Pages

Tuesday, December 14, 2010

bakal doctor yang suka kan gosip.

salam semua.

dunia gosip fakulti aku jujur aku cakap sangat menakotkan.
kenapa? sebabnya, once orang tahu pasal ko dengan anu tuh anu ni.
memang dengan sepantas kilat, secepat harimau bintang berlari berita itu akan tersebar.
tanpa pengetahuan korang. xpon, korang akan jadi orang paling akhir yang tahu bahawa diri anda sebenarnya kiranya, korang akan menjadi bahan bualan.

contoh pertama nya, 
kalau kau dapat pergi mana mana fakulti yang sponsor.
once berita tuh tersebar, semua yang kaki kaki gosip akan start bercakap cakap.
kalau yang jenis expressive, mereka akan tegor la kau kan.
tanya korek ape yang patot. macam mana boleh dapat dan whatsoeva.
kalau yang jenis macam ni okay la jugak. xda la cakap belakang sangat.
at least, dia jenis yang kalau nak tahu. dia tanya. walaupun kemudiannya, dia akan menyampaikan berita tuh kat orang lain. 

contoh kedua pulak.
situasi kali ni.
kau tengah lepak dengan kawan lelaki kau. sekali ada la coursemate ko nampak.
time kau dgn coursemate ko saling pandang tuh, dia memang nampak innocent gila.
senyum tapi xtegor pon. innocent la.
macam ada tanda atas kepala, "SUMPAH! aku xakan cakap kat sape-sape!"
tapi for sure, xlama selepas tuh.. nama kau akan naik! 
sebab time dia jumpa kau tuh, di sebalik muka innocent tuh.. 
bila dia sampai bilik jer, dia akan bercerita dengan kawan kawan dia. 

menakotkan bukan dunia gosip ni?
kenapa aku tahu? sebab aku pon tukang gosip jugak. =.=

makanya, beware! sebab gerak geri tingkah laku anda memang diperhatikan. 




k, bye bye.

6 comments:

wondering shadows said...

oit. btol ka?
xtau. *innocent*
pe latest gosip?
hahaha

n i k l i s a said...

hehe.
xyah la. rosak t pikiran kamu.

feeza_rashid said...

setuju!!!
hahaha..opppsss.. cm bese buat plak aku ni.. heee~

n i k l i s a said...

HAHA, ko kan ketua nya. erk. :P

feeza_rashid said...

aku plak?? aku dah lama tak updated uh. low profile skunk.. haha
mls da nak buat dosa. ko pon insaf lah... hehhe :p

n i k l i s a said...

ye ke? hehe.
bagos2. aku pon nk insaf aa.
menjadikan ko sebagai teladan ku. hek hek. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...