Skip to main content

kenalkan.

salam.

last sunday, aku pergi sunway untuk berseronok sambil berjumpa dengan member ku yang bernama fad.
actually, fad ni roomate aku time kat matrix dulu. 
aku budak matrik perak ye. sape same?? sep sep! 
best kan matrix peraaaak tuh? love love.

selama setaon setengah x berjumpa.
akhirnya, we met. memang bercakap macam nak tercabut rahang aku rasa.

so, lets the story begins. xperlu la kan aku nak carita details aku buat apa.
so, lets let the pictures tell the story.



so, ni la fad! cun kan kawan aku sorang ni? akhirnya jumpa gak ko an. 
dah besar eh ko sekarang. dah pandai pakai selendang dahh.. aku bangga dengan kau fad! yeahh.
kite memang roomate yang bergaya. kan best kalau kite roomate sampai bila bila.
aku gelak je bila dengan ko. ko memang awesome gila la fad! 




ni gamba kitorang together2. happy sangat. tangkap gambar macam ape je. everywhere ot. snap snap and snap. teringat time matrix masa pergi picnic kat atas bukit tew kitorang amik gamba lompat lompat. 
owh rindu mehhh. rindu pqa n hana jue. 


walaupun, post ni nak cerita pasal kawan aku yang awesome tuh. aku selitkan jugak gamba aku yer. 
masalahnya, perlu ke? HAHA. 

ok lah. babai. harus mandi ye kawan kawan. :)

Comments

akuwanblur said…
macam adik beradik la korunk... huhuhu hope frenship lasts forever yopk
khairunnisa ♥ said…
best kan bila dah lama tak jumpa kawan ^__^
n i k l i s a said…
akuwanblur.

erk. ye ke? haha.
thx k.
n i k l i s a said…
khairunnisa,

haha. best woo. :)
chittysarah said…
weet2~~~
comel~~
dua2..
lalalla

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…