Skip to main content

u glow, baby!

salam.

malaysia, u glow like jellyfish! :)

semua mesti tengah demam bola kan? ok, dah reda dah at least.
semua dah tarik nafas lega dah, kan?

so, ni ceritera bola versi niklisa. 

aku tengok bola kat bilik TV kolej aku jer.
nasebla bilik TV uh kat tepi bilik aku jer.
senang aku nak menjajah ke bilik keramat itu.
bilik TV ni sangat sepesel sebab ada aircond dan ada astro.
memang sedap la..

kul 8 uh aku baru tengah makan nasik goreng ayam merah.
tengah syok makan, lily, my coursemate datang..
"lisa, JOM bola!" suara kemain excited cik lily ni. HEHE
"orait weh, makan sat" aku balas excited jugak.

then, makan cepat cepat sebab nak pi tengok..
sambil2 tuh dengar dah bunyi jerit jerit...
kalau x silap, sebab indon dapat penalti awal awal tuh..
aku masuk jer indon tengah nak shoot. sekali xmasok. HEHE.
sori lah ye. khairul fahmi kitorang memang terbaik la!
kalau x sebab dia, dah berbelas kot gol indon dapat!
terer la khairul fahmi.. :)
nak cakap labiu la to khairul fahmi! 
tapi apek dah ada makwe yer. jangan dok love sangat.
kan jelous lak makwe die.. 

whatever it is,


TAHNIAH MALAYSIA.

tanah tumpah darah ku..!!
menang jugak kan?
siriyes rasa nak nanges sebab terharu, malaysia menang semalam.
aku tengok dengan penuh rasa. rasa berbagai. bercampur aduk.
jerit takot, jerit support, jerit emo, jerit ala ala coach pon ade. -.-

tengok chelsea main pon x emo macam ni. 
tengok spain main lawan germany pon x mcam ni.
tengok malaysia lawan indon jer emo tahap gaban.

sebab negara tercinta kan.. owh siriyes i love malaysia so so so so much!
lagi satu, sebab malaysia LAWAN DENGAN INDON.
kalau malaysia lawan vietnam, xde nak emo macam ni.
sebab INDON bajet cam bagus sangat la. 
xsuka tol orang bajet bagus dan sebab nak naikkan diri tuh bagus...
dorang boleh pulak kutuk2 malaysia. haihhhhh..
xsyok la wehh... 
memang terbakar habis la hati hati pengutuk tegar yang tengok kemenangan malaysia semalam.
sabar yee.

wateva it is, TAHNIAH MALAYSIA sekali lagi. 4-2
setelah 14 tahun x menang kan? 
aku sayang negaraku, MALAYSIA! :)

k bye bye

Comments

sume sokmo nak suke khairul fahmi uh.. abis ar laki2 macam aku ni xde orang nak...huwaaa..
Anonymous said…
macy sayang mesia jugak. tapi macy lagi suka ashari lah. nape sume suke anak che mat tu? huhu
feeza_rashid said…
i love muslim ahmad!!!! hahaha :p
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

alololo. cian nye die... ade je gegel kat luar tuhh
n i k l i s a said…
@maCy

sebab die yang banyak save bola kot.
hahha.. ashari pon ok what...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…