Skip to main content

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

salam.

tajuk ni kalau boleh aku nak elak. sebab aku malas nak bercerita hal hal macam ni sebenarnya.
tapi sekali sekala ape salahnya. dah lama gak xada post pasal hati perasaan aku. biar aku saje yang tahu. siapa istimewa di hati. siapa yang bertakhta di hati di saat ini. xperlu nak gebang kat semua orang. xspecial lah kan. kalau berteka teki tuh lagi best aku rasa.

so, my idea of perfect first date.
1. pakai secantik yang mampu. first impression itu penting. mandi wangi wangi. pakai bedak. pakai perfume. baju kemas dan lain lain.
2. cakap macam xda suara. slow sangat, sopan la konon. kah kah kah. padahal suara jantan xkeluar lagi neh. HEHE.
3. malu malu. first time kan? mesti lah malu macam ape jer. next date dah xberapa nak malu dah...
4. time makan, makan sikit yang amat. konon xnak tunjuk diri yang pelahap sebenarnya. 
5. menjadi wanita melayu terakhir di abad ini. jalan sopan, duduk sopan segala segala nya lah sopan. 
kesimpulannya, first date adalah hari yang penuh dengan pura pura. serius aku cakap. HAHA.

first date memang best. sebab first time kan? 
tapi mesti rasa janggal yang amat sebab first time kan..

jadi bagi aku xda makna nya first date ko perfect sebab ko akan penuh dengan pura pura.
hek hek. aku pon kot.

future husband, jom pergi funfair. :)


Comments

akuwanblur said…
Bila si dara malu-malu segan2,
si jejaka tergoda dan terpaut..

hope our love will lasts with happy ending
NurLiyana said…
hahaha.memang xleh blah oo..
ey lisa.kamu xcuti kah?
n i k l i s a said…
@akuwanblur

yeah. agak nye la kot. asal laki suke pompuan sopan2 eh? cam xbest jer. erk!

our love. eh eh. no no. u and ur love, me n my love oka. ecehhh.
n i k l i s a said…
@NurLiyana

ape yg xboleh bla nye yann?

ouh, saya x cuti lah. why? miss me already?
LeeyanaTheKim said…
yaloh..bla g mau lepak g kbmol nih?
jap g sy mau kua ngn zati.haha~ =)
n i k l i s a said…
@LeeyanaTheKim

kbmol meme xdapat la. hoho.
cuti bule 1 nanti. wuwuwuw.

waa. jelesnye saya. kamu meninggalkan daku. HUHU
jommm layan funfair... lama gler xmain funfair... mesti ko rndu naik merry go round an...
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

merry go round ke, rumah hantu ke. sume sume la. waaaa. nak sangat!

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)