Skip to main content

Contest Edit Picture Paling Cantik

salam. 

I'M JOIN
(cukup besar x dik? hehe.)

buang tabiat ke ape, tibe tibe dok im join ni. =.=
sebenarnye aku masuk contest nih ha. tibe tibe nak masuk kontest. 
hadiah tempat pertama tuh amat menarik jiwa raga kuh la.
mahu topup, akak tengah kering ni dik. HOHO.
info lebih sal kontest ini, pegi sini okay.
TEKAN SINI untuk pergi ke blog adik manis lalu menjoinkan diri anda. oyeah!


aku dah follow tiga tiga.
dah like fanpage.
dah send pic kat fanpage. 

dan gamba yang ku nak pertaruhkan ialah....

kerek x muka daku? rasa cam bagi penumbuk pon ada. =.=

tapi ni originally from niklisa. :)

serba sedikit pasal gamba di atas :
effect, crossprocess
name, niklisa
cartoon, menatang giraffe nak jatuh. padan muka! 
extra, background belakang di posterized kan. oyeahh!

siap dah kot. lau x, inform ye era. :)

Comments

Raji and Yeen said…
awat xletak skali effect lomo yg kau bru blajar tuh
hohoho

lawa font cmnih
ak crik xjmpe owh =.="
Nik Lisa said…
@Raji berkata

crosspeocess ni pon cam lomo2 gak. hehe.

lawo ke? thanx. hehe
oyeah.. pandai :))

goodluck :D
Nik Lisa said…
@Puteri Iqa Izyan

hee. kata kita pandai lak. thanx2
pasal ada gambar girafee?
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

aku men letak jer. comel kan?
haha.. ingatkan sebab ada saper2 sebut pasal giraffe kat ko... or sebab ko rindu nak gi zoo..

hehe.. comey2... macam aku gak.. tapi giraffe tinggi cket dari aku ar ofkos..
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

haha. xahh.

men pick je.
giraffe tinggi sikit, bukan tinggi banyak ke? HAHA
Unknown said…
good luck lisa :)

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa