Skip to main content

Contest Edit Picture Paling Cantik

salam. 

I'M JOIN
(cukup besar x dik? hehe.)

buang tabiat ke ape, tibe tibe dok im join ni. =.=
sebenarnye aku masuk contest nih ha. tibe tibe nak masuk kontest. 
hadiah tempat pertama tuh amat menarik jiwa raga kuh la.
mahu topup, akak tengah kering ni dik. HOHO.
info lebih sal kontest ini, pegi sini okay.
TEKAN SINI untuk pergi ke blog adik manis lalu menjoinkan diri anda. oyeah!


aku dah follow tiga tiga.
dah like fanpage.
dah send pic kat fanpage. 

dan gamba yang ku nak pertaruhkan ialah....

kerek x muka daku? rasa cam bagi penumbuk pon ada. =.=

tapi ni originally from niklisa. :)

serba sedikit pasal gamba di atas :
effect, crossprocess
name, niklisa
cartoon, menatang giraffe nak jatuh. padan muka! 
extra, background belakang di posterized kan. oyeahh!

siap dah kot. lau x, inform ye era. :)

Comments

Raji berkata said…
awat xletak skali effect lomo yg kau bru blajar tuh
hohoho

lawa font cmnih
ak crik xjmpe owh =.="
n i k l i s a said…
@Raji berkata

crosspeocess ni pon cam lomo2 gak. hehe.

lawo ke? thanx. hehe
oyeah.. pandai :))

goodluck :D
n i k l i s a said…
@Puteri Iqa Izyan

hee. kata kita pandai lak. thanx2
pasal ada gambar girafee?
haha.. ingatkan sebab ada saper2 sebut pasal giraffe kat ko... or sebab ko rindu nak gi zoo..

hehe.. comey2... macam aku gak.. tapi giraffe tinggi cket dari aku ar ofkos..
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

haha. xahh.

men pick je.
giraffe tinggi sikit, bukan tinggi banyak ke? HAHA

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…