Skip to main content

BFF



gamba sape kah di ats neh?
name die NUR IZZATI SULAIMAN
die ialah, kwn baek sye dr zaman ja'pa toggex lg.

first tyme sye jmpe die.mse ktrg drjh 5.
cne eyh boley baik dgn die?
emm. myb sbb ktrg kaki rehat awl kot.
hahha...pape hal, kalo rehat je.
muke kitrg la yg rhat awl.
sye, zatie n munirah. hahaha.
lg satu, myb sbb ktrg same2 dak lompat.
huhu.. sdey woo. dak2 lompat sume kena campak msok kelas num 3.
tp xpe. sbb kelas uh pon fun wat? :)

mse drjh 5 zatie neh librarian.
sye laks bdk bese je. bru pndah skola katakn.
mse ktrg nek drjh 6, ktrg same2 jd pengawas.
ai, da nme jd pngws. kalo rht je, mst bg lps awl.
sbb ktrg kena mnjalankn tgas afta dat. ececece..
pengawas berdedikasi katakan. hahaha. kn? kn?
tiap2 hari kuar awl. sgt bes.

satu lg, ktrg pakai kasut pon kasut same.
kasut yonex ke carlton, lupe la. tp bertali la.
xmen la kasut yg ade pelekat uh..
knon nk pakai kasut yg bertali la.
tp tali xpenah nk diikat. haha.
mst terburai je.
budak2 katakan. smpi terputus pon ade tali kasut pon ade.
ish3.

ktrg neh jenis yg xsuke pakai kasut dlm kelas.
siot je. siap susun lg kasut kat tepi dinding.
kitorg dok tepi dinding, plg dpn.
kalo ckgu dtg, tgok kaki. sure2 kena sound.
jwb je la pape kn.

nek secondry school pon,
kitorg skewl same jgak.
smk zainab 1.
tpi skola rendah 2 je pon. haha
mse form 1, xsklas dgn die.
nek f2 n f3, da sekelas dgn die da..

mse f4, ktrg sparated.
both dpt mrsm.
die mRSM jeli n aku mRSM kt.
bye2 zati.

afta spm laks, aku kat mtrix perak.
n die jd dak ASPER kat UPM, serdang.

da xleh nk same2 da.
tp xper. cuz i noe.
sye syg die n die pon syg sye.
kami BFF! sampi akhir hayat!
time kaseh sbb jd kwn baek sy.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa