Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

korang macam ni ke last night?

salam. :)
sorry guys, more posts on last night-so-awesome-football-match. :) jangan muak muak tau tau.?
the story beginsss.. 
At first, Malaysia scored a goal and I was like:



And then Indonesia scored a goal, (1-1) and I was like:



And then Indonesia scored another goal, and I was like:



And then, they announced Malaysia 4-2 Indonesia, I was like:







To those who’re (Malaysians) not proud of Malaysia at all, this is for you:



Indonesia:



MALAYSIA, THIS IS FOR YOU :)



I’m proudly a Malaysian,


i took this from my tumblr.  HAHA. 
so, are u guys like these last night?
u guys can comment this post to answer my question yea! 
k lah bye bye.

cuti pon xsuka ke?

salam.
sekadar hiasan. chill yaw!
sempena hari khamis yang harmonis ni. rasa cam best. sebab malaysia menang bola semalam. pandang pekerja indon pon sengih sengih. annoying gila kan aku?
ala kakak, aku bangga sekali sekala jer. malaysia kalahkan indon. sekali sekala jerr. indon kan selalu menangg. hevat gila baby owh indon ni. kan? HAHAH. (wadahek? :P)
motifnya nak cerita, tadi aku bertapa kat PTAR, library UiTM la. sejuk gila owhhmaigod.  pakai banyak lapis pon sejuk lagi. sebab xtahan aku pi la surau. aku ingat xdop orang, sebab xda kasut or selipar pon. xtengok la pulak atas rak. so aku bajet boleh lah berharmonis baca notes kat surau ni an..
sekaliiiii! akak akak indon mari sedap landing ramai ramai situu. mule mule slow je borak. xlama lepas tuh, oihhh bising ya amat! aku wat bodow jer la. baca ape yang patot jugak. sebelum aku ter tidow. HEHE.
sambil baca sambil dengar ape dorang cakap. sekali terdengar dorang cerita pasal bola. aku tiba tiba interested.  nak gak tahu dorang nak cakap ape an..
nak tahu ape d…

u glow, baby!

salam.
malaysia, u glow like jellyfish! :)
semua mesti tengah demam bola kan? ok, dah reda dah at least. semua dah tarik nafas lega dah, kan?
so, ni ceritera bola versi niklisa. 
aku tengok bola kat bilik TV kolej aku jer. nasebla bilik TV uh kat tepi bilik aku jer. senang aku nak menjajah ke bilik keramat itu. bilik TV ni sangat sepesel sebab ada aircond dan ada astro. memang sedap la..
kul 8 uh aku baru tengah makan nasik goreng ayam merah. tengah syok makan, lily, my coursemate datang.. "lisa, JOM bola!" suara kemain excited cik lily ni. HEHE "orait weh, makan sat" aku balas excited jugak.
then, makan cepat cepat sebab nak pi tengok.. sambil2 tuh dengar dah bunyi jerit jerit... kalau x silap, sebab indon dapat penalti awal awal tuh.. aku masuk jer indon tengah nak shoot. sekali xmasok. HEHE. sori lah ye. khairul fahmi kitorang memang terbaik la! kalau x sebab dia, dah berbelas kot gol indon dapat! terer la khairul fahmi.. :) nak cakap labiu la to khairul fahmi!  tapi apek dah ada mak…

aku menang kalah artis.

salam.
aku ada buat poll tau. so, kalau rajin boleh la buatkan.

kat sidebar blog aku ni.
nanti aku ulas resultnya. :)

btw, entri kali ni aku wat sesi mengutip award. yahoo. dapat award. hot weh aku ni. (erk masuk bakul golek sndiri nampak) 
FIRST AWARD
dari ika puk puk! awww thanx babe. terharu kot ko ingat aku. :)
task dia, 
1) ucapan anda thanx to ika sebab kasi saya award ' the best follower' ni. aww. siriyes ika best. 
2) berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami - lelaki - terer komputer - terer masak - manja cam ikan. wululwuwuw;
3) berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan. - er, kalau xpuas hati bagitahu jer. bincang elok elok. 
4) pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta ada, tadi x ingat. sorii mehh.
5) letakkan 10 link pilihan anda dan bagitahu meraka telah memenangi award ni. follower aku. sila amik kalau mahu.


SECOND AWARD
dari umar. thanx umar. 
cian tau umar ni. kena hentam dengan cik ju-on hari tuh. nasib umar cam cool jer. i love ur b…

Sengal Zone : Saya lah Perempuan itu !

salam. 
nak join benda alah nih. yeah! benda alah ape? gi usha blog sengal ni. tekan banner besar gedabak aku letak tuh pon xpa.

the picture.

tag line nya, the very cool, awesome, nerd
k bye bye.

cakia

the girl is so unlucky to have such a stupid admirer.
----------------------------------------------------------------------------
tag tag dan tag.  saya telah di-tag oleh cakia atau name lain dia cokia. tapi bukan nokia ok.
so, here it is.. 
apakah status anda?  what do u think. HAHA. yang pasti akan berkahwin dalam masa 5 tahun lagi jugak. insyaAllah.
ceritakan tentang diri anda  ( contoh : asal, pekerjaan, belajar di mana, bilangan anak, cita cita, bla bla bla) niklisa, from kelantan darul naim.  full time degree student. 2nd year. medic uitm. taun depan clinical. wawawa.   bilangan anak? anak ape ni? anak baju? -.-  cita cita, doctor yang berjaya. :)
ceritakan tentang blog anda ( promosi la sikit ) personal things jer. aku cerita ape yang aku minat. hal belajar aku.  tempat mana aku meronggeng. dan macam macam lagi. :)
Apa pandangan anda tentang dunia blog? xamik port sangat. maaf. tapi kalau blogger sume boleh hidup harmoni, barulah best kan?
nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog. tu…

Rantai Art Festival

salam.


before masuk dimensi belajar bersungguh sungguh selama less than 2 minggu lagi ni. semalam, aku pergi ke berjalan jalan di kota Kuala Lumpur. niat di hati, mahu join event lomomatrix yang dianjurkan oleh lomokids dan mamat mamat lomo lagi due orang kat balai seni lukis negara. tapi macam macam obstacle la jadi.  so, xjoin. :(
oh ye, lomomatrix tuh ape? gi usha youtube. taip je lomomatrix berduyun duyun keluar result.  ni LONDON LOMOMATRIX. awesome kan? bayangkan lomokiddos malaysia pon boleh buat macam tuh. xbangga ke?
here some malaysian punye lomomatrix. klik kalau cantik. dan tekan kalau hensem now, cantik dan hensem sume dah tahu ke"cool"an lomomatrix ni kan? waa. lomo itself tuh yang cool. 
ni pulak page lomokids malaysia. awesome u olls. join join!

-----------------------------------------------------------------------------
ok, dah promot lomo. now cerita semalam pulak. pape hal, i wish u all merry christmas! :) HO HO HO. kul 10 aku keluar. he he event start kul 10, kul 10 baru…

sape nak kasi rm30 free?

salam. 
tau x sapa nak kasi? . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . .

jawapan dia ialah.. adik era comel lote ni~
kisah nya.. happy sikit hari ni.
sebab aku menang contest.  yea, first time kot masuk contest. bukan giftaway ye.contest.
dan aku menang.  tuh yang best. :)
sesungguhnya, aku masuk contest yang aku berpotensi menang jer. contest perempuan perempuan cantik memang aku xmasuk la kan. sebab aku xcantik. kalo aku masuk tu maknanya aku perasan aku cantik. -.- (pemenda la aku merepek ni?)
ni BUKTINYA! gi la tengok. blog ERA ni lawo ok. kretif dan inovatif betol!
tapi kena sabar la sikit tgok slide show tuh. hehe.
cop cop. aku nak tayang gambar ni. jangan muntah lak k. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . .
gambar kemenangan... . . . . . . . . . . . . . . . . .

ghrelin mengganas!

salam.

When you wave at the wrong person
slowly back away and hope no one noticed.
i did this sometimes!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
macam mana ni? nafsu membuak buak gila.
xboleh bla aihh. dah beli kuey teow kungfu. tapi bila ada kawan cakap nak keluar g pasar malam. dalam kepala ni dok pikir lagi nak kirim ape ape ke x. roti john pon sedap jugak ni. 
tolong la lisa. sudah sudah la makan. berpada pada la skit. 
cane la nak bagi ghrelin aku ni kureng skit. aktif betol kot. ade jual drug anti-ghrelin x?
oh ye, ghrelin tuh enzyme yang stimulate hunger ye.
 k, habis melalut. bye. 
eh, before that. ade something untuk anda.
nah!

comel kan snoopy dan anak beranak die ni? :)
k bye. :)

bye bye grade B.

salam.
see. tengok tengok!
cari lah yang mana satu aku punye. hehe
alhamdulillah.. aku dapat ape yang aku target! :) i am no longer a B student.
tapi need to work super hard lagi. yeah! 
rasa nak senyum senyum jer malam ni. im happy.


but still perjalanan masih jauh. so, need to strive for excellency.
patient would need me later! so, i must do the best for the sake of them.
cehh, ayat nak poyo jer..
k bye. :)

hidup berubah dengan groupsmore!

salam
pernah terfikir tak, 
"life aku sekarang ni bosan siot."
padahal, dulu dulu time sekolah rasa macam nak masuk u je sebab pikir university life la yang paling best. boleh keluar suka hati. x terikat dengan undang undang sekolah ape sume. 
tapi jauh panggang ye dari api.
especially bagi student macam aku.  pagi bangun, pergi kelas. petang baru balik. HOHO. malam malam study.  woahh. bosan siot kot..!

bila hujung minggu, baru boleh keluar. keluar pon asyik buat the same things saje.  buat ape? you all pon tahu kan. agak agak kita pernah jumpa tak kat KL cental, or pernah selisih x kat MID VALLEY. huahuahua. pergi mall, jalan jalan tengok wayang dan makan. keluar macam tuh pon dah brapa banyak keluar duit. memang x berbaloi. 
memang, rasa nak try something new tuh memang ada. tapi banyak lah pulak obstacle2 nye. obstacle paling besar, duit la kan. ape lagi.  sedeh je.! 
kadang kadang rasa macam nak pergi try spa self pampering la konon.  tapi bila tengok harga, teros macam emm xpe la kot.…

Contest Edit Picture Paling Cantik

salam. 
I'M JOIN (cukup besar x dik? hehe.)
buang tabiat ke ape, tibe tibe dok im join ni. =.= sebenarnye aku masuk contest nih ha. tibe tibe nak masuk kontest.  hadiah tempat pertama tuh amat menarik jiwa raga kuh la. mahu topup, akak tengah kering ni dik. HOHO. info lebih sal kontest ini, pegi sini okay. TEKAN SINI untuk pergi ke blog adik manis lalu menjoinkan diri anda. oyeah!

aku dah follow tiga tiga. dah like fanpage. dah send pic kat fanpage. 
dan gamba yang ku nak pertaruhkan ialah....
kerek x muka daku? rasa cam bagi penumbuk pon ada. =.=
tapi ni originally from niklisa. :)
serba sedikit pasal gamba di atas : effect, crossprocess name, niklisa cartoon, menatang giraffe nak jatuh. padan muka!  extra, background belakang di posterized kan. oyeahh!
siap dah kot. lau x, inform ye era. :)

great time at taman pertanian malaysia!

salam.
tadi aku pergi ke taman pertanian malaysia. atau nama lain dia, bukit cerakah.  and yeah, i have a very great time.
guess what, aku jalan lebih 3km kot. yeah to lisa! :) mesti dah kurus sikit kan? he he he.
mula mula pergi, aku ingat nak cycling. round round naik basikal macam best la kan?  tapi, ermmm. basikal xda pulak. ramai sangat orang nya. weekend kan...
so, akhirnya, aku naik je bas. nak naik bas tuh kena tunggu bas ke-3. imagine jer la brape ramai yang beratur. =.= oh yea. taman pertanian malaysia or TPM for short ada sediakan bas.  bas tuh akan pusing lalu semua pitstop, bila dah patah balik nanti dia akan berhenti kat pitstop. kalo rasa nak berhenti kat situ, boleh la turun.
lepas dah tengok semua pitstop. akhirnya aku turun kat pitstop 2nd last. menara pandang jauh kot nama dia. 

ni lah dia menara tuh, aku naik la. anak tangga dia kecik gila. memang gerun lah.  dari atas nampak la satu taman macam maze tuh. tapi pendek la. kalo jalan2 dalam tuh, memang boleh nampak la orang. so, xmaze …

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

salam.
tajuk ni kalau boleh aku nak elak. sebab aku malas nak bercerita hal hal macam ni sebenarnya. tapi sekali sekala ape salahnya. dah lama gak xada post pasal hati perasaan aku. biar aku saje yang tahu. siapa istimewa di hati. siapa yang bertakhta di hati di saat ini. xperlu nak gebang kat semua orang. xspecial lah kan. kalau berteka teki tuh lagi best aku rasa.
so, my idea of perfect first date. 1. pakai secantik yang mampu. first impression itu penting. mandi wangi wangi. pakai bedak. pakai perfume. baju kemas dan lain lain.2. cakap macam xda suara. slow sangat, sopan la konon. kah kah kah. padahal suara jantan xkeluar lagi neh. HEHE.3. malu malu. first time kan? mesti lah malu macam ape jer. next date dah xberapa nak malu dah...4. time makan, makan sikit yang amat. konon xnak tunjuk diri yang pelahap sebenarnya. 5. menjadi wanita melayu terakhir di abad ini. jalan sopan, duduk sopan segala segala nya lah sopan. kesimpulannya, first date adalah hari yang penuh dengan pura pura. seri…

LOVE LIKE WOE

salam.
jangan salah faham ye. walaupon tajuk post LOVE LIKE WOE. xbermakna ye aku nak bercerita pasal LOVE yang like woe. aku tengah sedih ke ape sebab love ke. tidak sama sekali yer. 
baca sampai habis baru tahu kenapa tajuk macam gituh. hehe.
sebenarnya, hari ni lagi sekali aku kena tag. kali ni dari ustad arip. name gelaran this guy. dulu, kadang kadang kitorang lepak sini. situ lah aku kenal ustad ni.  walaupon panggil ustad jangan lah salah paham. perangai xmacam ustad pon.  erk. jujur pulak kan? hehe.
so, syarat tag nya ialah.
1. pasang earphone ke, speaker ke.. bukak winamp or ape2 jer la. masukkan koleksi lahu korang.2. PENTING! mode kan as shuffle-play okay.3. jawab soalan berdasarkan tajuk lagu. untuk soalan seterusnya, klik next dan seterosnya. paham kan?
so, soalan nya ialah.
if someone say 'is this okay?' you say? JUST A DREAMnellyhow would you describe yourself? DECODEparamorewhat do u like in guy/girl? I LIKE ITenrique iglesiashow do u feel today? NEED YOUtravie mcCoywhat…