Skip to main content

title die aku tataw.

okeh. im here again.
hahhaa.. previous post bikin havoc jep.
act. i really mean it okei.
itu bkn main2. bkn cobaan.
tp a fact.
n akula org yg terpkse bear with it, merasakan nya.
aku=nik nurlisa.

die da slow talk dgn aku.
sbb die ter'baca' aku nye blog.
soklan first die.
'lisa, knape ko rase macam tuh lg?'
n aku speechless. tataw nk jwb pe.
sungguh aku speechless.
bro,soal hati dan perasaan la wei.
susah nk ditranslatekan dalam bntuk ayat n perkataan.
tp xkn nk bia mcm uh je..sian die tggu.
so, aku jwb la gak.
ntah pe ntah aku jwb.


end of discussion,
aku dgn die kwn. mcm dulu.
kate beliau.
ye. aku dgn die kwn.
once again, KAWAN.

adakah aku kecewa bile die ckp.
'lisa, kite kwn la. mcm dulu'
hahaa. kecewa? ouh tdk. sbb..
aku xSUKE kapel.
kapel is so not me.
haha.

tp aku cm rase, ayat die
'kite kwn MCM DULU' is juz a meaningless word dr hati die.
macam dulu katanye,
but aku xrse ia akn jd mcm dulu. haha.

sbb dulu.
if anything happen. aku akn carik die.
kalo aku sdey. aku carik die.
kalo aku happy. aku carik die.
kalo aku sakit ati. aku carik die.
sng cter. papehal la. aku akn carik die.

boley ke encik kite jd mcm dulu.
haha. encik suda berpunya.
haha. mmg xboley.
i've grown up man.
aku bkn lisa yg dlu xtaw malu sgt.
aku kini da ade sifat2 malu.
aku bkn lisa yg dlu ske mintak2.
aku kini da jd org yg [gg prinsip 'ko phm2 sndrik la, kalo xphm sudah! aku xpkse'

n about da bear.
yg die bg. die tnye aku.
'how's da bear?'
bear uh die bg. gaji first die woo..
die gune skit untuk bg aku bear.
aku jwb' bear uh. sihat lg. dok dalam plastic bag. stil dalam laci'
he reply,'kluarkan la. anggap je kwn yg bg.'
aku rase mmg da bnyk kali die ckp ayt uh. kluarkan la. anggap kwn bg.
tp, aku xboley la wei.
bia je la bear uh dlm uh.
aku xsggup. haha.
ingt nk bg balik. tp tataw bile.
aku nk bg org len, mcm hati aku x nk bg,
so better aku bg kat die balik.
one day. i promise.
da la. bnyk da aku merepek.
aku yg ntah pape.

nape ek recently, aku igt die jer? hurm. xbek nye aku ingt org yg sdh berpunya. mmm

Comments

Anonymous said…
lisa. same with me :'|
skrg da tak sama mcm DULU..
Nik Lisa said…
@loveville

ni kisah lama da ni.
biasa lahh manusia, kena berubah..

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa