Pages

Saturday, December 18, 2010

great time at taman pertanian malaysia!

salam.

tadi aku pergi ke taman pertanian malaysia.
atau nama lain dia, bukit cerakah
and yeah, i have a very great time.

guess what, aku jalan lebih 3km kot. yeah to lisa! :)
mesti dah kurus sikit kan? he he he.

mula mula pergi, aku ingat nak cycling.
round round naik basikal macam best la kan? 
tapi, ermmm. basikal xda pulak.
ramai sangat orang nya. weekend kan...

so, akhirnya, aku naik je bas.
nak naik bas tuh kena tunggu bas ke-3.
imagine jer la brape ramai yang beratur. =.=
oh yea. taman pertanian malaysia or TPM for short ada sediakan bas
bas tuh akan pusing lalu semua pitstop, bila dah patah balik nanti dia akan berhenti kat pitstop.
kalo rasa nak berhenti kat situ, boleh la turun.

lepas dah tengok semua pitstop. akhirnya aku turun kat pitstop 2nd last.
menara pandang jauh kot nama dia. 


ni lah dia menara tuh, aku naik la. anak tangga dia kecik gila. memang gerun lah. 
dari atas nampak la satu taman macam maze tuh. tapi pendek la. kalo jalan2 dalam tuh, memang boleh nampak la orang. so, xmaze sgt la. HAHA.

taman maze tuh. 

then, pegi keliling tasik untuk pergi ke taman maze tuh.

after that, aku pergi rumah empat musim.
musim salji wehhh..! memang best.
sejuk gilo kot. bawak sweater tapi xbawak masuk dalam ni.
ingatkan xnak guna. at last, terketar ketar masuk dalam ni.

some pictures..


antara gambar rumah salji tuh. memang terasa seperti di oversea lah. hehe.
nak masuk ni kena bayar rm3 ye.

then jalan jalan lagi. pergi tengok kampung idaman.
kat situ ada rumah rumah setiap negeri. 
ada rumah melaka, rumah perak, sume la. 
yang sedihnya, aku xjumpa rumah kelantan. 
sebab cam penat jer jalan, aku pon malas la kan nk jelajah semua tempat. he he he

then, jalan jalan lagi. tengok burung merak lawo. yiipppi! 

lalu taman padi, tapi padi xjadi. banyak lalang jer. 

tapi memang best la kan.
lain kali nak pergi sumpah nak cycling pulak.
dan sumpah nak spare camera awal awal. 
malang sungguh, pergi tapi x amik gambar pon. 
sebab camera bateri xda. handphone pon bateri xda. 
how sad. :(
sad xdapat nak capture best moment.

tapi happy sebab dapat pergi situ. 
nanti pergi lagi yer. 
boleh kan? 

thanx u for bringing me there. :)

pstt, sape yang xpernah sampai. pergi lah.
yang dok shah alam tuhh.. pegiii. rugi kalo xpergi.
memang best, selain dapat jadi lebih sihat kan. ecehhh. :P

ps : sume picture courtesy of various websites. kan dah cakap, camera xbawak. handphone xde bateri. 

k lah bye bye.

16 comments:

sida_maharani said...

lisa..jauh x dr uitm???
hehe..
pastu dye bkak smpi kul bpe yer???
ahd bkk x??
sowi, tye byk lak..
sape suwoh pg..kn da jd kaunter pertanyaan lak...hehe..

she wrote said...

oh bestnyaaaa lisa.
x ajakk..hehe

n i k l i s a said...

@sida_maharani

emm. xder la jauh sgt pon. pergi je naik taxi. tapi tadi lisa g x naik taxi la. hehe.

bukak till 4.30pm.
selasa sampai ahad.
isnin xbukak.

xpe. tanye tanye. sharing is caring. erk. HEHE

n i k l i s a said...

@she wrote

saya gi pon tumpang member. xkan nak ajak awak. sorri. hehehe

len kali kita pergi k.

atiqah said said...

huaaaa..... nk g gak..

n i k l i s a said...

@atiqah said

eqa, jom la gi ramai2. mesti best punye...

Raji berkata said...

owh sekarang tgh musim winter ke kt taman 4 musim tuh o.O
smpai bler eh?
igt nk pgi gak kot

n i k l i s a said...

@Raji berkata

yeah. die ikot musim oversea gak la.
lau sana winter, die pon winter gak.
gi la weh.
memang best la. :)

LeeyanaTheKim said...

seronok nyewwww~

n i k l i s a said...

@LeeyanaTheKim

yeah. memang seronok! :)

:-: Nizam27391 :-: said...

bessst gilak... berbaloi ar ko jalan 3km tu krenya an..worth the fun..

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

tau xpeee.. jom la kita gi nizam... hehee. ecececeh. :P

:-: Nizam27391 :-: said...

jommm.. aku on.. jangan lupe bawak kamera.. n aku nak nek beskal...

n i k l i s a said...

@:-: Nizam27391 :-:

jommmm. yeah! baru leh tangkap gamba banyak banyak. hehe.

aku pon nak nek basikal oyeah!

FH said...

perghh syok gila~

n i k l i s a said...

@FH

memang syok! sukerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...