Skip to main content

disable right click, meh aku nak cakap sikit.

adeilah.

this is my thousand times kena benda yang sumpah aku rasa annoying gila.
and i promise, when it reachs thousand times, 
i will make special post nak kecam pasal benda ni.



penat tau x?
nyusahkan hidup aku betol la.
eeeeee. xsuke lah orang buat  disable reeee-ait click tuh?
ngat orang nak curik sangat ke.
nyusah tau x, nak kena drag2 link orang tuh pi naik tab baru.
kang aku tekan jer, xbaca lak blog kau. 
xkomen lak blog kau. hishhh!
kau lak bising bising kata xada orang nak komen.
len kali, xyah letak link aa kalau nk disable sgt right click tuh.

dah tuh, bila dah right click nak bukak new tab,
kuar window kecik, 
ayat kemain lagi...

"jangan curi, i hate copycats yada yada"
"eh, nak buat ape tuhh?"

hellooooo, xfikir ke kalau orang yang BUKAN NAK CURI TAPI NAK BUKAK LINK je tekan?
ayat ko semacam la beb, memang sakit hati aku baca.

sebelum aku get lost.
aku nak cakap, jangan nak hentam aku.
masing masing ada opinion kan?
so, ini opinion aku pasal benda ni....
so, chillax okay.

marah marah supaya esok x butthurt sorangsorang masa ngadap notes GIT. 

bye

Comments

che'ila said…
haha...sama la.y tak tahan tu siap sumpah seranah lagi konon2 orang nak copy dia punya entry..oh plislaa..
rashid said…
Kalau saudari guna firefox, saudari boleh disablekan Java Script..benda tu hanya guna java jek...make suri enable balik, takut banyak benda tak boleh play...pape pun, jangan marah, blog I tak de benda haram right klik tu...chill
azuha rahimi said…
btul2.....

xde mase nk kopi2....
kiko kiki lala said…
gila cool. aku setuju sgt yang ni!
ARieF said…
hahaha..
relaks..
tarik nafas..
kalau sape2 yg disable right click tu..
trus je tkan button pangkah..
senang..
heehe
Seimura said…
aku pon nyampah dan benci dgn blog2 yg disable right click. susah nak bukak link yg blogger tu bg dlm entri dia.

memang kadang rasa nak maki je. sabar je la aku wei..
Firdaus Alim said…
thu xper..tapi kalau guna firefox 4 leh jer right klik hahaa
aleen aiden said…
hak2.paham2.kekadang alin suker petikan ayat dorang patu nak kopi pes letak kat ruang komen,xboley pulak.sbb xley rite click.bukan nak kopi pes bwk masuk en3 kite..haish!
d_LA said…
xpe kalo xleh right click, u tekan control then click kat benda yg u nak tgk.tu..dia akan kuar window baru..hehe..dla pun x suke gak ekceli tp lantaklah dorg..hehe
n i k l i s a said…
@rashid

xguna firefox aa. hehehe. thanx btw.
xde eh? bgus aa. tayah wat. nyusahkan jer.
n i k l i s a said…
@azuha rahimi

tuh la. blog sndiri an. kejadah nak copy orang punye
n i k l i s a said…
@kiko kiki lala

aku da rasa lain macam ngutuk2 ni. LOL
n i k l i s a said…
@ARieF

mmg sokmo wat tuh pon. HAHA.
saje nak expresikan kat sini..
puas hati aku!
n i k l i s a said…
@Seimura

ko sama aa dgn aku kirenye. hehe
n i k l i s a said…
@aleen aiden

tuhh la. best gak an kalau truk balik ape dorang tulis.
n i k l i s a said…
@d_LA

ouhh eh? t kite tryy. :)
Zala Wajik said…
I don't read disabled-right-click-blogs.

:)

senang cerita
n i k l i s a said…
@Zala Wajik

cana nak tau die disable ke x.. kena baca dulu, then nak tekan link,then xboleh, then bengang! arhhjj
Anonymous said…
awk ckp cmtu baru sy tringat,cner org nk join contest kalo disable rite click.hahaha.thanx ingatkan.
n i k l i s a said…
@izzatulshazni

p ablekan balik aa. gud gud!

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)