Skip to main content

tag gila? from amir fazwan.

amir fazwan.
-admin RO 1991.
-tgh smgt pomot tee ro1991.
-bkl bdk matrix! cam aku. hee

3 perkara yang anda rasa gila
-makan n makan n makan n makan n makan.. pastu mkn lg. n strusnye.
-xbasuh/cuci/sikat/shampoo rambut slama sebulan smpi rambut uh da bau cam hape.euwww
-sggup gadaikan mruah diri sbb chenta sama pacarnya. haha. gile+bdow!

3 perkara yang boleh buat anda gila
-bile hmework aku bertimbun bnyk nk mampos. n bsoknye aku kene antar *nseb bek aku antiproscatination nye owg!
-bile owg asik suh aku wat kije je. nk landing skit.. pggil suh wat uh. nk duduk skit, pggl aku suh wat ni plak. eee rse cam nk "teng!" je.
-bile adek aku suke spahkan brg2 aku. arghhhhh

3 perkara gila anda pernah lakukan
-lepak atas bukit mlm2 buta. :)
-pnjat nk nek atas gne longkang yg da ade lumut. sgt euwww. tp terpkse.
-kol owg tgh2 mlm. nyamar jd mcm2. las2 ckp. anda trkena pggilan hangit! gila. gila

3 perkara gila anda teringin lakukan
-jerit kuat2 kat tgh pdg yg sesak dgn org.
-photoshoot tyme aku tgh bungee jump dr kpl trbg. *act aku tkot bunge jump. haahha
-buat fire camp atas bukit tmpt aku picnic ptg kat kolej dulu.

3 perkara gila anda tidak akan lakukan
-minum todi..
-isap dadah..
-rempit sampai mampos...
*same cam amir fazwan. :)

3 perkara gila yang mencuit hati bagi anda
-ade org snap gba mesin atm.
-boikot israel tp gi mn kfc jgk! * aku ckp aku keyh. :)
-yg kaco2 org tgh2 mlm bute tuh la. :) bkn stkr cuit. tuh geletek thp krma.

orang gila yang anda ingin tag:
-izzati

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…