Skip to main content

the reasons why

salam.

kenapa aku buat blog?
aku buat blog atas dasar pujukan member aku. LOL. seriusly oh.
dan juga sebab aku terpengaruh dengan komuniti 91 yang aku sayang itu.
mostly mereka sume ada blog an. so aku macam aku pon nak satu.
maka terbitlah blog ini yaw. pffft. name blog awalan tatau. tapi memang dah banyak kali tuka.
URL kebudakan ini jer x tukaq. akuskevampire? kebudakan nye aku. 

sama?

motif buat blog?
motif awalan blog ini adalah untuk meluahkan rasa hati jiwa kalbu ini je. dulu dulu time muda mudi aku jiwang karat gilo.
xcaya, g baca post dulu dulu. (rajin gilo kot kalo ko geledah post lama gua. lol) 
time aku wat dulu aku baru lepas patah hati dengan sorang mamat ni. so, mostly akan ada tulisan aku yang berlabels emosi dan sarat dengan kata kata sedih atau ayat cliche orang patah hati. kelaka, yes. :)
bile aku da makin tua, dah 20 tahun. tulisan aku semakin matang.
aku mula kenal agama makanya entry jiwang jiwang aku mula letak tepi. 
aku tulis pasal personal things, tapi aku tapis.
mana yang sesuai dibaca, di share aku share.
dan aku mula share la dengan readers aku info info berguna. keh keh, berguna la sangat kan? 

catch it

kesimpulannya
aku suke blogging.sebab aku boleh bercerita, walau xda sapa baca aku kisah ape.
( kalau ada yang baca, terima kasih sangat. may ALLAH bless u. )
dari aku bercerita dengan MANUSIA, buat hati sakit untuk apa kan?
aku suke blogwalking, and kadang kadang aku tinggalkan jejak. 

comel-ness
makanya
aku hanya nak hidup harmoni saja dalam dunia blogging ni.
aku xnak sebab aku baca benda benda xpatot, 
hati murni innocent aku ni senang bertukar wajah boleh bertukar suara.
baca pasal buat duit, teros jadi tamak haloba (oh, ntah ape ape, kan?)


akhir kata
aku suke blogging dan aku suke kenal manusia dengan cara macam ni. (one of the way to know people)

ayat cliche blogger dari aku.
kalau x suka sile tekan butang pangkag di upper right corner. 
simple pimple je awak. XP

Comments

FH said…
haha blog memang tempat luahan perasaan. ;)
Lovely Bella said…
aku juga suke berblogging.. berbueno! erk..
Yana said…
hehe.. suka entry ni. pic first tu, mmg sama lah muka. haha
n i k l i s a said…
@Lovely Bella

heh, tibe tibe lak ko kua berbueno. haha
n i k l i s a said…
@Yana

thanx suka.
sama kot. sama gila.

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)