Skip to main content

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

salam.

tajuk ni kalau boleh aku nak elak. sebab aku malas nak bercerita hal hal macam ni sebenarnya.
tapi sekali sekala ape salahnya. dah lama gak xada post pasal hati perasaan aku. biar aku saje yang tahu. siapa istimewa di hati. siapa yang bertakhta di hati di saat ini. xperlu nak gebang kat semua orang. xspecial lah kan. kalau berteka teki tuh lagi best aku rasa.

so, my idea of perfect first date.
1. pakai secantik yang mampu. first impression itu penting. mandi wangi wangi. pakai bedak. pakai perfume. baju kemas dan lain lain.
2. cakap macam xda suara. slow sangat, sopan la konon. kah kah kah. padahal suara jantan xkeluar lagi neh. HEHE.
3. malu malu. first time kan? mesti lah malu macam ape jer. next date dah xberapa nak malu dah...
4. time makan, makan sikit yang amat. konon xnak tunjuk diri yang pelahap sebenarnya. 
5. menjadi wanita melayu terakhir di abad ini. jalan sopan, duduk sopan segala segala nya lah sopan. 
kesimpulannya, first date adalah hari yang penuh dengan pura pura. serius aku cakap. HAHA.

first date memang best. sebab first time kan? 
tapi mesti rasa janggal yang amat sebab first time kan..

jadi bagi aku xda makna nya first date ko perfect sebab ko akan penuh dengan pura pura.
hek hek. aku pon kot.

future husband, jom pergi funfair. :)


Comments

Bila si dara malu-malu segan2,
si jejaka tergoda dan terpaut..

hope our love will lasts with happy ending
Liyana said…
hahaha.memang xleh blah oo..
ey lisa.kamu xcuti kah?
Nik Lisa said…
@akuwanblur

yeah. agak nye la kot. asal laki suke pompuan sopan2 eh? cam xbest jer. erk!

our love. eh eh. no no. u and ur love, me n my love oka. ecehhh.
Nik Lisa said…
@NurLiyana

ape yg xboleh bla nye yann?

ouh, saya x cuti lah. why? miss me already?
Liyana said…
yaloh..bla g mau lepak g kbmol nih?
jap g sy mau kua ngn zati.haha~ =)
Nik Lisa said…
@LeeyanaTheKim

kbmol meme xdapat la. hoho.
cuti bule 1 nanti. wuwuwuw.

waa. jelesnye saya. kamu meninggalkan daku. HUHU
jommm layan funfair... lama gler xmain funfair... mesti ko rndu naik merry go round an...
Nik Lisa said…
@:-: Nizam27391 :-:

merry go round ke, rumah hantu ke. sume sume la. waaaa. nak sangat!

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa