Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Missing home

Just feel like updating my current life now.
Have been working as a houseman in hospital penang for 3 months++ now. 
And i have my up and down friends in penang n they are ecah n yana. Got lots more. But closer to them most. 


Our pic was taken on the ferry from seberang to penang island.. At this time, we r from kelantan. Just came back from celebrating raya haji. 
How i missed going back to hometown..

Icontact58ev clear lens 😄

So i bought this just now.


Rm 18/pair Beli yang clear je hehe.
Nnt i review k 😄😄
In the midst of searching lens yang best. 
If ada suggestions, leave la comments k.. 😄😄

Stories in bulk

Saya dapat ho-ship di hospital pulau pinang. Alhamdulillah dapat kerja and whatever malas nak serabut sebab dah sekarang dah redha tak dapat kelantan. i believe Allah knows what best for me. 
Selamat hari raya maaf zahir batin. Pagi raya saya sangat sebak. Tatahu kenapa. Tapi sedih lah yang pasti. 
Dan alhamdulillah, he's gotten better. Awak cheer up okay! I will b here with u! 😀😀
P/S : Medical checkup tak buat lagi.

innalillah

"sesungguhnya ya hidup itu pasti akan meninggalkan kita suatu hari nanti"
satu fakta yang tak dapat dicanggah lagi, kan?
when it involved acquaintances. it doesn't matter much. i mean, memanglah sedih but kesan die pada hati, jantung, perasaan ni tak kuat sangat. 
but, bila involved orang yang kita kenal, orang yang aku nak kenal sebab banyak good words about him, orang yang im expecting to be one of my significant one, one fine day later..  i just dropped. my feeling was crushed. 
tanggal 21 julai 2014.
around 8pm, masa ni baru lepas bukak puasa.. aku dikejutkan dengan berita ayah u meninggal dunia sebab accident. i just cant even believe it. masa u bagitahu im speechless. taktahu nak respon apa. altho aku still takde kaitan yet dengan arwah, aku still terasa kehilangan arwah. sebab he is ur dad. someone dear to u of course. someone meaningful to u.
i doakan arwah ayah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman. aminn.
and.... one thing i know for sure, its (our relat…

#Pray4Both

Sekali lagi Malaysia digemparkan dengan berita sedih. Pagi tadi about 2am, MAS plane once again involved in accident. MH17 tuh crashed kat border of Ukraine Russia and dengar kata was shot down. By who, tatau lagi. Sedihnyaaa. About 2++ terkorban.. My deepest condolences to families and friends of the victims. Be strong. 


To GAZA people, keep fighting. Im sorry i can't do anything physically. I just can send my prayers. 

RED VELVET tengah tengah bosan

hye. salam. hari ni aku BAKING! aku bake RED VELVET CAKE. saja nak test skill baking. guna recipe yang biasa saja aku guna saja. boleh refer post yang ini
RECIPE RED VELVET CAKE
yang dulu dulu aku buat cupcake. kali ni aku buat cake tapi guna recipe yang ini jugak.



lupa sangat nak amik gamba cake penuh. 
aku buat cake bulat.  selapis saja. sebab tak ramai pon nak makannya.  kat rumah ni sekarang adalah dalam 4 orang. plus, 2 of them, ayah dengan adik lelaki aku ni tak berapa minat makan cake. 
kalau untuk function ke open house raya nanti aku rasa better buat dua adunan. bake in two separate loyang. pastu, satukan jadi satu cake je. tengah tengah leh taruk cream cheese. pastu salut la satu cake dengan cream cheese frosting.
as for frosting, aku suka kalau lebih rasa sour despite of sweet. so next time maybe boleh kurangkan gula icing tuh. despite of 1/4 cup of icing sugar for 4 ounces of creamcheese. maybe leh wat 1/4 cup for 6-8 ounces.
cake dia dah sedap. tak manis tak tawar sangat.…

Sabah trip - part one

so lets see if i can still recap how our trip is.
30 JUNE 2013 - 4 JULY 2013
haha. one year later baru nak update story. awe-fully sorry for this late post and for any derailment in the stories. its a well-known fact by my friend that im a forgetful girl T_T
that night. nizam fetched us. he was the one yang send all of us to LCCT. thank awak *lovelove*
so our flight was around 6 am i guess. dekat airport nothing much happen. aku menbontoti orang je lah. ni second time naik flight. haha *ketawahambar*
kat airport da jakun. atas flight lagi lah jakun. bila bukak balik album sabah ni.  mula lah mengucap panjang. banyak betol gambar sayap kapal terbang aku hamik. -.-"
semorang sedia maklum kan gambo sayap kapal terbang macam mana. so tak perlu lah aku upload ye. hihi.
after about one hour on the plane, tiba tiba abang/pakcik pilot buat pengumuman kata now kalo tengok bawah u can see laut china selatan n ada gunung kinabalu on ur LEFTbla bla bla. 
aku hanya mampu excited sebab aku do…

TRIP TO PULAU PERHENTIAN DAY TWO

hye! 
baca dulu DAY ONE PERHENTIAN trip ni.  lepas dah baca jom sambung DAY TWO
untungnya rumah seaview ni, pemandangan cantik. boleh tengok sunrise. sebab tak selesa, bangun pon awal. heee. ok lah hikmah dalam musibah. bangun bangun je kami relax lagi sebab janji nak pegi snorkeling tuh pukul 10. 

dalam pukul 9 cam tu kami check out. barang semua bawak terus sebab lepas snorkeling nanti bila dah habis snorkeling, orang boat tuh akan hantar teros pegi jeti kuala besut. so dengan bag bag besar kami turun dari chalet nak pergi makan.. lapar wehhh... mau breakfast..
kami pergi restoren semalam tuh, dengan muke tak malunya.. pergi mintak pinjam mangkuk, sudu, air panas sebab nak masak meggi. hiiii. air beli lahh, takkan nak lepak kedai die percuma kann... dulu time kat pulau kat KK pon makan meggi gak. minat gile dengan meggi. lupa bawak cili burung jaa. hehee.

pastu tengah makan ni baru teringat pasal nak sewa camera underwater. call la AINA HOLIDAY nak tanya sal ni. sekali dorang dah b…

Excitedd!

Hai!

Sejak dok rumah ni, alhamdulillah sangat aku boleh buat hobi lama aku. One of them is of course sewing/menjahit! Im a big DIY fans if u get to know me. Baru puas hati. Betol tak? 
Last two weeks, angin nak menjahit datang after few days of tengok tengok nota menjahit yang lama lama. So i decide to make myself a baju kurung. Lukis pola apa sume, gunting siap siap... tanya mak ada kain pasang yang die tak nak. Pastu terus potong kain, and jahit!

Pas da siap projek baju kurung biasa, move to second project iaitu baju kurung moden.. heee.

Kalau upah tukang jahit kat area kelantan ni baju kurung biasa dalam rm 30 gak la. Baju kurung moden rm 30 lebih for sure. Kalau dah pandai jahit sendiri apa la salahnya jahit je sendiri. Lagi lagi masa tengah free ni. heee. 
Seriously, thanxful gile kat mak sebab dulu paksa kakak masuk kelas menjahit. Sekarang baru terasa untungnyaa. 

Baju kurung--

Ni pulak baju kurung moden.
Abaikan muke excited model. -.-"
K lah bye bye!


TRIP TO PULAU PERHENTIAN DAY ONE

hye. salam.
dah habis jalan jalan kat terengganu, dah sedap tidor kat terengganu, pagi pagi tuh kul 8 lebih lebih (lambat sebab sebok amik gamba T_T) kot kami bertolak ke kuala besut. naik boat dekat kuala besut ya. about 100km jugak lah. pehh. awal awal pagi dah kena drive jauh jauh kan. dan harus ingat ya, kami apa pun tak beli lagi. sebab backpackers la konon. jaja!
masuk je kawasan jeti, ada satu mamat ni naik moto dok suh kitorang berhenti. rupe rupenye orang nak cari pelanggan. so jangan pelik lah kalau ada orang macam ni. dia bawak kitorang pergi AINA HOLIDAY. lepas nego nego macam macam, dah tak nak beli bagai, akhirnya beli dengan dorang jugak. normal la push and pull dalam berjual beli. 
so akhirnya amik fastboat n snorkeling je. lodging kitorang figure out kat pulau je.  
PRICE RATE yang kami dapat.
FASTBOAT : RM 65 pergi balik (biasanya RM 70) SNORKELING : RM 45 (biasanya rm 50) 
so dah rm 110/pax.
As for parking kereta

RM 10/day kalau tak silap. 2 hari so rm 20 lah kan..