Pages

Thursday, December 30, 2010

u glow, baby!

salam.

malaysia, u glow like jellyfish! :)

semua mesti tengah demam bola kan? ok, dah reda dah at least.
semua dah tarik nafas lega dah, kan?

so, ni ceritera bola versi niklisa. 

aku tengok bola kat bilik TV kolej aku jer.
nasebla bilik TV uh kat tepi bilik aku jer.
senang aku nak menjajah ke bilik keramat itu.
bilik TV ni sangat sepesel sebab ada aircond dan ada astro.
memang sedap la..

kul 8 uh aku baru tengah makan nasik goreng ayam merah.
tengah syok makan, lily, my coursemate datang..
"lisa, JOM bola!" suara kemain excited cik lily ni. HEHE
"orait weh, makan sat" aku balas excited jugak.

then, makan cepat cepat sebab nak pi tengok..
sambil2 tuh dengar dah bunyi jerit jerit...
kalau x silap, sebab indon dapat penalti awal awal tuh..
aku masuk jer indon tengah nak shoot. sekali xmasok. HEHE.
sori lah ye. khairul fahmi kitorang memang terbaik la!
kalau x sebab dia, dah berbelas kot gol indon dapat!
terer la khairul fahmi.. :)
nak cakap labiu la to khairul fahmi! 
tapi apek dah ada makwe yer. jangan dok love sangat.
kan jelous lak makwe die.. 

whatever it is,


TAHNIAH MALAYSIA.

tanah tumpah darah ku..!!
menang jugak kan?
siriyes rasa nak nanges sebab terharu, malaysia menang semalam.
aku tengok dengan penuh rasa. rasa berbagai. bercampur aduk.
jerit takot, jerit support, jerit emo, jerit ala ala coach pon ade. -.-

tengok chelsea main pon x emo macam ni. 
tengok spain main lawan germany pon x mcam ni.
tengok malaysia lawan indon jer emo tahap gaban.

sebab negara tercinta kan.. owh siriyes i love malaysia so so so so much!
lagi satu, sebab malaysia LAWAN DENGAN INDON.
kalau malaysia lawan vietnam, xde nak emo macam ni.
sebab INDON bajet cam bagus sangat la. 
xsuka tol orang bajet bagus dan sebab nak naikkan diri tuh bagus...
dorang boleh pulak kutuk2 malaysia. haihhhhh..
xsyok la wehh... 
memang terbakar habis la hati hati pengutuk tegar yang tengok kemenangan malaysia semalam.
sabar yee.

wateva it is, TAHNIAH MALAYSIA sekali lagi. 4-2
setelah 14 tahun x menang kan? 
aku sayang negaraku, MALAYSIA! :)

k bye bye

6 comments:

:-: Nizam27391 :-: said...

sume sokmo nak suke khairul fahmi uh.. abis ar laki2 macam aku ni xde orang nak...huwaaa..

maCy said...

macy sayang mesia jugak. tapi macy lagi suka ashari lah. nape sume suke anak che mat tu? huhu

feeza_rashid said...

i love muslim ahmad!!!! hahaha :p

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

alololo. cian nye die... ade je gegel kat luar tuhh

n i k l i s a said...

@maCy

sebab die yang banyak save bola kot.
hahha.. ashari pon ok what...

n i k l i s a said...

@feeza_rashid

xhensem pon. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...