Skip to main content

title die aku tataw.

okeh. im here again.
hahhaa.. previous post bikin havoc jep.
act. i really mean it okei.
itu bkn main2. bkn cobaan.
tp a fact.
n akula org yg terpkse bear with it, merasakan nya.
aku=nik nurlisa.

die da slow talk dgn aku.
sbb die ter'baca' aku nye blog.
soklan first die.
'lisa, knape ko rase macam tuh lg?'
n aku speechless. tataw nk jwb pe.
sungguh aku speechless.
bro,soal hati dan perasaan la wei.
susah nk ditranslatekan dalam bntuk ayat n perkataan.
tp xkn nk bia mcm uh je..sian die tggu.
so, aku jwb la gak.
ntah pe ntah aku jwb.


end of discussion,
aku dgn die kwn. mcm dulu.
kate beliau.
ye. aku dgn die kwn.
once again, KAWAN.

adakah aku kecewa bile die ckp.
'lisa, kite kwn la. mcm dulu'
hahaa. kecewa? ouh tdk. sbb..
aku xSUKE kapel.
kapel is so not me.
haha.

tp aku cm rase, ayat die
'kite kwn MCM DULU' is juz a meaningless word dr hati die.
macam dulu katanye,
but aku xrse ia akn jd mcm dulu. haha.

sbb dulu.
if anything happen. aku akn carik die.
kalo aku sdey. aku carik die.
kalo aku happy. aku carik die.
kalo aku sakit ati. aku carik die.
sng cter. papehal la. aku akn carik die.

boley ke encik kite jd mcm dulu.
haha. encik suda berpunya.
haha. mmg xboley.
i've grown up man.
aku bkn lisa yg dlu xtaw malu sgt.
aku kini da ade sifat2 malu.
aku bkn lisa yg dlu ske mintak2.
aku kini da jd org yg [gg prinsip 'ko phm2 sndrik la, kalo xphm sudah! aku xpkse'

n about da bear.
yg die bg. die tnye aku.
'how's da bear?'
bear uh die bg. gaji first die woo..
die gune skit untuk bg aku bear.
aku jwb' bear uh. sihat lg. dok dalam plastic bag. stil dalam laci'
he reply,'kluarkan la. anggap je kwn yg bg.'
aku rase mmg da bnyk kali die ckp ayt uh. kluarkan la. anggap kwn bg.
tp, aku xboley la wei.
bia je la bear uh dlm uh.
aku xsggup. haha.
ingt nk bg balik. tp tataw bile.
aku nk bg org len, mcm hati aku x nk bg,
so better aku bg kat die balik.
one day. i promise.
da la. bnyk da aku merepek.
aku yg ntah pape.

nape ek recently, aku igt die jer? hurm. xbek nye aku ingt org yg sdh berpunya. mmm

Comments

Anonymous said…
lisa. same with me :'|
skrg da tak sama mcm DULU..
n i k l i s a said…
@loveville

ni kisah lama da ni.
biasa lahh manusia, kena berubah..

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)