Skip to main content

bila berdepan dengan pilihan

salam.

puas aku fikir.
puas aku gelak.
puas aku bermimpi.

macam xlogik. tapi logik la jugak.
aku fikir, macam mana lah nanti, kan?

sungguh, hidup ini penuh dengan pilihan / choice.

bukan pilihan ini yang aku maksudkan.
bila memilih, haruslah mempunyai reason.

kalu memilih jawapan yang betol untuk digores atas kertas OMR.
itu senang saja.
bila dah hantar, maka dilupa.
tawakal orang kata.


bagaimana pula jika pilihan itu pasal hidup kita?

persoalannya.
pilihan itu harus yang bagaimana.
adakah mesti sentiasa mengembirakan hati?
atau yang susah dahulu, masa depan nya tidak pasti lagi?

dan,
aku ada dua pilihan.
satu pilihan untuk jaga hati,
satu pilihan untuk biar je hati ini, entah disakiti, entah tidak.

atau, biarkan saja ia tidak berpilih.
biarkan saja.

nasib baik cuti seminggu lagi,
boleh fikir puas puas.

tapi bila cuti lagi sehari, 
dan pilihan masih tidak dibuat,
apa akan jadi?

susah!
boleh bagitahu saya x.

hidup oh hidup.

k lah, bye

Comments

saya_arief said…
hidup ini indah bukan..?
:D
Nik Lisa said…
@saya_arief

indah kalau kita yang mengindahkan nya. hee

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak