Skip to main content

aku x suke dr gigi uh.

tadi pagi bgun awal...
siap2 nk g cek gg.
hari neh da nk debond da braces aku yg bertaon2 da aku pakai neh.
tp, pegi2... tggu sikit punye lame...
msok je.
dr uh soh aku msok dalam bilik die.
aku da taw, ade smtg wrong..

aku da ckp dgn baek aku nk debond hari nie jgk.
DGN BAEK OK?
then die ckp, boleh. but not today.
aku da WHAT THE HELL?????
okeh, die xnk wat 'debond' uh hari neh...
sbb ramai org.

die tnye, pegi U bile? aku ckp sabtu neh.. kos. aku jawab medic...
die owhh medic...

then die smbg ckp,...
dlm hal neh kita kena be considerate.
aku, angguk je...
aku da hangin....
dgr die ckp cam x nk dgr...
salo je, die ckp 'hello' n aku pndg die balik.
knon bg perhatian...

yhen, die ckp lg...
dis tyme in KELANTAN, 'bertibey raso sikit deh'
ok, da point is,,, die nk ckp aku neh x bertmbg rase ke..
suke2 ati je dtg nk debond?
WHAT THE HELL????
then die smbung, "kato nok jadi doktor"
hey, come on la. asl kaitkan aku dgn bnde uh...
nk ckp aku neh jahat sgt ke?


aku tggu kau 3 bulan sbb ko x dtg uh xpe la...?
sbenanye, yg visit lepas da ley bukak..
tp, aku sbb doc len tgah cek....
die ckp.. next visit la bukak sbb nk tggu dr ahmad.
aku nk msok u nk aku da fed up gle da dgn bnde alah bodow yg melekat kat gg aku neh....
aku nk buang!!
U plis be considerate jgk. ok?

n lg satu, ley x kalo jgn sindir...
mmg sinis gile aa.
mmg, im so fucking menymph la dgn die.
ok fine, kalo nk ckp,, ckp la baek2.....
asl ckp cam nyindir...
cne aa nk ckp,, org da taruh hrpn tggi...
ari neh da debond...
las2 x pon..
mmg sgt sakit hati....
die siap tnujuk buku appointment lg dpn aku..
nk ckp die BZ la. puh lease!!
then die ckp.,, kames la kalo nk debond pon..
aku da.. kames? emm, da nk pegi da hari uh...
tp, kalo pagi ley je kot.
pagi yg btol pagi... la...

then, aku ckp kena knfem dgn ayh aku dulu...
so, aku kol ayh aku...
die da tnye2 mse aku tga kol, leh ke hari kames..
aku ckp la, jap, nk knfem dulu...
then, die ckp.. 'yes, u can confirm it. but outside okeh?
aku da... apehal doctor neh.
nk carik gadow ke??

mmg rse cam nk blasah je.
kalo aku ley bukak kat swasta da lame aku bukak..

then, aku rse cam nk nanges je...
n aku nanges ka situ...
msok toilet nanges2...
kuar toilet aku dgr name aku dpggl2...
aku g kaunter...
die nks et appointment...
aku angguk2 je.
xmmpu nk senyum.
xmmpu nak ckp..
sbb kap aku ckp, knfem aku akn nanges...
ten,, kusr je hospital gg uh... mmg aku nanges la...
gile kot nanges kat KOTA BHARU..
org pndg slek je...
pedulik hape kau...
mmg aku down gile...
rse cam bodow sgtkena marah...
rse mcm aku ni trok ke..
siyes kau x suke org marah aku...
sbb aku snsitif...
bile org mrh, aku mdh nanges...

*nseb bek zatie ade.

Comments

shiedahkamil said…
aku xkn lyn patient aku cmtu..
insyaAllah...hehehe

gudluck to u!!

sapo lg leh medic?
Nik Lisa said…
gud. kalo BZ, say it properly la kn?
xyah nk sindir2 cam ntah pape je.

medic? yg aku tawu...
saeng aku hok mu xknl. n azza, mpp skolah kito mulo.
yo buleh medic UDM.
valv3man said…
klinik mane la ko pegi tuh..
lisa said…
klinik kerajaan.
bodow sgt! urgh!! marah nih!
21anis said…
Seyes cam sial Dr. tuh....! kalo ak la...mmg wat muke sinis blk, pduli hape...konpem2 bkn slh kte yg da wat appoinment, bknnye ttbe dtg pksa...
lek r...sabo jela

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa