Skip to main content

u glow, baby!

salam.

malaysia, u glow like jellyfish! :)

semua mesti tengah demam bola kan? ok, dah reda dah at least.
semua dah tarik nafas lega dah, kan?

so, ni ceritera bola versi niklisa. 

aku tengok bola kat bilik TV kolej aku jer.
nasebla bilik TV uh kat tepi bilik aku jer.
senang aku nak menjajah ke bilik keramat itu.
bilik TV ni sangat sepesel sebab ada aircond dan ada astro.
memang sedap la..

kul 8 uh aku baru tengah makan nasik goreng ayam merah.
tengah syok makan, lily, my coursemate datang..
"lisa, JOM bola!" suara kemain excited cik lily ni. HEHE
"orait weh, makan sat" aku balas excited jugak.

then, makan cepat cepat sebab nak pi tengok..
sambil2 tuh dengar dah bunyi jerit jerit...
kalau x silap, sebab indon dapat penalti awal awal tuh..
aku masuk jer indon tengah nak shoot. sekali xmasok. HEHE.
sori lah ye. khairul fahmi kitorang memang terbaik la!
kalau x sebab dia, dah berbelas kot gol indon dapat!
terer la khairul fahmi.. :)
nak cakap labiu la to khairul fahmi! 
tapi apek dah ada makwe yer. jangan dok love sangat.
kan jelous lak makwe die.. 

whatever it is,


TAHNIAH MALAYSIA.

tanah tumpah darah ku..!!
menang jugak kan?
siriyes rasa nak nanges sebab terharu, malaysia menang semalam.
aku tengok dengan penuh rasa. rasa berbagai. bercampur aduk.
jerit takot, jerit support, jerit emo, jerit ala ala coach pon ade. -.-

tengok chelsea main pon x emo macam ni. 
tengok spain main lawan germany pon x mcam ni.
tengok malaysia lawan indon jer emo tahap gaban.

sebab negara tercinta kan.. owh siriyes i love malaysia so so so so much!
lagi satu, sebab malaysia LAWAN DENGAN INDON.
kalau malaysia lawan vietnam, xde nak emo macam ni.
sebab INDON bajet cam bagus sangat la. 
xsuka tol orang bajet bagus dan sebab nak naikkan diri tuh bagus...
dorang boleh pulak kutuk2 malaysia. haihhhhh..
xsyok la wehh... 
memang terbakar habis la hati hati pengutuk tegar yang tengok kemenangan malaysia semalam.
sabar yee.

wateva it is, TAHNIAH MALAYSIA sekali lagi. 4-2
setelah 14 tahun x menang kan? 
aku sayang negaraku, MALAYSIA! :)

k bye bye

Comments

sume sokmo nak suke khairul fahmi uh.. abis ar laki2 macam aku ni xde orang nak...huwaaa..
Anonymous said…
macy sayang mesia jugak. tapi macy lagi suka ashari lah. nape sume suke anak che mat tu? huhu
feeza_rashid said…
i love muslim ahmad!!!! hahaha :p
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

alololo. cian nye die... ade je gegel kat luar tuhh
Nik Lisa said…
@maCy

sebab die yang banyak save bola kot.
hahha.. ashari pon ok what...

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak