Skip to main content

aku menang kalah artis.

salam.

aku ada buat poll tau.
so, kalau rajin boleh la buatkan.


kat sidebar blog aku ni.

nanti aku ulas resultnya. :)


btw, entri kali ni aku wat sesi mengutip award.
yahoo. dapat award. hot weh aku ni. (erk masuk bakul golek sndiri nampak) 

FIRST AWARD

awww thanx babe. terharu kot ko ingat aku. :)

task dia, 

1) ucapan anda
thanx to ika sebab kasi saya award ' the best follower' ni. aww. siriyes ika best. 

2) berikan 4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami
- lelaki
- terer komputer
- terer masak
- manja cam ikan. wululwuwuw;

3) berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan.
- er, kalau xpuas hati bagitahu jer. bincang elok elok. 

4) pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta
ada, tadi x ingat. sorii mehh.

5) letakkan 10 link pilihan anda dan bagitahu meraka telah memenangi award ni.
follower aku. sila amik kalau mahu.



SECOND AWARD

dari umar. thanx umar. 

cian tau umar ni. kena hentam dengan cik ju-on hari tuh.
nasib umar cam cool jer.
i love ur blog! :)
thanx kasi aku award ni! 



THIRD AWARD

banyak betol award dia kasi. 
yang dia tulis situ xda pon aku, tapi siriyes die jerit kat shoutbox aku.
aku rasa die copy paste jer kot. HHAHA.
tapi, dah orang kasi, appreciate la skit. :)

ada task, 

1) apa pendapat tentang blog umar?
best. aku suka. 

2) tempat yang paling nak lawat?
mekah, madinah. nak wat umrah or haji sana.

3) 3 perkara tentang diri anda
- sedang dalam minggu studi.
- final in 2 weeks time
- siriyes homesick bangat

4. tag kawan-kawan..


FOURTH AWARD

aww, comel nye baby ni. 

the last one for today. 
thanx ainu kasi aku award ni. :)

1) apa pendapat anda tentang blog pemberi award?
lawo, ada lagu lagi. :)

2) tunjukkan gambar desktop anda :


3) snap gamba anda sekarang xkira dalam apa jua keadaan.
gilo apo. malas den.

4) 3 word to describe si dia ( if u have any )
tat.tut.tet.
a saviour, person i can rely on, sharing machine with emotion.

5) 3 words to describe yourself
- unpredictable
- nerd
- lomokiddo
- ugly
- penyenyap.

6) anda selalu masak?
kalo kat U ni xleh la masak,kalao kat umah pon. xmasak gak. -.-
kesimpulan, xsuka masak.

7) tag 5 blogger yang chumil + sweet.


fuhh, setel jugak. :)

k lah bye bye.
yang kena tag, amik la. 

Comments

faiq said…
ada chance nk menang grammy award ni
yeay! dah jawab poll dah. hehe
banyak glo award ko menang weh.. jeles aku.
n i k l i s a said…
@hans

orang kasi, amik saje lah. hehe
YOUsoF said…
Fuhh sekali combo la dia dapat.. TAHNIAH! teruskan semangat blogging tu ok! ;)

award ke-4 COMEL bangat!!
n i k l i s a said…
@YOUsoF

HAHA. da bpe juta tahun tunggu. kumpul2, update sekali.

tau xpa. comell bangat!
YOUsoF said…
Waah nasib baik tak berlumut award tu kan.. ;P
n i k l i s a said…
@YOUsoF

HAHA. lau lumut ku sental bagi kilat balik. :)
AyuE SurihanyOt said…
banyak betol award ko dpt..saing2 siti nurhalija ni..hehe
n i k l i s a said…
@AyuE SurihanyOt

siti pena dapat award 4 in one time ke? eceh. (pertanyaan bapak poyo. mahap la ye) hehe
YOUsoF said…
heheh semangat camtu yang kita cari.. ;D
Lovely Bella said…
waa tahniah byk nyer award.. hehehe
Ain Zulaikha said…
dah buat dah poll tu :) wah banyaknya award, dulu pun banyak dapat award, sekarang ni dah mlas dah nak buat award T_T sebab award yang sama T_T

tahniah..
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

thanx ain buat poll kita!
BANYAK SAngat sampai ko pon dah malas..
aku sikit2 boleh le nak wat entri kan.. hehehe
feeza_rashid said…
tenkiu babe!
nak amek semua a award. haha (tamak glew aku)
nway, tanx 4 tag.
n i k l i s a said…
@feeza_rashid

ko memang. minah award. HAHAHA.
amik jer.:)

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…