Skip to main content

temu bual ekslusif.

salam.

hari ini aku telah di tag.
makanya, aku mahu menyelesaikan lah tag tersebut.
yeah. 

manusia yang telah mengetag diri ini ialah
click click untuk tengok blog budak jelita nih. HAHA. ( weh belanja!)

apekah benda paling penting dalam hidup korang?
handphone kot. yang siap ade topup bagai. susah oh kalo xde benda alah ni. xjadi kerja. 

benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
makanan is considered as makanan kan? so, tadi aku makan pizza set sensasi set 2. chicken carbonara spageti. nyummy sgt. rm10 je! :)

di manakah tempat korang melangsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
ala soalan ape ni? susah la nak predict future. xfikir lagi kot. HAHA. so, dengan fikiran singkat ni, aku rasa lah, rasa sahaja ye.. maybe langsung di rumah ku di kelantan dan rumah si dia di ____ (isi tempat kosong sendiri. HUAHUA). hotel cam xkot. so, kawan kawan makan bawah khemah saje kot. xde makna nak makan grand2 kat hotel. :)
tema pulak : opsss! xtahuu. HUAHUA. tapi suka hijau. merah ke. tapi xmungkin combine merah dan hijau. pelik gila. =.=

adakah korang sedang bercinta sekarang?
tet. next question. status kuh di bayangi kabus pulak. 

berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
insyaAllah forever lah kan. sape nak bercinta sekejap sekejap jer. 

dimanakah korang berjumpa kekasih korang?
erkk! soklan perangkap! dushummm! jumpa kat dalam hati. =.=

novel/buku/majalah terakhir di beli.
house rule by jodi picoult. 

apakah nama penuh korang?
nik nurlisa nik yusof. simple saje. :)

antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
sama je. dua dua sama kepala. best! 

namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang.
emm. nabi for sure. sapa xnak.
kalau manusia biasa, aku xpasti. nak jumpe atuk aku yang meninggal before aku lahir dulu kot. 

adakah korang basuh baju sendiri?
ehem ehem. ye larh. buktinya, INI

dimanakah tempat yang korang betol2 nak pergi?
my first choice would be mekah n madinah. pakej umrah or haji. rasa best bila dengar ayah mak cerita macam macam. nak pergiiii. siriyesss! 
lagi satu, yang memang nak pegi is pulau sipadan. nak berenang walaupun xpandai berenang. =.=

pilih salah satu, peluk atau cium?

beritahu 3 benda tentang orang yang bagi tag.
- from maya friend, jadi reality friend yang aku rasa aku masuk satu kepala dengan dia. :)
- budak intec, pharmacy, nak fly. banyaaaak pandai ini budak!

5 benda yang paling disayangi dalam hidup anda.
- bantal love
- patung lembu yang bernama nyly
- handphone
- sling bag aku
- laptop kot.

lagu yang paling anda suka dengar.
lagu yang aku xpenah bosan and suka dengar..
mestilah sempurna by andra blackbone tuh. yeehaaa!
sila view SINI dan SINI

bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas.
13 may 1991. disebabkan biasanya cuti time tuh. makanya akan sambut di rumah. last year, di rumah lagi sambil makan pizza, sambil tengok badminton lindan lawan chong wei. dan lastly, macam biasa lindan menang. =.=

5 rakan blogger yang korang nak tag.
i contact u thru chatbox okay. happy tagging guys. :)


rindu lah pemadam comel cam ni. 

Comments

izrin_anis said…
1st of all..tq kate aku jelite *serius blushing!*
bwahahahaa~ 2nd of all..TAK BOLEH BLAH ADE POST PASAL BASOH KAIN!!!! BWAHAHAHAHAHAAA! *tabik spring!*
n i k l i s a said…
izrin :

hehe. biase aaa.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)