Skip to main content

S.E.M.P.U.R.N.A

aku suke lagu neh. EVEN LAGU NEH DA LAME. tp, aku suke sgt. really wanna dedicate to somebody. BUT. xbrani. hum. so pendam je la.

[SEMPURNA]

kau bgitu sempurna
di mata ku kau bgitu indah
kau mmbuat diriku akn slalu mmuja mu...

di stiap lgkh kuu...
ku kn slalo mmkrkan drimu
xbisa ku bygkna diriku tnpa cintamu

jgn kau tgglkan driku
xkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu
sempurna......
sempurnaa

kau gggam tgn ku...
saat diriku lemah dan terjatuh
kau bsikkan kata
dan hpus smua sesal ku

jgn kau tgglkan driku
xkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu
sempurna......
sempurnaa....

jgn kau tgglkan driku
xkn mmpu mghdpi semua
hnya bersama mu ku akn bisa
kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu

kau adalah drh ku
kau adlh jntungku
kau adlh hdopku
lgkapi diriku...
oh syg ku kau bgitu

syg ku kau bgitu..
Sempurna. sempurna.

aku ingat kamu. tp aku xpatot ingat kamu. sbb kamu ingat die.
aku rindu kamu. tp aku xpatot rindu kamu. sbb kamu rindu die.

ya ALLAH. KAU kuatkanlah hati hamba-MU ini. untuk aku dpt melupakan diri die.
aku xsggup melukakan hati org yg die ingat. hati org yg die rindu.
sungguh. aku rase sgt BEGO[indon slang] skali.
ingat die yg x ingat aku.
tp. aku xmmpu untuk mendakkan nya.
aku x boley nk tipu diri sendiri.

ya ALLAH. tolong hamba-MU ini.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....