Skip to main content

hidup berubah dengan groupsmore!

salam

pernah terfikir tak, 

"life aku sekarang ni bosan siot."

padahal, dulu dulu time sekolah rasa macam nak masuk u je sebab pikir university life la yang paling best.
boleh keluar suka hati. x terikat dengan undang undang sekolah ape sume. 

tapi jauh panggang ye dari api.

especially bagi student macam aku. 
pagi bangun, pergi kelas. petang baru balik. HOHO. malam malam study. 
woahh. bosan siot kot..!

bila hujung minggu, baru boleh keluar. keluar pon asyik buat the same things saje.
 buat ape? you all pon tahu kan. agak agak kita pernah jumpa tak kat KL cental, or pernah selisih x kat MID VALLEY. huahuahua.
pergi mall, jalan jalan tengok wayang dan makan. keluar macam tuh pon dah brapa banyak keluar duit. memang x berbaloi. 

memang, rasa nak try something new tuh memang ada.
tapi banyak lah pulak obstacle2 nye. obstacle paling besar, duit la kan. ape lagi. 
sedeh je.! 

kadang kadang rasa macam nak pergi try spa self pampering la konon. 
tapi bila tengok harga, teros macam emm xpe la kot. xnak la.. ape sume..

kadang kadang rasa macam nak makan besar.
tapi bila tengok pintu restoren kilat kilat kaler emas tuh pon dah xnak masuk.
mahal, xmampu. T_T sedeh kan macam ni?

nak enjoy tapi xmampu. urghh. loser gile! 

lagi satu, rasa macam nak pergi je main paintball ape sume.
at least nak try main la, kan? (ke aku je yang rasa macam ni)
tapi kalau dah satu session, sampai rm50.
macam xberbaloi kot.

 haih haih. otokajo? macam mana ni?

persoalan nya,

macam mana nak buat hidup kita ni lagi bermakna?

actually korang boleh tau.
sebab yang aku cakap atas tuh semua life aku before aku jumpa groupsmore.
korang nak tahu lebih, boleh usha ni. memang xrugi.

sebab dia macam bagi discount kat korang tau.
makanan rm17 lepas diskaun dapat rm7.
memang best la kan...
sape nak beli makanan rm17. kayo lah sangat kan...!
tapi kalo dah diskaun dapat rm7, memang aku pon bedal.

banana choc waffle. rm17-->rm7. wow wow wow. aku tengok pon terliur ni.

makanya, untuk mendapatkan kehidupan lebih bermakna tanpa perlu belanja lebih...
tekan lah sini. memang x rugi. :)

k bye.

Comments

selalu jugak rase mcm tuh. bila dah capai tahap bosa gila gaban segala dewa dewi.. hehehe :P

p/s: best gile waffle!!! suke gile :P
n i k l i s a said…
@Puteri Iqa Izyan

nk try waffle mahal2 pulak. eceh. demand lak! HAHA
laaa... pomot rupenya... aisey.. bgos ar.. ko jadi ahli.. nanti leh ar blanja aku..
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

mana ada promote. ini name dia sharing is caring.

aku tahu benda best, aku share la.
Ain Zulaikha said…
tulah, hari2 sama je kan kita punya rutin.. rupanya dul U lagi dasat.. huhuhu

sdap kot waffle tu T_T
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

mmg buat diri ini terliur la.
FH said…
same la kite. cuti yg sgt membosankan. -.-"
n i k l i s a said…
@FH

apelagi. join la groupsmore tuhhh. banyak benda leh buat...!
NICK IRFAN said…
sedapnyer choc waffle tu...
n i k l i s a said…
@NICK IRFAN

dah makan pon lapa balik tgok banana choc waffle ni,.
Azmi said…
yummy..kau kena la blanja aku..hehe
n i k l i s a said…
@Azmi

aku pulak kena. kah kah.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…