Skip to main content

cakia

the girl is so unlucky to have such a stupid admirer.

----------------------------------------------------------------------------

tag tag dan tag. 
saya telah di-tag oleh cakia atau name lain dia cokia. tapi bukan nokia ok.

so, here it is.. 

apakah status anda? 
what do u think. HAHA. yang pasti akan berkahwin dalam masa 5 tahun lagi jugak. insyaAllah.

ceritakan tentang diri anda 
( contoh : asal, pekerjaan, belajar di mana, bilangan anak, cita cita, bla bla bla)
niklisa, from kelantan darul naim. 
full time degree student. 2nd year. medic uitm. taun depan clinical. wawawa.  
bilangan anak? anak ape ni? anak baju? -.- 
cita cita, doctor yang berjaya. :)

ceritakan tentang blog anda ( promosi la sikit )
personal things jer.
aku cerita ape yang aku minat.
hal belajar aku. 
tempat mana aku meronggeng. dan macam macam lagi. :)

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
xamik port sangat. maaf.
tapi kalau blogger sume boleh hidup harmoni, barulah best kan?

nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog.
tulis je pasal diri anda. ikhlas kan hati.
niat kenapa nak blogging itu penting... 
kalau nak share, do share sincerely.
kalau nak buat duit, buat dengan usaha. :)

nyatakan keunikan yang terdapat dalam blog anda?
blog ini senantiasa bertukar background. HAHA. -.-

sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
bila aku rasa aku xnak share benda dengan sume orang.
impian, semoga aku xlupa blog aku ni. :)

TAG 4 orang?
awak awak awak dan awak. 

k dah. 
thanx cakia tag cakia





Comments

ika puk puk said…
ade jugak org yg admirer smpai cmtu..hahahah
feeza_rashid said…
awak tu untuk aku gak an lisa syg!!!
hahaha.. (ayt mnje nk buat gak... plisssss~) *xmalu..
faiq said…
hehehe..ok la tu..sggp wat ape saje
n i k l i s a said…
@faiq

makan taik pon sanggup. mmg bodow laa
feeza_rashid said…
sayang kau lebyh!!!! hahahhaha :p
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

pndai? cam nak gila da belajar medicine ni.
Iznie said…
wahh!! nak kawen 5 tahun lagi? cayalah...hehe
insya Allah...doakan kebahagiaan awak! :)

er...yg bce ni kena tag juga ke? hehe
thnks2...ske2....!!
n i k l i s a said…
@Iznie

gatal kan? xsabar2 nak kawen lak. HAHA.

wat la. :)
FH said…
haha stupid admire mmg sgt meng-annoying-kan. haha
n i k l i s a said…
@FH

tau xpa. like we gonna fall for him if he does something that completely idiot.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…