Skip to main content

why u should marry a doctor?

 salam.

why u should marry a doctor?
here are the reason. :)

1. The stethoscope.

2. They can give you the gift of "missing them" because they are always at work.

3. They can give you a free medical consultation.

4.You save yourself the embarrassment of going to a doctor with a water infection!!

5. They are smart!!

6. They are heavy weight party people in the weekend

7. They can check your hear rate when u angry....!!

8. They are well trained to listen.

9. They know how you feel, or at least pretend to!!

10. They always have a strange new story to tell.

11. They offer you a tissue when you feel like crying (it is a reflex).

12. They can stay up all night if you want them to accompany you watching a horror movie because they are used to have 'on call'.

13. They can guide you in the gym.

14. Money!!! (Although they work long hours for it)

15. Free medical samples!!

16. They are unshockable!!!

17. They know what you want to hear and say it!!

18. They always try to dress nice!!

19. They are trained in breaking bad news


taken from fb.  hehe

marry me in 5 years time! :)

Comments

feeza_rashid said…
http://fizarashid.blogspot.com/2010/12/blog-larian-siap.html#links
join blog larian jumm
ko nak kawen ngan doctor eh? emm.. okeh...
Nik Lisa said…
ko yg kawen doctor. insyaAllah

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak