Pages

Monday, January 10, 2011

osce and ospe.

salam.

saya dah habis dua paper !
SAQ and PBQ bye bye... !

dan hai OSPE and OSCE.

semoga saya berjaya meng-identify makhlus makhlus halus di dalam microskop.
semoga saya berjaya memberi characteristic mereka dengan betul.
semoga saya berjaya me-neka nama nama pelik yang terdapat di patung patung terpilih.
semoga saya berjaya menemu ramah primer yang berlakon sakit itu.
semoga saya berjaya membuat diagnosis dengan betol.
semoga saya berjaya bercakap dengan lancar dan tenang, dan tanya semua soalan yang berkaitan dengan system review.
semoga saya berjaya menulis treatment apa yang sesuai kalau bacteria sekian sekian buat infection.
contohnya kalau staph aureus kita kena kasi cloxacilim. kalau strep pyogene pula, kita kena kasi penicilin.
tapi itu saya rasa semua orang pon tahu.
semoga saya berjaya ingat semuanya. 

amin. :)

taken with uws loaded with ebx. my house
xsabar nak balik rumah. honeymoon dua minggu. awwh

k bye.

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

waa
bestnye kamu bercuti cutiiii

n i k l i s a said...

@Anisa Hang Tuah

sebab kita xcuti lagi. hehe
jgn jeles. :P

Ain Zulaikha said...

huhuhuhu sy kat sini terkial2 duk start belajar lagi.. bila nak cuti sem balik ni T_T

n i k l i s a said...

@Ain Zulaikha

awak baru start sem. sila belajar dengan gigih ye. :P

Asy_raAf said...

aku rs mcm penah cloxacilim ngan penicilin... nama ubat kan??? ^.^

n i k l i s a said...

@Asy_raAf

ya nama ubat. hehe

katak hijau said...

tnye ckittt...

cmera lomo ni guno filem ko digital?hoho

n i k l i s a said...

@katak hijau

filem la.
digital boleh wat eh...

she wrote said...

wuuuuuuwuuuuu...
xbleh jwb dgn jayanya..
sedeh T.T

n i k l i s a said...

@she wrote

agak la. sedih siot. T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...