Skip to main content

innalillah

"sesungguhnya ya hidup itu pasti akan meninggalkan kita suatu hari nanti"

satu fakta yang tak dapat dicanggah lagi, kan?

when it involved acquaintances. it doesn't matter much. i mean, memanglah sedih but kesan die pada hati, jantung, perasaan ni tak kuat sangat. 

but, bila involved orang yang kita kenal, orang yang aku nak kenal sebab banyak good words about him, orang yang im expecting to be one of my significant one, one fine day later.. 
i just dropped. my feeling was crushed. 

tanggal 21 julai 2014.

around 8pm, masa ni baru lepas bukak puasa..
aku dikejutkan dengan berita ayah u meninggal dunia sebab accident.
i just cant even believe it. masa u bagitahu im speechless.
taktahu nak respon apa. altho aku still takde kaitan yet dengan arwah, aku still terasa kehilangan arwah.
sebab he is ur dad. someone dear to u of course. someone meaningful to u.

i doakan arwah ayah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman. aminn.

and....
one thing i know for sure, its (our relationship) gonna differ from that moment on.

but i dont care about my feeling. 
im okay sebab bukan i yang kena sume ni.
yang tested this time, it was u..
so jangan layan perasaan sendiri lisa. pastu tak pasal pasal die kena layan ur feeling pulak.
i know u r very kuat.
it was him who need ur support right now. not the other way round.
jangan buat dia rasa burden.. and need to take care of all other peoples' feeling. (his family and me-tak pasal2 kena jaga my perasaan--dont let him ever have to care of my feeling! -- because im okay!)
be there for him, make sure he felt someone(it has to b me) is taking care of his feeling while he was taking care of others' feeling. (his family only)

because i know him, he is someone who wanna do his best for his family.
i just want him to be strong for his family. 
i want him to be there with his family. 
and i want to be by his side, supporting him thru all this huge test.
i really wish to b there for him just to console him.
but im far. im in kelantan while he was in KL at that time. (now in perak)

and i also know that he was someone who want to take care of me as well
but now, he can't do that yet..  (macam sebelom2 ni) 
now, he has to support his family. 
so i just have to let him be for a while..
seeing him being so strong for his family make me proud of him..
walaupon he tak open up his feeling for me yet.. i dont care..
stay strong like that k awak..
tugas aku, be by his side.. and support him no matter what..

sesungguhnya perasaan buat orang happy, lagi best dari perasaan buat orang risaukan kita..
im growing up i guess..

if we can went through this together, insyaAllah we can get through anything after this.

dengan itu ya Allah, kau bantulah aku.. untuk aku bantu dia..
ya Allah, kau kuatkan hatiku ya Allah, untuk sentiasa bersama dengannya di saat die kesedihan ni. 
ya Allah, kau titipkan rasa sabar di dalam diri ini.
ya Allah, kau jagalah hati ku agar aku boleh jaga hatinya.


Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)