Pages

Friday, January 21, 2011

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.

hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post. 
sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?

ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa.
kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas.
so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 

sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)

cara cara nya :



 tekan post option (yang bulat merah)

 pilih 'scheduled at'

 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)

 dah siap!


k bye. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...