Skip to main content

BFF



gamba sape kah di ats neh?
name die NUR IZZATI SULAIMAN
die ialah, kwn baek sye dr zaman ja'pa toggex lg.

first tyme sye jmpe die.mse ktrg drjh 5.
cne eyh boley baik dgn die?
emm. myb sbb ktrg kaki rehat awl kot.
hahha...pape hal, kalo rehat je.
muke kitrg la yg rhat awl.
sye, zatie n munirah. hahaha.
lg satu, myb sbb ktrg same2 dak lompat.
huhu.. sdey woo. dak2 lompat sume kena campak msok kelas num 3.
tp xpe. sbb kelas uh pon fun wat? :)

mse drjh 5 zatie neh librarian.
sye laks bdk bese je. bru pndah skola katakn.
mse ktrg nek drjh 6, ktrg same2 jd pengawas.
ai, da nme jd pngws. kalo rht je, mst bg lps awl.
sbb ktrg kena mnjalankn tgas afta dat. ececece..
pengawas berdedikasi katakan. hahaha. kn? kn?
tiap2 hari kuar awl. sgt bes.

satu lg, ktrg pakai kasut pon kasut same.
kasut yonex ke carlton, lupe la. tp bertali la.
xmen la kasut yg ade pelekat uh..
knon nk pakai kasut yg bertali la.
tp tali xpenah nk diikat. haha.
mst terburai je.
budak2 katakan. smpi terputus pon ade tali kasut pon ade.
ish3.

ktrg neh jenis yg xsuke pakai kasut dlm kelas.
siot je. siap susun lg kasut kat tepi dinding.
kitorg dok tepi dinding, plg dpn.
kalo ckgu dtg, tgok kaki. sure2 kena sound.
jwb je la pape kn.

nek secondry school pon,
kitorg skewl same jgak.
smk zainab 1.
tpi skola rendah 2 je pon. haha
mse form 1, xsklas dgn die.
nek f2 n f3, da sekelas dgn die da..

mse f4, ktrg sparated.
both dpt mrsm.
die mRSM jeli n aku mRSM kt.
bye2 zati.

afta spm laks, aku kat mtrix perak.
n die jd dak ASPER kat UPM, serdang.

da xleh nk same2 da.
tp xper. cuz i noe.
sye syg die n die pon syg sye.
kami BFF! sampi akhir hayat!
time kaseh sbb jd kwn baek sy.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…