Skip to main content

perutusan si presiden

ehem ehem.

tadi bukak facebook.
ade notification from presiden mesta* fakulti aku kat group batch aku.
batch 7 uitm shah alam.

*(mesta=medical student association)

dia kata,
'Salam semua. Ada bbrpa prkra nk gtau:

1.kalendar akademik sem. 5 akan start pada bulan September. Jd,kita akan ada dlm 3~4 bulan cut slps sem. 4 ni. Fak. kata takde pape prncngn lg ntk student pd masa kita cuti tu. So plan elok2 nk wat apa masa tu ye. Hehe

2.Nak panjangkan study week ntk exam Pro,mmng tak dpt la. Sbb dah ditetapkn dlm msyuarat Fak. awal2 lg. Lgpn,examiner dr luar (ntk viva) dh dberikan date ntk diorg dtg. Takde sbb yg kuat ntk panjangkn stdy weeks n delay the exams.

3.Perihal elektif: Dr Salmah yg handle. Isnin mnggu depan dia nk jmpe kte kul 10 pagi(jd,kwn2 dminta tnggu slps lctre Prof Hapizah ye). Dia akn bg guide book n bg taklimat la ye.Senarai nama n kump. akan ditampal pd hjung mnggu ni di pantry(insya'-Allah). Cekidaut later ye. Hehe

4.Result tak pasti lg kuar ble. Meetng ntk bncng rezat exam hri 2 tak dpt djlnkn lg. Our Dean kt oversea. So,sy tak nk wat spekulasi ble rezat exam akan kuar. Hrap bersbar ye.

Sekian,harap maklum :D'
ni pandangan tulus dari aku ah.

perkara 1

dia kata sem 5 stat bulan september. aiseh, lambat naa. habis tuh, nanti kitorang masuk kija pon lambat aa nanti kan? (pandangan 3 tahun akan datang), so maksudnya, after da grad nanti, ada time lagi aa before masuk jadi houseman. emm, tatau nak happy ke x, takot berkarat je ilmu 3,4 bulan dok umah. kalau pandang dari sudut lain, 3,4 bulan tuh aku boleh guna untuk berkerja. yaw! sebab dulu time aku lepas SPM, lesen xmampu nak amik, sebab umur xcukop. sekarang keta dah boleh bawak, so.. memang sedap aa kalo bekerja kan? hihihi. nak gak pengalaman kerja selain kerja masa depan which is doctor, insyaAllah. 

perkara 2
ada orang bangkitkan nak panjangkan minggu study, sebab final nanti, masuk untuk 2 tahun punye belajar (macam nak SPM pulak, -.-). lagipun kan sem 5 start lambat. tapi, pas presiden nego dengan pejabat, jawapan die xboleh sebab pihak atasan dah plan awal awal kan? emm. xpe kawan kawan, kite usaha je yang mampu okeh? smile, smile. pandang dari sudut positive! :)

perkara 3
regarding pasal kitorang punye elektif, okeh.. elektif ni yang aku dengar from my senior, dia macam pergi buat kajian kat mana mana ntah aku pon xtahu. tapi yang ni kena dengar dr salmah brief dulu, and decide with the group la kan? so, tungggu. cam penat je, pikir elektif lagi, pikir final lagi. haruuu (bukan bahasa korea)

perkara 4 
pasal result, result sem 3 yang 2 minggu lepas tuh. emm. harap harap okeh je lah kan, lulus pon dah ORAIT. tapi please lah kasi B and above. (ada hati gak, walau serius xboleh buat. dem)

akhir kata, aku nak share quotes. :)


"Islam is the university, the world is the class room, the Quran is the syllabus, Prophet Muhammad (SAW) is the teacher, Allah is the Examiner, Try to pass the final exam."

dan oh ye, one more to go for the 300th  followers. i'll think what im gonna do for him/her. :)

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)