Skip to main content

how was my exam for the back 3 days?

so, exam da officially habis.

my comments are.

short answer questions?

i think i did well, i mean i can like get more marks here than other papers. 

problem based questions?

it was hard like like like crazeeeey! whatever it is, i can answer SAQ better that PBQ.

finish my first day papers.

-----------------------------------------------

proceed to the second day.

i go through an exam called OSPE

i felt terribly terrible for OSPE paper.
honestly, i dont know what am i doing in there.
its like, everytime i opened the questions paper,
i was stunned.
 'what the heeeelll is this?' kept popping in my mind

susah gila kot.

-----------------------------------------------

the third day is all about blackening the circles.
err, what i mean is multiple choice questions la.

i got 2 papers.

MCQ 1 consist of 70 questions with 5 choices, that i must put a true, or a false to the statement.
which means, there were 350 statements that i have to kaji and answer.
oh yea, MCQ1 is from sem 1, sem 2 and sem 3 punye syllabus.
just imagined how much i need to study? 

and in the evening, MCQ 2 approached me. HAHA!
80 questions which means?  errr, 400 statements.
and the questions are from sem 4 punye syllabus. 

for MCQ, i just do it. 
for the questions which i dont know the answer, i apa lagi kan, tembak je la. -.-" pity me! :(

-----------------------------------------------

and the last day,  which is today.

i sit for1 hour examination which is EMJ ,
and it stands for ethic and medico-legal jurispudence. 
the questions are about ethical issue in organ donation and also ethical issue in in-vitro fertilization.

and im very satisfied with my answer. :)

-----------------------------------------------

i should be happy because at last, i've finished my exam.

but NO. im not.

why? check the new post. 
i separate the post into two because i didn't want my post to be like so berjela jela.

k bye.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa