Skip to main content

ku tunggu jandamu. ;)

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
sorry seem to be da hardest word.*xpasal2. adei. =.="

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
dan sbenarnya.*aku neh. jeng3. :)

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
molek.*yg molek2 aja. ngaaaaaaaaaaa

HOW DO YOU FEEL TODAY?
my ex-boyfriends.*tekeng kan kesah lame. ngaaaa

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
behind dis hazel eyes.* adehh. sejak bile mataku hazel?

WHAT'S YOUR MOTTO?
no one!* haha. ape yg no one? adei

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
excuse me darling. *adoyai =.="

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
this is me. *semakin ntah pape.

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
terima kaseh cinta * what da hell da cinta make until i must thanx it!???

WHAT IS 2 + 2?
makhlul tuhan paling seksi. *adoyai!

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
menanti di barzakh. *apekah? haha. zatie. sye xtau.

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
kiss me throu da phone. *=.="

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
rising sun * rising je ok!

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
no air. * hahaha

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
untuknu ibu? *aiyaaa. aku xnk mak aku xda tyme kawen............ :(

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
dont tell me-avril*gilak.

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
realiza *hobi aku realize? ngong.

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
kenagn terindah. *aiyak! wtf?

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
ayt2 cinta. * kinda secret!

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
doy. * tapaham.

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
hanya tuhan yang tahu. * hahahahaa. btol2!

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
ku tungu jandamu. =.="

kepada name dibawah, sile buat tag ni kalau nk balak2/awek2 comeyl2
1. zatie.
2. tuan.
3. incik injap.
4. amad_kay
5. feez
6. salwani
7. aiman.
8. cikgu ngaja aku mandu.
9. dia yg sdg keliru nk plih u mane..................... ha ha ha
10. anybody =)

Comments

siti salwani said…
lisa, cane nak buat? taktau la... nak copy n paste ker?
Okey....
Hak3! sumpah lawak! 2+2 = Makhluk tuhan paling seksi!!! X-D kah3!
SYAHRUL said…
Mana nama aku? Xde pon... (sigh)
bloopieLOVES said…
adehh syg..kmlasan dowh nk wt tag.
later kehh.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…