Skip to main content

makhluk itu kentut

sungguh.
semalam aku dengar benda tuh kentut.

berapa kali adik aku suruh dia tidor.
ajak dia tidor.

tapi dia bangun jugak.
adik aku ambik die bawak masuk tidor lagi.
last last dia bangun jugak.

tibe tibe aku dengar benda tuh kentut,
kuat gile weh.
macam manusia kentut.

brutttttt. pfft.

aku terkejut gila.
teros aku jerit kat adik aku.

'kakak dengar bunyi kentut.'
'kakak bau busuk'

adik aku terkocoh kocoh bangun ambik dia bawak g luar.
letak die kat luar.
then, dia basuh la taik yang terhasil itu. LOL.

hampeh tol la ko ni...
ko ingat bilik aku ni tempat buang najis ke?

makhluk durjana tuh kucing aku yang bernama OREO..

owhh, so u farted? boleh ko buat muka inesen macam tuh kan?
aku kucingkan kau baru kau tahu an oreo! dushhh!

tapi siries muka dia macam tuh.
aku baca mana entah, kalau kucing wat muka cam ni,
memang sah aa die kentut. HAHAHA.

btw, ayah aku cakap.
selama lama dia hidup, xpernah ag dengar kucing kentut.
so, aku n adik aku macam bangga aa.
LOL, ntah ape ape.

k lah, bye! hehe

Comments

syafeeq faXys said…
macma kucing aku jugak la.
rajin gile kentut.
mula2 x perasan jugak.
lama2 baru tau dia suka kentot.haha
haha, kucing kentut? fifiey pun tak pernah dgr;)
meow meow....comel.
Nik Lisa said…
@FIFIEY LYCHEE MARATION

haha. tuh aa..
bukan salo dapat dengar. rare

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa