Pages

Friday, January 14, 2011

kawan ke?

salam.

"bila awak nak happy2, ramai je kawan datang. bila awak tgah sakit2, semua kawan lari"

ni status fb aku semalam.
aku terasa macam nak hurai panjang lebar sikit pasal benda ini.

kenapa aku kata, "bila awak nak happy2, ramai je kawan datang" ?
sebab bila aku rancang itu, rancang ini, kita pergi situ, kita main tuhh, main ni, tengok tu, tengok ni... 
ada la makhluk dua orang ni cakap nak join ape sume.
cakap n plan ape sume pon semangat... memang rasa macam kawan sejati aa, kan.. 
rasa macam......

"ni lah dia kawan aku yang sudi keluar berfoya2 dengan aku."
"ni lah gang sehati sejiwa yada yada."

then nak dijadikan cerita, hari rabu malam tuh aku rasa lain macam.
demam kot. dengan xtahan sejuk nya.
esoknya, aku masuk hall dengan demam dan batuk2. -.-
memang rasa xsedap badan gila la.
jawab mcq pon macam larat x larat jer.

then aku bagitahu lah the so called kawan aku tuh, 
aku x sihat, so maybe xboleh ikot plan yang dirancang hari khamis tuh.
dorang dah macam buat muka lain da.
"ala lisa, aku nak sangat pegi situu.. dah lama rasa macam nak gi situ.."
aku dah rasa seba salah gila.
then aku cakap la, 
"korang go on je without me"
ye laa..
kalau aku g, but then mood xda.. dengan sakit, batuk sume.
dengan kepala macam ada orang ketuk dengan hammer.
menyusahkan dorang je lau aku pegi.. memang sah2 la xnak an..
orang demam nak disuruh buat aktiviti lasak? memang x la. xlarat woihh.

teros lepas tuh, dorang ignore aku. LOL.
macam budak budak.
like seriously dorang ignore aku

time ni la keluar lagi satu pepatah tu.
"bila sakit, semua kawan lari"
memang xtanya langsung aku dah makan ubat lom.
walau pon aku dok batuk seharian dalam bilik.
none. zero.

kawan ke macam ni?
kawan la sangat kan?

dah la pagi khamis tuh, seems dorang nak keluar la jugak kan.
tapi langsung xbagitahu aku. main kuar macam tuh je.
umur dah tua. tapi perangai macam ape je.
kata nak jadi doctor, tapi keadaan orang sakit pon xpaham.

harap2 dorang sedar.
aku pon mintak maaf sebab suddenly tarik diri xboleh pergi.
tuh pon sebab aku seriously rasa xlarat.
tolong cuba lah faham. T_T

kalau ada kawan yang boleh memahami keadaan aku, 
(thanx u sudi nak datang bilik, tanya nak makan ke x. aku teharu.)
kenapa ko xboleh?
padahal ko dekat je dengan aku.
kenapa ko xpernah nak tanya aku pape, kalau aku xsihat ?
kenapa ko xpernah nak buat caring ?
susah sangat ke nak jadi caring ?
atau ko xpernah care dekat sape sape? tipulah kan ?
kenapa ko xcuba nak paham keadaan aku?
sedangkan ko lah kawan yang sepatutnya ada dengan aku, time aku tengah sakit ni.
seriously, aku rasa double sakit, bila ko buat aku macam ni. 
ko lah kawan yang paling dekat dengan aku sekarang.
aku dah cuba macam macam so that kita x awkward.
tapi bila ko kadang kadang senyap tiba2, aku nak buat apa?
aku dah follow style ko, ko xsuka cakap an?
so, aku yang agak banyak mulut ni tiba tiba jadi pendiam.
sebab aku xnak kacau ko.
aku sanggup pergi bilik lain, sebab nak bercerita.
aku sedih. sedih sangat. 
aku harap sangat ko paham aku time aku tengah dalam kesusahan ni.
tapi malangnya, tidak.

kusut gila fikiran aku sekarang.
mak, ayah. kakak nak balik.
nyesal beli tiket sabtu.
kalau tahu jadi macam ni, hari khamis tuh dah balik dah. :(

ps : tears.
and budak medic yang baca ni, ignore it. dont ask me anything.

2 comments:

she wrote said...

sabar ye lisa.
hidup ni kn mmg camtu.
even kite sndri jgak xlps dr sakiti org len kn.
n org len pom camtu la jgak.
yg pntim u have to hold on to urself.

n i k l i s a said...

@she wrote

thanx ekin for the comment.
ye. tengah bersabar. :)
betol. maybe ni balasan for me.
ada la kot benda2 yang dorang sakit hati kan..
yeahh. hidup ni, diri kita yang corakkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...