Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

pacat o pacat

atau nama orang putih dia, leech. adoi, terima kasih banyak la kasi cenderahati 3 ketul kat aku ni haa. pastu tengok kesan gigitan die semacam je, gatal, merah. -.-" xpasal pasal aku google pasal binatang under subclass hirudinea ni. info dicedok dari wikipedia dan images dari goole image.   BESAR GILA BABON KOT PACAT NI!  * pembetulan ye : sebenarnya ini lintah* YANG HUTAN KITORANG JELAJAH TUH BESAR NI JE KOT.  ----------------------------------------------- @ what is leech bite? A leech attaches itself when it bites, and it will stay attached until it has had its fill of blood. Due to an  anticoagulant  ( hirudin ) that leeches  secrete , bites may bleed more than a normal wound after the leech is removed. The effect of the anticoagulant will wear off several hours after the leech is removed and the wound is cleaned. fact ni aku dah tahu, leech akan secrete anticoagulant sebab tuh bila tarik menatang tuh, kita akan bleeding. coogulation process halted la ke

SPECIAL POST : THE PESERTA + GAMBAR

semua orang teruja nak tahu berapa yang datang. ramai sangat kot kat camp ni, xterkira. (MATA KE ATAS, TANGAN KE DADA) -------------------------------------------------- sebelum tuh, tolong klik ye. thanx! CLICK IT! -------------------------------------------------- antaranya ialah : PART OF PESERTA CAMPING NI. :) SPECIAL THANX TO THOSE YANG JOIN. KORANG MEMANG BEST. #1 EFA efa, mam besar republic of 1991. siapa je xkenal die? seorang yang sangat dedicated bila nak anjurkan event apa apa. without her, i believed non of the gathering or this camping akan menjadi realiti. thanx u very much, sayang ko sangat!  klik to visit blog efa! #2 FYDA fyda, khairul hafida. newbie ni. memang sporting habis sebab join kami semua. susah nak cari orang macam ni, sanggup datang even xkenal pon. kagum owhh.. thanx for coming. harap fyda have fun dengan kami  sebab aku rasa kami semua memang bersyukur sangat sebab berjaya tarik newbie dan kenal pon melalui camping ni.  #3 SARAH

PART 4 : camping republic of 1991

part 4 dah. we'll see boleh habiskan ke x ye? this time mainly menceritakan pasal aktiviti day 2 camping. -------------------------------------------------- sebelum tuh, tolong klik ye. thanx! CLICK IT! -------------------------------------------------- BANGUN PAGI PAGI (6.30 AM) macam biasa, solat berjemaah subuh. pada pukul 6.30pagi. lepas tuh ada tazkirah sikit. bincang bincang sikit flow hari ni. make sure everybody clear kann. lepas tuh, ada lak 'sesi bercerita'. kitorang haruslah bagi personal opinion kitorang pasal NIGHT-WALK semalam. tapi, aku sakit perot nak membuang.. so aku xjoin maka xtau cerita. yang aku tau, n rasa cam interesting, ada sorang peserta lelaki ni, die nampak 'benda' kat belakang peserta perempuan. OMG? nak tau lebih? tunggu cerita kat blog dia okay? BREAKFAST pagi ni kitorang breakfast roti aje, sapu kaya. dapatlah 3 keping sorang, orait lah tuh.. huahuahua. kemudian game time lagi. GAME TIME (2) pagi ni kitora

PART 3 : camping republic of 1991

orait, here come part 3,  dont worry, xda lah aku nak buat sampai 30 part.  second last dah ni. (kot?) ((insyaAllah)) HAHA -------------------------------------------------- sebelum tuh, tolong klik ye. thanx! CLICK IT! -------------------------------------------------- ICE BREAKING DULU lepas solat maghrib berjemaah, tazkirah sikit. macam biasa lah, sesi ice-breaking bermula.  sebab kami semua x kenal sangat kan? semua muka baru lah katakan. (aish, mane senior members ni?) nak buat macam mana.. semua ada alasan masing masing.  hidup ni mana boleh duga, kan? MASAK MAKAN MALAM lepas dah kenal kenal, solat isya' ape semua.. kami turun memasak.  aku bajet nanti boleh la wat unggun api yang api dia besar tuh kan? then kami keliling unggun api bercerita ke apa. sekali, nak hidupkan api tuh pon makan masa lama gak la. muka semua dah lapar.  maka semua bagi kerjasama yang padu lah untuk siapkan makan malam special kami tuh. special gila kot. COMELNYE API! :) MELETAK

PART 2 : camping republic of 1991

memandangkan part 1 mendapat sambutan yang agak hangat. makanya, aku semangat terlebih dan nak sambung cerita yew. -------------------------------------------------- sebelum tuh, tolong klik ye. thanx! CLICK IT! -------------------------------------------------- SESAT PULAK say what, walaupun KLCC tuh mmg depan mata still boleh sesat. nak pergi depan KLCC tapi termasuk pulak dalam parking KLCC, siot ah signboard. -.-" dah tuh minyak tinggal one bar pulak.  memang cuak siot n nak parking xberani selepas kena langgar tadi. akhirnye tunggu kat tepi2 saja. watak perempuan satu pegi cari si driver dalam KLCC tuh. dan akhirnya jumpa.  aku sedaya upaya suruh si driver masuk kereta teros. dan alhamdulillah berjaya.  xda syak wasangka langsung. tee-hee! BREAKING BAD NEWS 'driver, kami nak bagitahu something ni.. kau jangan marah ye?' 'cakap la dulu,.. ape dia?' 'janji jangan marah?' 'cakaaap la apemende?' 'er er er kereta kena langgar, cala

PART 1 : camping republic of 1991

okeh skip dulu pasal elective. sebab sekarang nak cerita pasal camping 1991 . wee-huu. -------------------------------------------------- sebelum tuh, tolong klik ye. thanx! CLICK IT! -------------------------------------------------- UCAPAN mula mula nak cakap alhamdulillah sebab berjaya lah menghadirkan diri. dan jugak sebab rancangan berjalan dengan lancar. nak say thank to those yang sudi join. u guys are awesome lah.  sporting dan team work sangat best!  JOURNEY BEGINS journey bermula pada jumaat lepas. aku gerak dari shah alam kul 8 pagi, sebab nya dah janji dengan dorang nak jumpe kat lrt putra gombak kul 10. nak shopping dulu.  terasa diri ini sangat independent sebab berjaya sampai sana alone je.  sampai sana, tambah tunggu dorang jemput agak agak kul 10.30 kot. driver n due watak perempuan ada sekali dalam kereta. PERGI KLCC then, si driver ni nak g maxis centre la pulak. nak tuka modem katanya kat KLCC nun jauh di sana. erk, aku naik LRT tadi baru pass by

elective : day 1

  BEES and HONEY. my elective's topic seem to be boring, or dull. yet, for me the one who experienced the bees buzzing near to my own ears. it is one of the best memories that i must kept within me forever. the journey is toward the city of history, malacca. our aim is to visit the biggest bee farm in malaysia namely BB TOWN and guess what it is only one day!  the rest? jalan jalan cari makan la. tee-hee! DAY 1 actually i already wrote about day 1 in the previous post. but i dont like it, there's no honesty of me writing in the post (chewa?), so please bear with me as i will narrate another story of day 1 here. HAHA. see whaaat! writing need honesty also maa. if not, no comments. T_T people please do drops comments okay? (desperado me, LOL) the story begins at 9am, we hop into a bus. it tooks 2hours and a half to reach there. the drivers drive soo slow (till i can feel it). at 11.30am we reached malacca central. there, we took cabs which brings us to our already-booked ho

first day elective malacca

salam. hari ni dah sampai melaka. dari shah alam. it took 2jam setengah nak sampai melaka central. sampai je sana teros beli tiket balik. rabu ni 4.30pm. nak jalan jalan dulu rabu tuh. LOL. so, hari ni aktivitinya mencari bee farm tuh.! setelah sesat beberapa kali, akhirnya jumpa! niceee je. excited nak kaji lebah esok. wee. :) tadi p dataran pahlawan. dah shopping dah sikit. huahuahua.  terbaik ah aku, cepat aje kalau shopping. LOL. ok, tuh je la. bye!

flow few days forward

hye hye hye. KLIK SAT ------------------------------------------- meh nak cerita flow perjalanan beberapa hari akan datang. sabtu(21may2011) hari ni nak pergi pulau pinang da. adik saya dapat asasi sains UITM kat sana. first batch kot. mak aih, ramai bebenor budak asasi UiTM sampai bukak dua places ni. huahua. ahad(22may3011) tomorrow daftarkan dia kat kolej je. senin tuh baru die p sorang sorang daftar U.  style UiTM an memang macam tuh.  lepas tuh, parent akan hantar aku naik bas. nak cakap kat sini aku akan naik bas dari penang la nak poie shah alam. isnin (23may2011) naik bas lagi. but this time nak pegi melaka. projek elektif kat sana meh. pasal bee and honey production. teruja jugak la nak korek madu. harap lebah semua okay je dengan aku nanti. huahuahua. selasa (24may2011) - khamis (26may2011) kat sana buat projek. main dengan lebah.  (BEST?)  jumaat (27may2011) balik. balik. petang tuh pegi KLsentral. nak pegi camping. 1991 ouhh. sabtu (28may2011) petang sik