? TUTUP.
sweet bakery. juga TUTUP.
billion. TUTUP
kbmall? TUTUP.
tesco? xsanggup nak p sebab tgok jalan dah jam
mesti jam kat atas retok ni. *retok = jambatan.

so, melencong ke cabang 4 pintu geng.
sedang elok aku kona tuh..
nak kona, slow la an.
then bila aku tekan minyak balik nk tuka lorong..
sekali, cam x da efek.
aku da cuak.
apehal??
aku tekan clutch ke. gear x masok ke?
rupe2nye. keta tuh mampus sndri.
kalo mampus, bila aku stat boleh hidup balik xpe.
ni x, aku start2, xboleh.
aku da cuak.
mengapakah?

orang da tgok2 dah.
awat budak ni bereti tgh jalan??

so, kol ayah.
ayah suh tolak keta pi taruk kat tepi...
then ayh nk dtg..

sementara tunggu ayah dtg, terdamparlah kami tge org kat tepi jalan.
mmg the best xperiencce la raya 2010. haha!
best dalam braket. =.=  

8 comments:

saya_arief said...

hihi..
cian nye..
sume tutup ea..
:D

NurLiyana said...

aiseh.
sedih lak bace cite ni.
sabo yek kawan. =)

nadrah zainuddin said...

hahaha raya kau laen sikit drpd org laen. haha :D

nizam27391 said...

siyesly aku nak tgelak pon ada gak ble ko cakap camtu hari tu... tapi xsanggup lak nak gelak.. hehe..

n i k l i s a said...

arief, ye. sumeee tutup.

n i k l i s a said...

yana, jgn nanges suda. haha

n i k l i s a said...

nad, haha.
hebat raya aku. =.=

n i k l i s a said...

zam,
bukan u worried ke bout me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...