Skip to main content

aku menang kalah artis.

salam.

aku ada buat poll tau.
so, kalau rajin boleh la buatkan.


kat sidebar blog aku ni.

nanti aku ulas resultnya. :)


btw, entri kali ni aku wat sesi mengutip award.
yahoo. dapat award. hot weh aku ni. (erk masuk bakul golek sndiri nampak) 

FIRST AWARD

awww thanx babe. terharu kot ko ingat aku. :)

task dia, 

1) ucapan anda
thanx to ika sebab kasi saya award ' the best follower' ni. aww. siriyes ika best. 

2) berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami
- lelaki
- terer komputer
- terer masak
- manja cam ikan. wululwuwuw;

3) berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.
- er, kalau xpuas hati bagitahu jer. bincang elok elok. 

4) pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta
ada, tadi x ingat. sorii mehh.

5) letakkan 10 link pilihan anda dan bagitahu meraka telah memenangi award ni.
follower aku. sila amik kalau mahu.



SECOND AWARD

dari umar. thanx umar. 

cian tau umar ni. kena hentam dengan cik ju-on hari tuh.
nasib umar cam cool jer.
i love ur blog! :)
thanx kasi aku award ni! 



THIRD AWARD

banyak betol award dia kasi. 
yang dia tulis situ xda pon aku, tapi siriyes die jerit kat shoutbox aku.
aku rasa die copy paste jer kot. HHAHA.
tapi, dah orang kasi, appreciate la skit. :)

ada task, 

1) apa pendapat tentang blog umar?
best. aku suka. 

2) tempat yang paling nak lawat?
mekah, madinah. nak wat umrah or haji sana.

3) 3 perkara tentang diri anda
- sedang dalam minggu studi.
- final in 2 weeks time
- siriyes homesick bangat

4. tag kawan-kawan..


FOURTH AWARD

aww, comel nye baby ni. 

the last one for today. 
thanx ainu kasi aku award ni. :)

1) apa pendapat anda tentang blog pemberi award?
lawo, ada lagu lagi. :)

2) tunjukkan gambar desktop anda :


3) snap gamba anda sekarang xkira dalam apa jua keadaan.
gilo apo. malas den.

4) 3 word to describe si dia ( if u have any )
tat.tut.tet.
a saviour, person i can rely on, sharing machine with emotion.

5) 3 words to describe yourself
- unpredictable
- nerd
- lomokiddo
- ugly
- penyenyap.

6) anda selalu masak?
kalo kat U ni xleh la masak,kalao kat umah pon. xmasak gak. -.-
kesimpulan, xsuka masak.

7) tag 5 blogger yang chumil + sweet.


fuhh, setel jugak. :)

k lah bye bye.
yang kena tag, amik la. 

Comments

faiq said…
ada chance nk menang grammy award ni
yeay! dah jawab poll dah. hehe
banyak glo award ko menang weh.. jeles aku.
n i k l i s a said…
@hans

orang kasi, amik saje lah. hehe
YOUsoF said…
Fuhh sekali combo la dia dapat.. TAHNIAH! teruskan semangat blogging tu ok! ;)

award ke-4 COMEL bangat!!
n i k l i s a said…
@YOUsoF

HAHA. da bpe juta tahun tunggu. kumpul2, update sekali.

tau xpa. comell bangat!
YOUsoF said…
Waah nasib baik tak berlumut award tu kan.. ;P
n i k l i s a said…
@YOUsoF

HAHA. lau lumut ku sental bagi kilat balik. :)
AyuE SurihanyOt said…
banyak betol award ko dpt..saing2 siti nurhalija ni..hehe
n i k l i s a said…
@AyuE SurihanyOt

siti pena dapat award 4 in one time ke? eceh. (pertanyaan bapak poyo. mahap la ye) hehe
YOUsoF said…
heheh semangat camtu yang kita cari.. ;D
Lovely Bella said…
waa tahniah byk nyer award.. hehehe
Ain Zulaikha said…
dah buat dah poll tu :) wah banyaknya award, dulu pun banyak dapat award, sekarang ni dah mlas dah nak buat award T_T sebab award yang sama T_T

tahniah..
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

thanx ain buat poll kita!
BANYAK SAngat sampai ko pon dah malas..
aku sikit2 boleh le nak wat entri kan.. hehehe
feeza_rashid said…
tenkiu babe!
nak amek semua a award. haha (tamak glew aku)
nway, tanx 4 tag.
n i k l i s a said…
@feeza_rashid

ko memang. minah award. HAHAHA.
amik jer.:)

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)