Skip to main content

temu bual ekslusif.

salam.

hari ini aku telah di tag.
makanya, aku mahu menyelesaikan lah tag tersebut.
yeah. 

manusia yang telah mengetag diri ini ialah
click click untuk tengok blog budak jelita nih. HAHA. ( weh belanja!)

apekah benda paling penting dalam hidup korang?
handphone kot. yang siap ade topup bagai. susah oh kalo xde benda alah ni. xjadi kerja. 

benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
makanan is considered as makanan kan? so, tadi aku makan pizza set sensasi set 2. chicken carbonara spageti. nyummy sgt. rm10 je! :)

di manakah tempat korang melangsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
ala soalan ape ni? susah la nak predict future. xfikir lagi kot. HAHA. so, dengan fikiran singkat ni, aku rasa lah, rasa sahaja ye.. maybe langsung di rumah ku di kelantan dan rumah si dia di ____ (isi tempat kosong sendiri. HUAHUA). hotel cam xkot. so, kawan kawan makan bawah khemah saje kot. xde makna nak makan grand2 kat hotel. :)
tema pulak : opsss! xtahuu. HUAHUA. tapi suka hijau. merah ke. tapi xmungkin combine merah dan hijau. pelik gila. =.=

adakah korang sedang bercinta sekarang?
tet. next question. status kuh di bayangi kabus pulak. 

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
insyaAllah forever lah kan. sape nak bercinta sekejap sekejap jer. 

dimanakah korang berjumpa kekasih korang?
erkk! soklan perangkap! dushummm! jumpa kat dalam hati. =.=

novel/buku/majalah terakhir di beli.
house rule by jodi picoult. 

apakah nama penuh korang?
nik nurlisa nik yusof. simple saje. :)

antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
sama je. dua dua sama kepala. best! 

namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang.
emm. nabi for sure. sapa xnak.
kalau manusia biasa, aku xpasti. nak jumpe atuk aku yang meninggal before aku lahir dulu kot. 

adakah korang basuh baju sendiri?
ehem ehem. ye larh. buktinya, INI

dimanakah tempat yang korang betol2 nak pergi?
my first choice would be mekah n madinah. pakej umrah or haji. rasa best bila dengar ayah mak cerita macam macam. nak pergiiii. siriyesss! 
lagi satu, yang memang nak pegi is pulau sipadan. nak berenang walaupun xpandai berenang. =.=

pilih salah satu, peluk atau cium?

beritahu 3 benda tentang orang yang bagi tag.
- from maya friend, jadi reality friend yang aku rasa aku masuk satu kepala dengan dia. :)
- budak intec, pharmacy, nak fly. banyaaaak pandai ini budak!

5 benda yang paling disayangi dalam hidup anda.
- bantal love
- patung lembu yang bernama nyly
- handphone
- sling bag aku
- laptop kot.

lagu yang paling anda suka dengar.
lagu yang aku xpenah bosan and suka dengar..
mestilah sempurna by andra blackbone tuh. yeehaaa!
sila view SINI dan SINI

bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas.
13 may 1991. disebabkan biasanya cuti time tuh. makanya akan sambut di rumah. last year, di rumah lagi sambil makan pizza, sambil tengok badminton lindan lawan chong wei. dan lastly, macam biasa lindan menang. =.=

5 rakan blogger yang korang nak tag.
i contact u thru chatbox okay. happy tagging guys. :)


rindu lah pemadam comel cam ni. 

Comments

izrin_anis said…
1st of all..tq kate aku jelite *serius blushing!*
bwahahahaa~ 2nd of all..TAK BOLEH BLAH ADE POST PASAL BASOH KAIN!!!! BWAHAHAHAHAHAAA! *tabik spring!*
n i k l i s a said…
izrin :

hehe. biase aaa.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…