Skip to main content

bakal doctor yang suka kan gosip.

salam semua.

dunia gosip fakulti aku jujur aku cakap sangat menakotkan.
kenapa? sebabnya, once orang tahu pasal ko dengan anu tuh anu ni.
memang dengan sepantas kilat, secepat harimau bintang berlari berita itu akan tersebar.
tanpa pengetahuan korang. xpon, korang akan jadi orang paling akhir yang tahu bahawa diri anda sebenarnya kiranya, korang akan menjadi bahan bualan.

contoh pertama nya, 
kalau kau dapat pergi mana mana fakulti yang sponsor.
once berita tuh tersebar, semua yang kaki kaki gosip akan start bercakap cakap.
kalau yang jenis expressive, mereka akan tegor la kau kan.
tanya korek ape yang patot. macam mana boleh dapat dan whatsoeva.
kalau yang jenis macam ni okay la jugak. xda la cakap belakang sangat.
at least, dia jenis yang kalau nak tahu. dia tanya. walaupun kemudiannya, dia akan menyampaikan berita tuh kat orang lain. 

contoh kedua pulak.
situasi kali ni.
kau tengah lepak dengan kawan lelaki kau. sekali ada la coursemate ko nampak.
time kau dgn coursemate ko saling pandang tuh, dia memang nampak innocent gila.
senyum tapi xtegor pon. innocent la.
macam ada tanda atas kepala, "SUMPAH! aku xakan cakap kat sape-sape!"
tapi for sure, xlama selepas tuh.. nama kau akan naik! 
sebab time dia jumpa kau tuh, di sebalik muka innocent tuh.. 
bila dia sampai bilik jer, dia akan bercerita dengan kawan kawan dia. 

menakotkan bukan dunia gosip ni?
kenapa aku tahu? sebab aku pon tukang gosip jugak. =.=

makanya, beware! sebab gerak geri tingkah laku anda memang diperhatikan. 




k, bye bye.

Comments

oit. btol ka?
xtau. *innocent*
pe latest gosip?
hahaha
n i k l i s a said…
hehe.
xyah la. rosak t pikiran kamu.
feeza_rashid said…
setuju!!!
hahaha..opppsss.. cm bese buat plak aku ni.. heee~
n i k l i s a said…
HAHA, ko kan ketua nya. erk. :P
feeza_rashid said…
aku plak?? aku dah lama tak updated uh. low profile skunk.. haha
mls da nak buat dosa. ko pon insaf lah... hehhe :p
n i k l i s a said…
ye ke? hehe.
bagos2. aku pon nk insaf aa.
menjadikan ko sebagai teladan ku. hek hek. :P

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)