Skip to main content

KOREAN DRAMA : THE BAKING KING, KIM TAK GOO

salam salam

serius tibe tibe rasa nak buat roti.
semua gara gara crita THE BAKING KING, KIM TAK GOO

aku nak bercerita pasal cerita ni. yay!

THE BAKING KING, KIM TAK GOO


ape yang best mengenai cerita The Baking King, Kim Tak Goo ni?

cerita lelaki gentleman pon menangis.
okay, kalau menangis sikit sikit xda nye aku nak jadikan die point kat sini. die menangis sangat lah banyak. dari die kecik sampai la die adult. boleh kata every episode mamat ni nangis, kalau bukan si hero nangis, second hero nangis. (biasa aa cter korea, hero mesti ada due) sikit sikit nangis, buatkan aku yang berjiwa sensitive ni nangis jugak. agak nya kalau tadah gayung bawah mata, cukop ot satu gayung. HAHAHA. 

kalau ada orang bercakap, mesti ada orang curi dengar kat belakang.

biasa lah ni kan, nama lagi drama. kalau xada orang curi dengar memang x sah. yang xboleh bla, mula mula cakap cakap, biasanya rahsia besar aa. then, bila dah terkejut bagai, then kamera teros alih kat orang belakang dinding ke, belakang pintu ke yang sedang curi dengar.

episode sampai 30

biasanya kalau drama korea ni jarang ah gak sampai 30 an? biasa die 15,16 episode je. ni ah cerita korea yang aku layan dan banyak gile episode die, tapi sebab best, aku melekat ah sampai habis cter. sebab memang best gila. xrugi ah tengok. LOL

cerita pasal roti

wahh, nama lagi baking an. so citer ni berkisar pasal baking roti ah. memang syok gile tengok die buat roti, walau pon bentuk roti tuh macam tuhh je. yeast kena letak berapa, flour berapa, macam macam ah. aku suka aa tengok orang masak, walaupon aku x reti masak sangat. cupcake bolehh ah buat sikit sikit. die buat roti sampai aku pon rasa aku dah terer buat roti. okay ayat last tuh penipuan semata.

okay, empat je la kot. tapi serius best ah.

sepatotnya point number 4 adalah number 1. tapi xpe aa. aku malas nak edit copy paste tukar number. hehe

k bye bye.

Comments

Bazilah said…
baru pas tengok pasta, terus rase nak belajar hayun2 frying pan haha
Ungu said…
nombor 2 juga benar.
drama melayu turut terlibat. =.=
n i k l i s a said…
@Bazilah

tuh la. tp biasa nye kejap je.. hehe
n i k l i s a said…
@Ungu

agak aa. mana mana drama aku rasa

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)