Skip to main content

fisheye no.2

salam.

aku terasa nak beli
fisheye no.2

ada black.  
kalau from clickshop rm 240

white and pink, both worth rm275
also from clickshop

care to drive thru clickshop for fisheye?

what it can do?
these awesomeness

 

cool, kan?

tapi masih blur mahu beli which one.

ada KAWAN cakap, hari tuh die jalan jalan kat klcc.
dan terjumpa satu kedai jual fisheye no. 2 ni, rm200.
aku macam wow.

tapi tanye kedai ada, die xtahu pulak. aisehh

from MOOKS (which is kat KLCC jugak), white edition nye rm285. erk. mahal pulak.

i wonder kedai die pegi tuh kedai ape. emm.
i better confirm it first. 

ouh, lesdeux punye quite mahal.

Fisheye No. 2
Price : MYR270

Fisheye No 2 Pink Edition
Price : MYR310

Fisheye No 2 White Edition
Price : MYR310

waa. setakat ni, the best choice is clickshop aa.
tapi, nak try konfem yang klcc tuh. 

k lah bye.

Comments

Anonymous said…
wow, baru tau ada kamera mcm ni. selalu orang dok sibuk layan dslr je kan.
Nik Lisa said…
@Rara Nasiha

agak aa. layan la lomo.lg seronok.
syafeeq faXys said…
Berapa ramai layan fisheye ek?
Selai kau,kau je aku kenal nak layan fisheye.
Nik Lisa said…
@syafeeq

ala der,
nape nak kena tanya berapa ramai layan fisheye?
perlu ke? -.-

btw, ramai ah gak lomokids gune fisheye.

ko x kenal ot.
EnciK AxixOu said…
smart ugak gambo 2..
♥ ieRa ♥ said…
lawo2..bile la nak beli lomo nih?harap nikon jerk skrg
Nik Lisa said…
@♥ ieRa ♥

waahhh pwitt ada nikon. hebatt!

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa