Skip to main content

beggars which are so-not-beggars!

salam.

do u think beggar is really a beggar?
read this and think back. LOL

Case study : Uptown Damansara.
Subject: Dedicated beggar.
Observation : roughly 100 tables (maybe more)
1 table = RM1.
Weekdays: 1 hour = +- RM80 (given the probability that 20 tables are short of small change or just plain stingy)
Duration time : +- 7pm-1am (6hrs) (vary on days and the effort of subject. can stretch out to 8 hrs per day)
Total earning (per day) : 80 x 6 = RM480
Weekends : double the income RM960 (maybe triple if peak season).
Total calculation : 480 x 5 + 960 x 2 = 4320 (per week) x 4 = RM 17280 is the common total gross for beggar in a month (without having required to pay tax) .
Modal beli tissue/calendar : +- RM100 per month.
Wow, i wouldnt mind marrying a beggar.
p/s : Feel free to spread and share.
p/s lagi : This is just a rough calculation of the earning. The figure depends on the day , weather , season and other manipulative variables. Should be the fix income for these beggars per month wont go lower than RM10k per month and might exceed RM20k per month (festive season , school holidays , people giving RM10 or RM5 instead of RM1)
DAMN SON!
Credit to: Diena Wong

"should be the fix income for these beggars ( dedicated one ) WONT GO LOWER THAN RM10k per month."

wow. wow. wow. these facts are amazing. 
do u now thinking of changing ur profession? lol. :P

beggars now are the name of a jobs.
jobs that give u tons of money. 
u just need a lil bit of acting skill, and thick skin faces. 

but for me. (like sincerely)
still, there is no need for us to go and beg others for money.
u have the so called 'tulang empat kerat',
u go and work la. 
gain the money with satisfaction. 
so that u can use the money with satisfaction.
the feeling ' i worked so hard for the money' itself yang buat kita macam awwh, im so deserved for this not so much money. 

x gitu?emm.

k bye.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)