Skip to main content

osce and ospe.

salam.

saya dah habis dua paper !
SAQ and PBQ bye bye... !

dan hai OSPE and OSCE.

semoga saya berjaya meng-identify makhlus makhlus halus di dalam microskop.
semoga saya berjaya memberi characteristic mereka dengan betul.
semoga saya berjaya me-neka nama nama pelik yang terdapat di patung patung terpilih.
semoga saya berjaya menemu ramah primer yang berlakon sakit itu.
semoga saya berjaya membuat diagnosis dengan betol.
semoga saya berjaya bercakap dengan lancar dan tenang, dan tanya semua soalan yang berkaitan dengan system review.
semoga saya berjaya menulis treatment apa yang sesuai kalau bacteria sekian sekian buat infection.
contohnya kalau staph aureus kita kena kasi cloxacilim. kalau strep pyogene pula, kita kena kasi penicilin.
tapi itu saya rasa semua orang pon tahu.
semoga saya berjaya ingat semuanya. 

amin. :)

taken with uws loaded with ebx. my house
xsabar nak balik rumah. honeymoon dua minggu. awwh

k bye.

Comments

Anisa Hang Tuah said…
waa
bestnye kamu bercuti cutiiii
n i k l i s a said…
@Anisa Hang Tuah

sebab kita xcuti lagi. hehe
jgn jeles. :P
Ain Zulaikha said…
huhuhuhu sy kat sini terkial2 duk start belajar lagi.. bila nak cuti sem balik ni T_T
n i k l i s a said…
@Ain Zulaikha

awak baru start sem. sila belajar dengan gigih ye. :P
Asy_raAf said…
aku rs mcm penah cloxacilim ngan penicilin... nama ubat kan??? ^.^
katak hijau said…
tnye ckittt...

cmera lomo ni guno filem ko digital?hoho
n i k l i s a said…
@katak hijau

filem la.
digital boleh wat eh...
she wrote said…
wuuuuuuwuuuuu...
xbleh jwb dgn jayanya..
sedeh T.T

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)