Skip to main content

hukum karma?

taw x hukum karma uh pemende? WTH is dat? food? clothes? hah??? hukum karma uh cm neh...

kak mas ckp.
*kak mas is one of da alumni KMPK's members yg baek sgt!
hukum karma neh ape yg kite da wat.
yg kita wat org geram.
n bile sampai tyme kite plak jd org yg geram uh.
kite lak jd geram dgn org len.

phm x?
gile berbelit.
haha.

cmni la.
mse aku bru msok matrix dulu.
aku kutux2 AJKO. skema la, ape la.
orientasi pack sgt la.
dewan panas la. ape la.
pas uh stat la degil.
lawan cakap AJKO.
xjoin activity. ponteng. dok bilik.ape sume.
*aku wat things yg wat AJKO geram la.

then, bile tyme aku jadi AJKO lak.
students yg baru masok.
do exactly da same things cam yg aku wat dulu.
oho.

mksud kuh. ape yg aku wat dulu, org len wat balik kat aku.
ape yg AJKO uh rse dulu,aku lak yg rse skang.

dats is HUKUM KARMA.
urghh.

cam aku rase skrg neh.
someone da wat aku rse cam org bdow.
n now, aku yg wat org rse bdow.
haha.

cam uh hukum karma jgak ka? emm.
oho. x kan?
tuh hukum "org wat jht kat aku. aku wat jahat balik kat org".
haha.

KARMA from alicia keys.

Werent't you the one who said that you don't want me enymore
And how you need your space and give the keys back to your door
And how I cry and try and try to make you stay with me
But still you said the love was gone and that I had to leave
*neh mse mamat uh x nk die da. mmt uh xkesa lgsg pe pompuan uh rse.

Now you
Talking about a family
Now you
Saying I complete your dream
Now you
Saying I'm your everything
Your confusing me, what your saying to me
Don't play with me, don't play with me cus
*mamat uh nk die balik. tp pompuan uh x nk da. laki uh rse balik ape yg pompuan uh rse. KARMA!

What goes around comes around
What goes up most come down
Now who's crying, desiring to come back to me
What goes around comes around
What goes up most come down
Now who's crying, desiring to come back to me
*dis is KARMA, wat goes around comes around. what goes up most come down. so cool ryte dis LAW. haha. hukum is law wat. haha

xnk amek bnyk2. amek yg aku rse best je. oho.

oho. KARMA is interesting ryte. it happens to us most of da time.

pape pon.
aku suke ayat neh, "what goes around comes around. n what goes up mostcome down"
menegur kite jgn terlalu riak. bgga diri.
sbb anytime je kite akan rase ape yg kite penah wat dulu.

k. chow.
*post panjang. oho.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…