Skip to main content

HARRY POTTER GOTHICA n republic of 1991 part 1.


presenting....[imagine ade drumroll!]

HARRY POTTER N THE GANG.
tp, jgn main2.
ini GOTHICA version.
nnt kan kemunculan nye.
di blog berdekatan.
eh, BLOG aku la. ;]

dibintangi oleh...
budak2 republic yg cun n ensem sume nye.

kini, diperkenalkan....
da actors n actresses...

harry potter : feeq
hermione granger : ziza, kouru
ron weasley : ------tatw lg
hagrid : rafique
dumbledore : keiry
ginny weasley : fai
malfoy : afnan
prof snape : ----- tataw gk.
voldermort : skyevo, afiq.
cho chang : iza chan
cedric : ustz samad.
lily n james potter : nad n saf.
penerbit : efa
pengarah : lisa
script-writer : iza.

kami masih dlm proses pencarian pelakon....
oho.
so, sile tawar kan diri anda ye. ;P
terbuka only for republicans only! ;]

nnt kan more update! ;]

Comments

keiry said…
hahaha....
da siap alert aku..aku nak gaji,,,,
kui3...
a i m a n said…
utk bt cite ke ape?

btw, wahh cadangan aku diterime..
"hermione granger : ziza, kouru"

haha :>
syafeeq said…
how about dudley?
kite lupa la..
xbley blah gile bende ni..
hahaha xD
N E E q L I S A said…
keiry; adeh, awl2 da mntk gaji. nah amik la seposen, g men jaoh2 k. ;P

aiman; aku ngat nk wat cter sal nk tbuhkan band. frenship. susah payah. humour.. cdgn awal shaje la... tataw ag. haha. nnt kan je. oho. cter nieh mmg ikot kpala aku la..so, bce je k. hahaha.

feeq; dudleY? oho. nnt la aku pk.. aku men amek je kot.... hahahaha.... hrp2 bile aku msok U nnt idea dtg dgn lebih bnykkk... ahaha.

BTW, sile bg idea. nnt aku prtmbgkan okei. ;P
F said…
Aku nak jadi Snape.. Tapi rambut aku pendek lagi..
N E E q L I S A said…
ko dak skola mne ley rambut panjg.. haha. ;P

nnt aku update. ;]
eju said…
woot.. eju nak jadi ron weasley leh? ^^
afnan said…
aku jadi draco malfoy??
hohoho seteru feeq...

abrakadabra!!!
NurAreefah said…
aku tak layak berlakon kah?lol

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…