Skip to main content

LOVE LIKE WOE

salam.

jangan salah faham ye. walaupon tajuk post LOVE LIKE WOE. xbermakna ye aku nak bercerita pasal LOVE yang like woe. aku tengah sedih ke ape sebab love ke. tidak sama sekali yer. 

baca sampai habis baru tahu kenapa tajuk macam gituh. hehe.

sebenarnya, hari ni lagi sekali aku kena tag. kali ni dari ustad arip. name gelaran this guy.
dulu, kadang kadang kitorang lepak sini. situ lah aku kenal ustad ni. 
walaupon panggil ustad jangan lah salah paham. perangai xmacam ustad pon. 
erk. jujur pulak kan? hehe.

so, syarat tag nya ialah.

1. pasang earphone ke, speaker ke.. bukak winamp or ape2 jer la. masukkan koleksi lahu korang.
2. PENTING! mode kan as shuffle-play okay.
3. jawab soalan berdasarkan tajuk lagu. untuk soalan seterusnya, klik next dan seterosnya. paham kan?

so, soalan nya ialah.

  • if someone say 'is this okay?' you say? JUST A DREAM nelly
  • how would you describe yourself? DECODE paramore
  • what do u like in guy/girl? I LIKE IT enrique iglesias
  • how do u feel today? NEED YOU travie mcCoy
  • what is your life's purpose? THE TRUTH Kris allen
  • what is your motto? LIKE A G6 far east movement
  • what do your friends think about you? PLEASE DONT GO mike posner
  • what do you think of your parents? AIRPLANES bob n halley william
  • what do you think about very often? IF I HAD YOU adam lambert
  • what is 2+2? USE SOMBODY king of leon
  • what do you think about your bestfriend? FIREWORK katy perry
  • what do you think about the person you like? GRENADE bruno mars
  • what is your life story? CAREFUL paramore
  • what do you want to be when you grow up? PRAY justin beiber 
  • what will you dance at your wedding? FORGET YOU cel lo
  • what will they play on your funeral? RAISE YOUR GLASS pink
  • what is your biggest fear? WE ARE WHO WE ARE kesha
  • what will u post this as? LOVE LIKE WOE the ready set
okay. im done. 
memang mengarut lah kan? tapi percaya lah lagu lagu yang kat atas ni semua best best. gi lah download okay.
and now u know dah la kenapa tajuk post ni macam ni.

akhir nye, mangsa tag adalah.
selamat buat tag. :)

ps : aku pena buat kot tag ni. post ini!

 

Comments

kena cari lirik tiap lagu nih.. then tgok dengan soalan uh,..baru leh dapat jawapan.. hehe..
n i k l i s a said…
@:-: Nizam27391 :-:

xde lahhh. aku men tulis je lagu yang aku next next tuhh

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…