Skip to main content

ini kesah tntg gurl ituh n shbat baeknye.

gurl ituh sgt BENCI dgn shabt baek nye punye ke-TIDAKSENSITIF-an

sbb ape?
sbb shbt baeknya ituh sgt xsensitif. gurl ituh pompuan okei. knape shbt baek nye sgt mcm xcaring. xamek berat lgsung.
hey shbt baek, gurl ituh punye hati dan perasaan la keyh. pliz la treat gurl ituh as a woman. tension!

dan
gurl ituh sgt BENCI dgn shbt baek nye punye ke-TIDAKIKHLAS-an

sbb ape?
sbb siyesly, slme neh gurl ituh ngat shbt baeknye ikhlas la kol die.
rupe2 nye shbt baeknye nk soh gurl ituh kol die balik.
plis la consider skit.
gurl ituh hp pakai topup je.
shbt baeknye nk suh gurl ituh abes bpe ratus kol shbt baeknye kat egypt uh?
kalo gurl ituh ade line tenet cm die. leh gak gurl ituh kol.
stkat kol free, pkai tenet, tiap2 hari gurl ituh leh kol la.
xda kudis pon kalo gurl ituh kol shbt baeknye.
gurl ituh xkesa pon kalo gurl ituh yg kena kol tiap2 hari.
n shbt baeknye ade ckp. shbt baeknye tawar hati nk kol gurl ituh sbb gurl ituh pkse shbt baeknye kol.
hey, come on la, dat nite is shbt baeknye punye bday.
gurl ituh juz nk spend tyme dgn shbt baeknye je la.
gurl ituh tataw nk kate ape da. lntak la pe nk jd.

n shbt baeknye suh gurl ituh think positive.
dis is hati dan perasaan pnye cter la.
ssh tol kalo xphm hati pompuan neh.
a woman can be totally irrational when it comes to hati n perasaan pnye cter.
cane gurl ituh nk pk +ve bile gurl ituh rase 'aku neh tataw lg pe status aku.'
yg sbenanye.

tlg la phm gurl ituh!
plish, gurl ituh hrp sgt.
gurl ituh xperlukan kata2 manis.
pe yg gurl uh perlu is shbt baeknye phm perasaan gurl ituh.

Comments

*ika* said…
hmm...mksd yg mendalam ni....

kpd gegel itu..sila besaba....
kdg2 mereka tidak seda....

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…