Skip to main content

cintaku yang x kesampaian.

sekali lagi aku dicampakkan di dalam bilik ni.
adik selalu campak aku dalam ni.
dia nak pegi mandi la tuh.
tinggal aku sorang2 dalam bilik dengan kakak.
aku tengok kakak sedap je landing atas katil depan laptop.

online la tuh, detik hati kecil ku.

mampos la dia nak wat apa. 
baik aku layan jiwang. gatai gak eh aku. hikhik

rindunyaaaa aku pada si dia, hitamku.
walaupon dia hitam, tapi dia kacak. hikhik.
aku kuarkan lah bunyi bunyi gatal sikit.
akak mengerling. aku buat bodow je. 
aku bunyi gatal lagi.
kali ni lagi advance.. aku baring, sambil wat akrobatik.
aku stretching. ke kanan. ke kiri.

agaknya, sebab aku ni bising sangat.
akak bangun, dia melangkah ke pintu.
pintu sengaja di buka luas.
aku apa lagi. teros melompat keluar. 

aku teros pergi ke sliding door.
merenung ke luar. hijaunya.

"aku mahu keluar. bosan gilo kot dok dalam umah je.
nak jejalan. men kejar kejar ke.
men dating dating ke. lepas tuh boleh beranak.
aku bukannya kecik lagi.
aku dah besar. aku dah besar ok!"

aku hanya mampu menjerit dalam hati dan kepala.

aku x boleh melawan. aku xboleh. aku lemah. aku hanya boleh buat bising.

jadi, aku buat bising lagi. dan lagi. sekali lagi aku membuat aksi akrobatik.
agak tidak sopan aku ketika ini. ish ish ish.

kemudiannya, aku nampak jantung hatiku, si hitam datang.
aku teros duduk sopan. 
hipokritnya. =.= huahua.
namun aku dan hitam di pisahkan oleh kaca tinggi.

setelah main mata seketika.
adik menyedari kejadian itu.
lalu, adik menghalau hitam.

hitam berlalu.

aku sedih. 
hatiku bagai di robek robek.
sampai hati kau adik.
kenapa suka pisahkan kami.. 
aku xpaham.

ape yang aku paham, aku sedih.

kenapa aku sedih?
kenapa aku perlu ada perasaan ni?
adakah aku hanya menunggu benda yang xakan ku dpat?

atau, akan muncul satu hari nanti.
cahaya. dimana perhubungan aku dan hitam direstui adik?

ntah la. yang pasti aku xtahu. 

the end.


----------------------------------------------------------------------------------------------

ni sbenanye cerita kucing aku.

kesian dia owh.

macam tengah dilamun cinta.
masa awal2 amik okay lagi.
time tuh die kecik lagi.

sekarang dah besar kan.
ofkos la buluh miang da ada kan.

nanti lah aku nasihat adik aku suruh lepaskan kucing tuh.
xsabar nk tunggu ada baby kucing. hehe..


ini aku menunggu si hitam.
konon je la gambar ni. 
agak agak cane la hati seekor kucing eh?

aku selami jadi macam cerita atas.
hehe. 

habisss. :)

Comments

syafeeq said…
kucing ni kadang2 aku suke tengok gelagat dia.comey je.
n i k l i s a said…
tuh la.
haiwan tuh misteri.
M-A-S said…
ceh..kucing je ke. ingt kan ko..huhu
n i k l i s a said…
haha. kucing je la mas. hahaha
nizam27391 said…
hitam memang kacak...
sekian...
Pencacai Alim said…
warna warni tul...hakhakhak
Uruchimaru @ kf said…
oh tibe2 tingat kucing di kg sbb dulu masa tnm anggur hambe yg bagi diorg mkn..huhu......
n i k l i s a said…
nizam, hitam cute kot.
n i k l i s a said…
pencacai alim, haha.
bese la. budak budak ceria.
n i k l i s a said…
Uruchimaru @ kf,

bg dorang makan anggur ke masa awak tgh tanam anggur? eh eh. =.=
cantik blog ni..

tapi tulisan dia kecik sgt la..
n i k l i s a said…
gadis kampung separa bandar

thanx. :)

kecik eh? t saya besarkan.
thnx for advice.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…