Skip to main content

KOREAN DRAMA : PERSONAL TASTE

review drama korea. 
personal taste.

cast by : 
lee min ho as the hero.
son ye jin as heroin.

im not going to write the synopsis here.
u can get it at many other websites.
just google it dude! :)

as a drama critics yg x diiktiraf oleh mana2 badan iso,
i think this drama is veryyyy cute.
sengal gila. 


some of pictures of the hero n heroin





gae-in tuh sangat selekeh.
while, jin ho tuh plak sangat kemas.

gae-in in reality. lawo.



somehow, 
xsuka sangat the way gae-in dress up dalam cter ni.
tengok sndiri baru boleh tahu kenapa.
time die dress up, lawa lah. hehe.
ade satu scene, she wore baju biru. bawak beg kaler kuning, n stokin merah.
mmg burukkkkkkkkkkkk gila lah. 

ini pulak jin ho 



jin ho pulak kemas la.
hensem. tinggi. kacak. rambut lawo. 
gentleman yg disalah paham as a gay.
kesian. =.=


but, wateva it is.
he CAN NOT beat jang geun suk.
owh hensem nye.

so, aku selitkan gamba JGS aku.

tadaaaa! cute n hensem kan? 
saya punya tuh. :P

ok dah. 

Comments

NurLiyana said…
owh.
jan geun suk kamu itu.
masih xboleh menandingi xiah junsu dan micky yoochun.
hahaha
=)
n i k l i s a said…
okay. drg berdua tuh pon hensem dan tough jugak.
nizam27391 said…
boypren ko lagi ensem aku rasa...kan2..
n i k l i s a said…
zam, bf ku jgs mmg ensem. :)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....