Pages

Sunday, December 26, 2010

Rantai Art Festival

salam.


before masuk dimensi belajar bersungguh sungguh selama less than 2 minggu lagi ni.
semalam, aku pergi ke berjalan jalan di kota Kuala Lumpur.
niat di hati, mahu join event lomomatrix yang dianjurkan oleh lomokids dan mamat mamat lomo lagi due orang kat balai seni lukis negara. tapi macam macam obstacle la jadi. 
so, xjoin. :(

oh ye, lomomatrix tuh ape?
gi usha youtube. taip je lomomatrix berduyun duyun keluar result. 
ni LONDON LOMOMATRIX. awesome kan?
bayangkan lomokiddos malaysia pon boleh buat macam tuh.
xbangga ke?

here some malaysian punye lomomatrix.
now, cantik dan hensem sume dah tahu ke"cool"an lomomatrix ni kan?
waa. lomo itself tuh yang cool. 

ni pulak page lomokids malaysia. awesome u olls. join join!

-----------------------------------------------------------------------------

ok, dah promot lomo. now cerita semalam pulak.
pape hal, i wish u all merry christmas! :) HO HO HO.
kul 10 aku keluar. he he event start kul 10, kul 10 baru aku keluar bilik.
memang hampeh. -.-

from shah alam naik bas gi kl sentral. sampai sana naik monorail, pi titiwangsa.
yang herannye, awat la ramai benor orang kat monorail ni. 
beratur macam ular kena palu. berlingkar2. pelik tapi benar. 
then sampai sana, jalan kaki pergi balai seni lukis.
dalam kul 11 lebih nak dekat pukul 12 sampai sana.

usha dan usha. xjumpa pun budak budak lomo.
num pon xingat amik. ingat nak buat suprise la konon. kah kah.
padan muka aku! aku lak kena suprise.
datang jauh jauh xdapat join pon. huwaaaa!

tapi xpe. sebab x dapat join. aku pon jalan jalan jer la dekat balai seni lukis negara tuh.
dan dan situ ada buat event.. RANTAI ART FESTIVAL 2010. theme dia gravity.
so, jalan jalan situ jer la. yang festival tuh aku xpaham sangat actually amenda yang cuba disampaikan.
sebab aku pergi belakang kat tempat booth.
macam xde sape nak layan pon. sedeh aku. HAHAH.
dorang kena touch up lagi la skill layan tetamu kalau bukak booth. 
ni pandang macam aku alien. cis cis cis.
makanya, aku blah dari situ.
pastu g usha hasil seni dari bakat muda sezaman.
memang superb la.
macam macam. terbaik dari ladang gandum! :)

lepas dah habis usha tuh, keluar la.
ingat nak pegi tasik titiwangsa kejap.
ye larh.. dah alang alang kat titiwangsa kan.
mesti lah macam nak tengok jugak macam mana lah tasik titiwangsa ni.
but then, ada pakcik aiskrim lalu.
so, melantak la aiskrim kejap. nyum nyum. 

then aku gerak pi tasik titiwangsa jap.
sekali nampak satu kumpulan besar tengah makan makan.
aku syak itu budak budak lomo. sebab aku macam cam la sorang dua. 
tapi aku yang pemalu ni terasa sangat lah segan.
maka, aku xtegor.
tapi kat situ, aku makan kepok lekor dan pisang goreng.
owh sedap. 

then jalan2 sikit kat tasik tuh.
masa untuk balik shah alam.
sampai je shah alam, aku p kfc. makan. 
lapo weh, dari pagi.. makan eskem roti jer.
beli nasi ayam kfc, cheezy wedges, and egg tart.
konon nak try. boleh la tahan sedap. belilah! :)

after dah makan kenyang sume, 
masa untuk balik bilik.
habis lah journey hari ini. owh best! 

ok now. picture time. layannn..

 ni gamba dah masuk dalam galeri BSLN dah okeh.
1. ni kat ruangan kitar semula.
2. same lah
3. rantai art. theme gravity. see baju tuh ade logo G. 
4. niklisa with merong mahawangsa. -.-
5. yoga jom!
6. alahai, saya baru turun beca. anda bagaimana?
7. teruja gile muka. -.-
8. hai saya naik benda alah ni.
9. hey, sila kitar semula.. asingkan barang2 anda. botol kaca dengan botol kaca.
k larh bye bye.

ps : walau xpegi lomomatrix. saya sangat teruja nk tgok hasil die. :)

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cool la gambar lomo (:

Ain Zulaikha said...

wahh bestnye jalan2 kan.. nak buka lomo tu tapi internet tak laju nak tgk video :)

n i k l i s a said...

@Anisa Hang Tuah


haa. tahu xpa. :)

n i k l i s a said...

@Ain Zulaikha

yeah. best sgt sgt..
kalo da laju tgok la..

:-: Nizam27391 :-: said...

ni komen2 daku..

1.penuh dengan gambar....

2.kecewa gler an ko xdapat join lomomatrix uh..

3.gambar2 amat cantik.. saper yang tangkap? mesti photographer professional an..

4. gambar no.8 hok last tu muke xsabar nak balik jer aku rasa...

sekian.

feeza_rashid said...

best! best!
nape aku tak tahu pasal lomo eyh? haha..
nway jum study! gud luck wei

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

thanx for the long comment.
here my quite long reply. :)

1. teruja sangat nak tunjuk!
2. agaklaa padahal tuh tujuan utama pegi sana.
3. cakia saya amikkan. hahaha
4. mana ada.muka penat xmau balik la.. HAHA

n i k l i s a said...

@feeza_rashid

ye feeza. sgt bestttt!
lomo underground kot. tpi super cool la. ko xdidedahkan kot.

jommms! good luck to u too..

NICK IRFAN said...

byknyer gambo dia smua comey2... hehe

n i k l i s a said...

@NICK IRFAN

grr. comel eh. HHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...