Skip to main content

PART 1 : camping republic of 1991

okeh skip dulu pasal elective.
sebab sekarang nak cerita pasal camping 1991. wee-huu.


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!





CLICK IT!

--------------------------------------------------



UCAPAN

mula mula nak cakap alhamdulillah sebab berjaya lah menghadirkan diri.
dan jugak sebab rancangan berjalan dengan lancar.

nak say thank to those yang sudi join.
u guys are awesome lah. 
sporting dan team work sangat best! 

JOURNEY BEGINS

journey bermula pada jumaat lepas.
aku gerak dari shah alam kul 8 pagi,
sebab nya dah janji dengan dorang nak jumpe kat lrt putra gombak kul 10.
nak shopping dulu. 

terasa diri ini sangat independent sebab berjaya sampai sana alone je. 
sampai sana, tambah tunggu dorang jemput agak agak kul 10.30 kot.
driver n due watak perempuan ada sekali dalam kereta.

PERGI KLCC

then, si driver ni nak g maxis centre la pulak.
nak tuka modem katanya kat KLCC nun jauh di sana.
erk, aku naik LRT tadi baru pass by KLCC kot. -.-"
sampai je sana, si driver suruh aku pergi tukakan modem dia.
aku cam, "owh-emm-gee jugak lah kan? why me?"
then aku ajak watak perempuan sama.

aku pergi deal dengan orang maxis xda kesan pon.
macam susah, banyak pulak alasan dia kasi..
so, aku pon balik la ke kereta...

AKU PULAK KENA DRIVE! OMG

si driver sendiri nak pergi.
so, die suruh aku bawak kereta dia.
pusing pusing sebab takot kena saman.

aku okay je drive, tapi aku drive kereta manual beb and biasa drive jalan kelantan aje.
bagi aku, jalan KL sangat lah mencabar. dan susah.

and nak dijadikan cerita, kereta tuh AUTO beb! dah la kat KL pulak tuh! 

tapi sebab dapat sokongan moral kawan kawan, aku drive lah jugak.
ntah pape jugak lah sebab asik tekan brek je. -.-" 
manual kan kena tekan clutch dulu baru brek. 
so, selalulah brek mengejut. 
sehingga mencuak kan kawan kawan aku. adei la.

sampai tempat x berapa nak sibuk,
aku pon parking kat tepi...
tengah sedap borak dengan kawan sume..

ACCIDENT PULAK DAH

tibe tibe ada kereta bodow mana ntah masuk dekat dengan kereta aku.
dia seret beb! gila kentang, reti bawak kereta ke x?
taik tol, aku kasi hon la.

then ape lagi, aku keluar lah~
deal lah kan?

ALKISAH DEAL

aku cakap, banyak ni calar.
then akak tuh (perempuan yang bawak) cakap, kereta akak pon calar gak.
omg, macam aku peduli je kereta dia, hello! sapa langgar sapa beb?
aku cakap la, masalah nya, akak yang langgar kereta saya. macam mana ni?
dan die sibuk cakap, kereta dia pon CALAR JUGAK.
hell i care about that? -.-"
aku pon kata lah, "at least, kasi lah eh sikit nak baiki ni, polish ke.."
akak tuh pon kata, "tunggu hasben akak datang,"
aku cam, okay lah..

then husband die datang...
deal punye deal, dia kasi number hp.
ape ape kontek....
memandangkan calar je pon, aku kasi can lah~ 

next? bersambung~

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)