Skip to main content

title die aku tataw.

okeh. im here again.
hahhaa.. previous post bikin havoc jep.
act. i really mean it okei.
itu bkn main2. bkn cobaan.
tp a fact.
n akula org yg terpkse bear with it, merasakan nya.
aku=nik nurlisa.

die da slow talk dgn aku.
sbb die ter'baca' aku nye blog.
soklan first die.
'lisa, knape ko rase macam tuh lg?'
n aku speechless. tataw nk jwb pe.
sungguh aku speechless.
bro,soal hati dan perasaan la wei.
susah nk ditranslatekan dalam bntuk ayat n perkataan.
tp xkn nk bia mcm uh je..sian die tggu.
so, aku jwb la gak.
ntah pe ntah aku jwb.


end of discussion,
aku dgn die kwn. mcm dulu.
kate beliau.
ye. aku dgn die kwn.
once again, KAWAN.

adakah aku kecewa bile die ckp.
'lisa, kite kwn la. mcm dulu'
hahaa. kecewa? ouh tdk. sbb..
aku xSUKE kapel.
kapel is so not me.
haha.

tp aku cm rase, ayat die
'kite kwn MCM DULU' is juz a meaningless word dr hati die.
macam dulu katanye,
but aku xrse ia akn jd mcm dulu. haha.

sbb dulu.
if anything happen. aku akn carik die.
kalo aku sdey. aku carik die.
kalo aku happy. aku carik die.
kalo aku sakit ati. aku carik die.
sng cter. papehal la. aku akn carik die.

boley ke encik kite jd mcm dulu.
haha. encik suda berpunya.
haha. mmg xboley.
i've grown up man.
aku bkn lisa yg dlu xtaw malu sgt.
aku kini da ade sifat2 malu.
aku bkn lisa yg dlu ske mintak2.
aku kini da jd org yg [gg prinsip 'ko phm2 sndrik la, kalo xphm sudah! aku xpkse'

n about da bear.
yg die bg. die tnye aku.
'how's da bear?'
bear uh die bg. gaji first die woo..
die gune skit untuk bg aku bear.
aku jwb' bear uh. sihat lg. dok dalam plastic bag. stil dalam laci'
he reply,'kluarkan la. anggap je kwn yg bg.'
aku rase mmg da bnyk kali die ckp ayt uh. kluarkan la. anggap kwn bg.
tp, aku xboley la wei.
bia je la bear uh dlm uh.
aku xsggup. haha.
ingt nk bg balik. tp tataw bile.
aku nk bg org len, mcm hati aku x nk bg,
so better aku bg kat die balik.
one day. i promise.
da la. bnyk da aku merepek.
aku yg ntah pape.

nape ek recently, aku igt die jer? hurm. xbek nye aku ingt org yg sdh berpunya. mmm

Comments

Anonymous said…
lisa. same with me :'|
skrg da tak sama mcm DULU..
n i k l i s a said…
@loveville

ni kisah lama da ni.
biasa lahh manusia, kena berubah..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…