Skip to main content

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

salam.

tajuk ni kalau boleh aku nak elak. sebab aku malas nak bercerita hal hal macam ni sebenarnya.
tapi sekali sekala ape salahnya. dah lama gak xada post pasal hati perasaan aku. biar aku saje yang tahu. siapa istimewa di hati. siapa yang bertakhta di hati di saat ini. xperlu nak gebang kat semua orang. xspecial lah kan. kalau berteka teki tuh lagi best aku rasa.

so, my idea of perfect first date.
1. pakai secantik yang mampu. first impression itu penting. mandi wangi wangi. pakai bedak. pakai perfume. baju kemas dan lain lain.
2. cakap macam xda suara. slow sangat, sopan la konon. kah kah kah. padahal suara jantan xkeluar lagi neh. HEHE.
3. malu malu. first time kan? mesti lah malu macam ape jer. next date dah xberapa nak malu dah...
4. time makan, makan sikit yang amat. konon xnak tunjuk diri yang pelahap sebenarnya. 
5. menjadi wanita melayu terakhir di abad ini. jalan sopan, duduk sopan segala segala nya lah sopan. 
kesimpulannya, first date adalah hari yang penuh dengan pura pura. serius aku cakap. HAHA.

first date memang best. sebab first time kan? 
tapi mesti rasa janggal yang amat sebab first time kan..

jadi bagi aku xda makna nya first date ko perfect sebab ko akan penuh dengan pura pura.
hek hek. aku pon kot.

future husband, jom pergi funfair. :)


Comments

akuwanblur said…
Bila si dara malu-malu segan2,
si jejaka tergoda dan terpaut..

hope our love will lasts with happy ending
NurLiyana said…
hahaha.memang xleh blah oo..
ey lisa.kamu xcuti kah?
n i k l i s a said…
@akuwanblur

yeah. agak nye la kot. asal laki suke pompuan sopan2 eh? cam xbest jer. erk!

our love. eh eh. no no. u and ur love, me n my love oka. ecehhh.
n i k l i s a said…
@NurLiyana

ape yg xboleh bla nye yann?

ouh, saya x cuti lah. why? miss me already?
LeeyanaTheKim said…
yaloh..bla g mau lepak g kbmol nih?
jap g sy mau kua ngn zati.haha~ =)
n i k l i s a said…
@LeeyanaTheKim

kbmol meme xdapat la. hoho.
cuti bule 1 nanti. wuwuwuw.

waa. jelesnye saya. kamu meninggalkan daku. HUHU
jommm layan funfair... lama gler xmain funfair... mesti ko rndu naik merry go round an...
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

merry go round ke, rumah hantu ke. sume sume la. waaaa. nak sangat!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…