Skip to main content

SPICE-UP UR BLOG : nota kat bawah setiap post

salam.
hari ni nak SHARE macam mana nak buat tulisan bawah post.
memandangkan naa tanya aku macam mana nak membuatkan nya.

tulisan bawah post tuh macam ni.


caranya :

 go to DASHBOARD DESIGN edit HTML  tick 'expand widget template' 

 then tekan CTRL+F( tekan serentak), akan kuar kotak an kat penjuru atas kanan.

 copy denda bawah ni 

<data:post.body/>

taruk kat kotak tadi. dah jumpe? ok.

 after that, copy code ini.

<hr/><center>TULISLAH APE YANG KORANG NAK TULIS</center><hr/>

  pastekan kat bawah <data:post.body/> yang cari tadi tuh. 

 yang part 'TULISLAH APE YANG KORANG NAK TULIS' tuh, TULISLAH APE YANG KORANG NAK TULIS. 


 save. or nak preview first baru save. ikot suke hati u all. tuh je. :) 

selamat torai!



Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)