Skip to main content

disable right click, meh aku nak cakap sikit.

adeilah.

this is my thousand times kena benda yang sumpah aku rasa annoying gila.
and i promise, when it reachs thousand times, 
i will make special post nak kecam pasal benda ni.



penat tau x?
nyusahkan hidup aku betol la.
eeeeee. xsuke lah orang buat  disable reeee-ait click tuh?
ngat orang nak curik sangat ke.
nyusah tau x, nak kena drag2 link orang tuh pi naik tab baru.
kang aku tekan jer, xbaca lak blog kau. 
xkomen lak blog kau. hishhh!
kau lak bising bising kata xada orang nak komen.
len kali, xyah letak link aa kalau nk disable sgt right click tuh.

dah tuh, bila dah right click nak bukak new tab,
kuar window kecik, 
ayat kemain lagi...

"jangan curi, i hate copycats yada yada"
"eh, nak buat ape tuhh?"

hellooooo, xfikir ke kalau orang yang BUKAN NAK CURI TAPI NAK BUKAK LINK je tekan?
ayat ko semacam la beb, memang sakit hati aku baca.

sebelum aku get lost.
aku nak cakap, jangan nak hentam aku.
masing masing ada opinion kan?
so, ini opinion aku pasal benda ni....
so, chillax okay.

marah marah supaya esok x butthurt sorangsorang masa ngadap notes GIT. 

bye

Comments

che'ila said…
haha...sama la.y tak tahan tu siap sumpah seranah lagi konon2 orang nak copy dia punya entry..oh plislaa..
rashid said…
Kalau saudari guna firefox, saudari boleh disablekan Java Script..benda tu hanya guna java jek...make suri enable balik, takut banyak benda tak boleh play...pape pun, jangan marah, blog I tak de benda haram right klik tu...chill
azuha rahimi said…
btul2.....

xde mase nk kopi2....
kiko kiki lala said…
gila cool. aku setuju sgt yang ni!
ARieF said…
hahaha..
relaks..
tarik nafas..
kalau sape2 yg disable right click tu..
trus je tkan button pangkah..
senang..
heehe
Seimura said…
aku pon nyampah dan benci dgn blog2 yg disable right click. susah nak bukak link yg blogger tu bg dlm entri dia.

memang kadang rasa nak maki je. sabar je la aku wei..
Firdaus Alim said…
thu xper..tapi kalau guna firefox 4 leh jer right klik hahaa
aleen aiden said…
hak2.paham2.kekadang alin suker petikan ayat dorang patu nak kopi pes letak kat ruang komen,xboley pulak.sbb xley rite click.bukan nak kopi pes bwk masuk en3 kite..haish!
d_LA said…
xpe kalo xleh right click, u tekan control then click kat benda yg u nak tgk.tu..dia akan kuar window baru..hehe..dla pun x suke gak ekceli tp lantaklah dorg..hehe
n i k l i s a said…
@rashid

xguna firefox aa. hehehe. thanx btw.
xde eh? bgus aa. tayah wat. nyusahkan jer.
n i k l i s a said…
@azuha rahimi

tuh la. blog sndiri an. kejadah nak copy orang punye
n i k l i s a said…
@kiko kiki lala

aku da rasa lain macam ngutuk2 ni. LOL
n i k l i s a said…
@ARieF

mmg sokmo wat tuh pon. HAHA.
saje nak expresikan kat sini..
puas hati aku!
n i k l i s a said…
@Seimura

ko sama aa dgn aku kirenye. hehe
n i k l i s a said…
@aleen aiden

tuhh la. best gak an kalau truk balik ape dorang tulis.
n i k l i s a said…
@d_LA

ouhh eh? t kite tryy. :)
Zala Wajik said…
I don't read disabled-right-click-blogs.

:)

senang cerita
n i k l i s a said…
@Zala Wajik

cana nak tau die disable ke x.. kena baca dulu, then nak tekan link,then xboleh, then bengang! arhhjj
Anonymous said…
awk ckp cmtu baru sy tringat,cner org nk join contest kalo disable rite click.hahaha.thanx ingatkan.
n i k l i s a said…
@izzatulshazni

p ablekan balik aa. gud gud!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…