Skip to main content

sape nak kasi rm30 free?

salam. 

tau x sapa nak kasi?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


jawapan dia ialah..

kisah nya..
happy sikit hari ni.

sebab aku menang contest
yea, first time kot masuk contest.
bukan giftaway ye.contest.

dan aku menang
tuh yang best. :)

sesungguhnya, aku masuk contest yang aku berpotensi menang jer.
contest perempuan perempuan cantik memang aku xmasuk la kan.
sebab aku xcantik.
kalo aku masuk tu maknanya aku perasan aku cantik. -.-
(pemenda la aku merepek ni?)

ni BUKTINYA! 
gi la tengok.
blog ERA ni lawo ok.
kretif dan inovatif betol!

tapi kena sabar la sikit tgok slide show tuh. hehe.

cop cop. aku nak tayang gambar ni.
jangan muntah lak k.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar kemenangan...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


tuah gambar ini. 

muka mintak penumbuk. amacam? rasa nak tumbuk x? hik hik.

ape saya menang?

saya tak menang motor macam abang power root.
saya menang topup rm30. layann.. weh.. cam layan dadah je syok nye. -.- 
thanx era. adik memang best siot lah! 

k lah. bye bye.

Comments

share top up kat aku rm10..kalo x aku bagi penumbuk yang ko mintak uh..hehehe..
eqa said…
pergh.. bleh ar share...
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

hahaha. boleh boleh bla. kah kah
Ain Zulaikha said…
hohoohoho best gila menang.. :) tahniah..
Nik Lisa said…
@Ain Zulaikha


thanx ain. ko pon menang what. :)
Unknown said…
ho....share kedit sini sikit
wahhh..
bestnye.
share2 jum..
hehe
FH said…
fwaaaaah congrats. hehe :)
Pencacai Alim said…
sedekah kat aku skit yg fakir ni
:(

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa