Skip to main content

:(

salam.

kalo xsuka jangan lah layan.
maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang. 
mesti bosan kan tengok status aku jer.
kang aku delete baru tahu.
aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni.
ko saje nk bergurau ke aku xtahu.
tapi ayat ko serius menyakitkan hati.
pandai gile ko sindir eh?
newsfeed ko x gerak ke? kesian.
kawan kawan ko xmen fb ke?
ke aku je kawan ko yang men fb? 
jadi news aku yang banyak naik?
annoying gila. 
aku xkisah langsung kalau nak delete ko.
baru ko puas kan?
xjumpa status aku?

bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon.
aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die.
itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai.
serius benci orang macam tuh. 
ok fine. aku deactiveate fb aku.


bye. :(

Comments

wany said…
hoi.xpaya nak deactivate fb tu.biakan die je..
setuju ngan mereka2.. xyah la nak deactivate.. kalo diorang xsuke..diorang pnya pasal ar.. ko bkan sengaja kaco diorang pon...
ANATI SOKI said…
pmpuan cmtuh.. ko tumbuk je halkum die.. diam la pastu..wakakak
azuha rahimi said…
hahaha......ko deaktif means ko dh kalah...eish3.....

p/s : saje nyibok...:P
n i k l i s a said…
@ANATI SOKI

sbb xda halkum die x diam. HAHA
n i k l i s a said…
@azuha rahimi

aku menang balik. gth with her.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…