Skip to main content

SPECIAL POST : THE PESERTA + GAMBAR

semua orang teruja nak tahu berapa yang datang.
ramai sangat kot kat camp ni, xterkira. (MATA KE ATAS, TANGAN KE DADA)


--------------------------------------------------
sebelum tuh, tolong klik ye. thanx!







CLICK IT!

--------------------------------------------------

antaranya ialah :

PART OF PESERTA CAMPING NI. :)

SPECIAL THANX TO THOSE YANG JOIN.
KORANG MEMANG BEST.

#1 EFA



efa, mam besar republic of 1991.
siapa je xkenal die?
seorang yang sangat dedicated bila nak anjurkan event apa apa.
without her, i believed non of the gathering or this camping akan menjadi realiti.

thanx u very much, sayang ko sangat! 


#2 FYDA


fyda, khairul hafida. newbie ni.
memang sporting habis sebab join kami semua.
susah nak cari orang macam ni, sanggup datang even xkenal pon.
kagum owhh.. thanx for coming.
harap fyda have fun dengan kami 
sebab aku rasa kami semua memang bersyukur sangat sebab berjaya tarik newbie dan kenal pon melalui camping ni. 

#3 SARAH


sarah sarah sarah, penolong mam besar. HAHAHA.
mule mule xnak datang, aku dah sedih.
tapi last last kau muncul jugak. 

aku nightwalk dengan sarah, dok pegang tangan.
happy nye bila ingat balik.
ukhwah yang terjalin tuh manis sangat. 

thanx u very much, love u as well!


#4 RAFIQ


driver kami, ada kereta baru beb, si Putih myvi.
thanx u very much sebab sudi pegi jemput aku kat LRT gombak. 
dan sorry sebab calarkan kereta kau, 
aku tetap rasa bersalah sebab aku yang drive time tuh 
walaupun sebenarnya aku memang xda kaitan. 
orang tuh yang langgar, cisdel cis.
tapi alhamdulillah, calaar tuh boleh dihilangkan 98%.

AJK keselamatan.
ubat ubatan semua dia bawak.  :)

#5 ACAP


keh keh, slim nye kau acap.
posing baik punye!

AJK game, AJK amik gambau.

acap memang best walaupun cerewet xbanyak sikit je.
tapi sebab cerewet die lah benda go on smoothly and lagi best.
sebab die dah berpengalaman aan camping2 ni,
nak dibandingkan dengan aku ni.
first timer kot. -.-"

akhir kata, cepat la upload gambau!


#6 ZUHDI


haih mat motor belang sorang ni!
kecik je rupenye.

kau sangat sporting dan sangat kelaka.
dan sangat menceriakan keadaan.
terima kasih sebab datang. 

sumpah die ni kelaka gilee.
dengan mata ke atas, tangan ke dada nye.  hadoiii!

#7 KHIDIR


owh khidir si janggut!
terjumpe lak saingan ko an kat sana.
(kambing HOHO)

sempoi je, and very protective.
bagi aku ko ni matured la, fikiran ko sangat matured.
cekci meksi masa mandi. auwww. 
tapi gambau off-limit la yew.
xperlu nak upload2. 

thanx sebab hadir! :)

#8 ARIMI


ni kawan baru jugak.
before this memang xkenal langsung.
budak UiA, kawan si acap.

yang aku pasti, ko dengan efa amat lah suke bertekak.
kenapa lah korang ni? adei.
aku dengan acap mesti pandang je.. LOL


#9 NIKLISA

 

last but not least, mesti lah aku.
gune camera sendiri, haruslah gambar pon gambar mespes tangkap sendiri.. 
huahuahua.

so, ni lah peserta camping pertama republic of 1991.
harap kami semua akan jadi starter lah untuk camping seterosnya.

memang x mustahil benda ni akan terjadi.
semuanya memerlukan perancangan yang rapi.
dan peserta.
so, harap harap. next time lagi ramai yang mahu join.

insyaAllah.

------------------------------------------------

cari kami di :


Comments

wany said…
oh yeah! kalau tak disebabkan aku ade interview semua, aku join.hahaha.inshaALLAH next timee
a i n u said…
hohoho...
best giler ouh!
najwa said…
91 kot !

9 peserta, 1 komanden!

sayang kau ! ^_^
Anonymous said…
jelez lg.. sob3
@wany

dah busy nak buat macam mana.
@loveville

cube mai len kali, konfem x jeles.
Nur Areefah said…
kantoi suda ;P
btw, kecikkan atau hilangkan terus gambar aku. maaf ye ^_^
Nur Areefah said…
wahh lawa gle aku...ekeke..thanks2 ^_^
ko x back link ke blog aku pun eh (tacink) >.<
@Nur Areefah

hahahhaa. tgok ah sape edit. ^_^
@Arimi/KimiWarrior

ok, dah backlink. tarik balik tacink ko.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…