Skip to main content

pelakon faizal yusof meninggal.

salam.

kenal x ni sape?


yes! pelakon adamaya yang jadi pakwe lisa tuh kan.
yang obses gila dengan lisa tuhh.

tapi bukan nak cerita pasal die berlakon ke ape.
bukan ituh yang nak dicerita hari ni.

tapi ini.
PETALING JAYA: Pelakon Faizal Yusof telah meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur pagi Sabtu.\ 
berita lanjut baca kat link bawah.  
tekan sini tau korang! 
aku macam xpercaya pon ada. muda lagi kan die..
innalillah. semoga roh arwah faizal yusof ditempatkan di kalangan mereka yang soleh.  
amin ya rabb.

k lah bye.

Comments

Ain Zulaikha said…
innalillahiwainnailaihiroji'un..

tak sangka kan.. kita ni tak tahu lah bila lagi..
fairus said…
Al-fatihah buat arwah.. Muda2 lagi dah meninggal. Sesungguhnya Allah kalau mahu menyabut nyawa, tak kira usia tua atau muda..
FH said…
innalillah..
ni yg berlakon cite tira misu tu gak eh? sedih nye..
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

tuh la.. kena siapkan diri.
n i k l i s a said…
@fairus

tuh la. ilmu didada xsiap sepenuh lagi
n i k l i s a said…
@FH

aah. yang tiramisu tuhhh. agak la kan. sedihh
Anonymous said…
al-fatihah
Azmi said…
bila bila msa boleh mati kan??? owh takut pulak..bnyk dosa nih
ANATI SOKI said…
anat pun cm tak caya gak. tp nk wat cane kan. dah ajal die. alfatihah utnuk dia
hurm : takziah untuk keluarga arwah!

niklisa? arep follower baru kamu!

follow mr back k!

www.myamigosspace.blogspot.com
n i k l i s a said…
@miss_neeya

semoga dicucuri rhmat rohnya
n i k l i s a said…
@Azmi

tahu xpa. jom perbaiki diri. :)
n i k l i s a said…
@ANATI SOKI

tahu xpa.. bile bile jer kan mati ni
n i k l i s a said…
@arep_lockermonth

takziah2.

arep, xda pon kamu as follower aku.... hahahaha
armouris said…
takziah dan al-fatihah! info tentang serangan jantung di SIHAT SELALU - Bagaimana Serangan Jantung Terjadi

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…