Skip to main content

disable right click, meh aku nak cakap sikit.

adeilah.

this is my thousand times kena benda yang sumpah aku rasa annoying gila.
and i promise, when it reachs thousand times, 
i will make special post nak kecam pasal benda ni.



penat tau x?
nyusahkan hidup aku betol la.
eeeeee. xsuke lah orang buat  disable reeee-ait click tuh?
ngat orang nak curik sangat ke.
nyusah tau x, nak kena drag2 link orang tuh pi naik tab baru.
kang aku tekan jer, xbaca lak blog kau. 
xkomen lak blog kau. hishhh!
kau lak bising bising kata xada orang nak komen.
len kali, xyah letak link aa kalau nk disable sgt right click tuh.

dah tuh, bila dah right click nak bukak new tab,
kuar window kecik, 
ayat kemain lagi...

"jangan curi, i hate copycats yada yada"
"eh, nak buat ape tuhh?"

hellooooo, xfikir ke kalau orang yang BUKAN NAK CURI TAPI NAK BUKAK LINK je tekan?
ayat ko semacam la beb, memang sakit hati aku baca.

sebelum aku get lost.
aku nak cakap, jangan nak hentam aku.
masing masing ada opinion kan?
so, ini opinion aku pasal benda ni....
so, chillax okay.

marah marah supaya esok x butthurt sorangsorang masa ngadap notes GIT. 

bye

Comments

Ddila said…
haha...sama la.y tak tahan tu siap sumpah seranah lagi konon2 orang nak copy dia punya entry..oh plislaa..
rashid said…
Kalau saudari guna firefox, saudari boleh disablekan Java Script..benda tu hanya guna java jek...make suri enable balik, takut banyak benda tak boleh play...pape pun, jangan marah, blog I tak de benda haram right klik tu...chill
Mr.41 said…
btul2.....

xde mase nk kopi2....
kiko kiki lala said…
gila cool. aku setuju sgt yang ni!
ARieF said…
hahaha..
relaks..
tarik nafas..
kalau sape2 yg disable right click tu..
trus je tkan button pangkah..
senang..
heehe
Seimura said…
aku pon nyampah dan benci dgn blog2 yg disable right click. susah nak bukak link yg blogger tu bg dlm entri dia.

memang kadang rasa nak maki je. sabar je la aku wei..
Mat Sabu said…
thu xper..tapi kalau guna firefox 4 leh jer right klik hahaa
Aleen Aiden said…
hak2.paham2.kekadang alin suker petikan ayat dorang patu nak kopi pes letak kat ruang komen,xboley pulak.sbb xley rite click.bukan nak kopi pes bwk masuk en3 kite..haish!
lady-D said…
xpe kalo xleh right click, u tekan control then click kat benda yg u nak tgk.tu..dia akan kuar window baru..hehe..dla pun x suke gak ekceli tp lantaklah dorg..hehe
Nik Lisa said…
@che'ila

tuh la. xsuka btol..
Nik Lisa said…
@rashid

xguna firefox aa. hehehe. thanx btw.
xde eh? bgus aa. tayah wat. nyusahkan jer.
Nik Lisa said…
@azuha rahimi

tuh la. blog sndiri an. kejadah nak copy orang punye
Nik Lisa said…
@kiko kiki lala

aku da rasa lain macam ngutuk2 ni. LOL
Nik Lisa said…
@ARieF

mmg sokmo wat tuh pon. HAHA.
saje nak expresikan kat sini..
puas hati aku!
Nik Lisa said…
@Seimura

ko sama aa dgn aku kirenye. hehe
Nik Lisa said…
@Firdaus Alim

tp kita x guna firefox la.
Nik Lisa said…
@aleen aiden

tuhh la. best gak an kalau truk balik ape dorang tulis.
Nik Lisa said…
@d_LA

ouhh eh? t kite tryy. :)
wfhsln said…
I don't read disabled-right-click-blogs.

:)

senang cerita
Nik Lisa said…
@Zala Wajik

cana nak tau die disable ke x.. kena baca dulu, then nak tekan link,then xboleh, then bengang! arhhjj
Anonymous said…
awk ckp cmtu baru sy tringat,cner org nk join contest kalo disable rite click.hahaha.thanx ingatkan.
Nik Lisa said…
@izzatulshazni

p ablekan balik aa. gud gud!

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa