Pages

Monday, June 22, 2009

aku x suke dr gigi uh.

tadi pagi bgun awal...
siap2 nk g cek gg.
hari neh da nk debond da braces aku yg bertaon2 da aku pakai neh.
tp, pegi2... tggu sikit punye lame...
msok je.
dr uh soh aku msok dalam bilik die.
aku da taw, ade smtg wrong..

aku da ckp dgn baek aku nk debond hari nie jgk.
DGN BAEK OK?
then die ckp, boleh. but not today.
aku da WHAT THE HELL?????
okeh, die xnk wat 'debond' uh hari neh...
sbb ramai org.

die tnye, pegi U bile? aku ckp sabtu neh.. kos. aku jawab medic...
die owhh medic...

then die smbg ckp,...
dlm hal neh kita kena be considerate.
aku, angguk je...
aku da hangin....
dgr die ckp cam x nk dgr...
salo je, die ckp 'hello' n aku pndg die balik.
knon bg perhatian...

yhen, die ckp lg...
dis tyme in KELANTAN, 'bertibey raso sikit deh'
ok, da point is,,, die nk ckp aku neh x bertmbg rase ke..
suke2 ati je dtg nk debond?
WHAT THE HELL????
then die smbung, "kato nok jadi doktor"
hey, come on la. asl kaitkan aku dgn bnde uh...
nk ckp aku neh jahat sgt ke?


aku tggu kau 3 bulan sbb ko x dtg uh xpe la...?
sbenanye, yg visit lepas da ley bukak..
tp, aku sbb doc len tgah cek....
die ckp.. next visit la bukak sbb nk tggu dr ahmad.
aku nk msok u nk aku da fed up gle da dgn bnde alah bodow yg melekat kat gg aku neh....
aku nk buang!!
U plis be considerate jgk. ok?

n lg satu, ley x kalo jgn sindir...
mmg sinis gile aa.
mmg, im so fucking menymph la dgn die.
ok fine, kalo nk ckp,, ckp la baek2.....
asl ckp cam nyindir...
cne aa nk ckp,, org da taruh hrpn tggi...
ari neh da debond...
las2 x pon..
mmg sgt sakit hati....
die siap tnujuk buku appointment lg dpn aku..
nk ckp die BZ la. puh lease!!
then die ckp.,, kames la kalo nk debond pon..
aku da.. kames? emm, da nk pegi da hari uh...
tp, kalo pagi ley je kot.
pagi yg btol pagi... la...

then, aku ckp kena knfem dgn ayh aku dulu...
so, aku kol ayh aku...
die da tnye2 mse aku tga kol, leh ke hari kames..
aku ckp la, jap, nk knfem dulu...
then, die ckp.. 'yes, u can confirm it. but outside okeh?
aku da... apehal doctor neh.
nk carik gadow ke??

mmg rse cam nk blasah je.
kalo aku ley bukak kat swasta da lame aku bukak..

then, aku rse cam nk nanges je...
n aku nanges ka situ...
msok toilet nanges2...
kuar toilet aku dgr name aku dpggl2...
aku g kaunter...
die nks et appointment...
aku angguk2 je.
xmmpu nk senyum.
xmmpu nak ckp..
sbb kap aku ckp, knfem aku akn nanges...
ten,, kusr je hospital gg uh... mmg aku nanges la...
gile kot nanges kat KOTA BHARU..
org pndg slek je...
pedulik hape kau...
mmg aku down gile...
rse cam bodow sgtkena marah...
rse mcm aku ni trok ke..
siyes kau x suke org marah aku...
sbb aku snsitif...
bile org mrh, aku mdh nanges...

*nseb bek zatie ade.

5 comments:

shiedahkamil said...

aku xkn lyn patient aku cmtu..
insyaAllah...hehehe

gudluck to u!!

sapo lg leh medic?

N E E q L I S A said...

gud. kalo BZ, say it properly la kn?
xyah nk sindir2 cam ntah pape je.

medic? yg aku tawu...
saeng aku hok mu xknl. n azza, mpp skolah kito mulo.
yo buleh medic UDM.

valv3man said...

klinik mane la ko pegi tuh..

lisa said...

klinik kerajaan.
bodow sgt! urgh!! marah nih!

21anis aka Matsuo_Michiyo said...

Seyes cam sial Dr. tuh....! kalo ak la...mmg wat muke sinis blk, pduli hape...konpem2 bkn slh kte yg da wat appoinment, bknnye ttbe dtg pksa...
lek r...sabo jela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...